Actualitate

Prof. Claudiu Şular: Nu am cerut să fiu directorul Şcolii Generale nr. 2 Bistriţa

Profesorul Claudiu Şular, fostul director al Liceului de Muzică "Tudor Jarda" din Bistriţa, din septembrie director al Şcolii Generale nr. 2 Bistriţa a declarat pentru Timp Online, că nu a cerut această funcţie, dar a primit-o fiind expert în management educaţional, fostul director neavând această specializare.

Prof. Claudiu Şular a declarat, joi, la protestul anti-Băsescu din faţa Palatului Administrativ, că nu a solicitat funcţia de director al Şcolii Generale nr. 2, dar a acceptat-o întrucât titularul postului, profesorul Viorel Luca, nu este expert în management educaţional şi ar fi fost oricum înlocuit.

„E o cerinţă a noii conduceri a ISJ ca toţi directorii de şcoli din mediul urban să fie experţi în management educaţional. Profesorul Viorel Luca, directorul  Şcolii Generale nr. 2 Bistriţa (până la 1 septembrie -n.r), nu este, eu sunt. Dânsul mai are puţin până la pensie şi va rămâne cadru didactic în şcoală”, a declarat Şular.

El a spus că în clădirea Şcolii Generale nr. 2 Bistriţa va funcţiona şi Liceul de Muzică „Tudor Jarda”.

Aşa cum Timp Online a scris aici directorii de şcoli au fost înlocuiţi în procent de 20%, iar o treime dintre inspectori s-au întors la catedră. Procesul s-a încheiat şi nu vor mai fi şi alte înlocuiri.

Etichete

10 comentarii

 • Domnule Claudiu Sular,
  Asta cu expertul in management educational, lasati-o mai incet.
  Sunt si eu expert in management educational, am si eu gradul I, am un CV ,,beton,, zic eu, am specializari pe langa cea de baza, am gradatie de merit, de cand a aparut aceasta facilitate,am proiecte nationale interesante, etc…(Nu vreau sa enumar prea multe pentru a nu parea laudarosenii). NIMENI insa, nu m-a ,,invitat,, sa fiu director al vreunei institutii scolare. Oare de ce?! Si eu urasc regimul Basescu, si v-am admirat in iarna cand ati fost in fata Prefecturii (,,greseala,, mea este ca eu n-am fost,,,) insa nu am cochetat cu nici o formatiune politica (alta ,,greseala,,).
  Va admir sincer in continuare pentru opozitia vis-a-vis de regimul basescian, dar nu pot sa nu cred ca aceasta opozitie a dumneavoastra, a dat si roade in ceea ce va priveste!
  In perioada urmatoare, o sa dezvolt mai mult intr-un material de presa, modul de promovare a multor manageri scolari, chiar si acum, intr-un regim aproape ,,post-basescian,,. Mai reflectez insa, la a gasi un mod cat mai elegant de exprimare, pentru a nu supara pe nimeni.

 • D-nule educativ! Eu cu acest CV, de care d-stra pomeniti, nuuuu as fii stat in casa. Referitor la investigatiile ulterioare care cred ca vor aparea in doze repetitive … deja cred ca a-ti spus suficient. Tin sa spun ca sunteti un invidios si cand nu mai aveti ce scrie, inventati. Daca aduce banii succesul d-nului Claudiu Sular, la ce este si cum de a ajuns si unde etc…. ce sa zic „succesurile” mele!

 • …domnule sular….la ce instrument cantati?
  …poza e frumoasa…..
  e de preferat data viitoare sa purtati si ceva rosu….de exemplu un……fular!!!!

 • De obicei nu obisnuiesc sa raspund, dar de data fac o exceptie.
  1.Nu sunt un invidios, si nu am de ce sa fiu.
  2.Investigatii nu vor aparea (asta momentan fac doar procurorii basisti). Eventual vor aparea doar mecanismele, (de cele mai multe ori ,,tenebroase,,) , de promovare in functii.
  3.Chiar il admir pe d-nul Claudiu Sular, pe care il stiu de multa vreme.
  4. Nu am obiceiul de a inventa nimic in demersul jurnalistic. O fac doar in zona stiintifica.
  5.Ne participand la demonstratiile de protest, nu am stat neaparat in casa. Am fost, sunt si voi fi sufleteste alaturi de cei ce au incercat, incearca si vor incerca sa inlature regimul mafiot, din ultimii ani. Simt ca, momentan in Romania, nu a fost suficient ca am votat demiterea, ci mai trebuie ca acest vot sa fie aparat.
  6.O extensie a pct.1: NU M-A INTERESAT VREODATA, SI NU MA VA INTERESA,SA DEVIN CONDUCATOR AL VREUNEI INSTITUTII SCOLARE PROMOVAT PRIN MECANISMELE DIVERSELOR ,,algoritme,,. Consider PROFESIONALISMUL, ca unic criteriu de promovare.

 • Faptul ca un om cu ATITUDINE civica, a acceptat o sarcina in plus( de a conduce ceea ce in fapt anterior acestei decizii erau doua scoli), pe acelasi salariu presupun, este o chestiune de bun simt si inalta responsabilitate. Functionarea celor doua scoli intr-un singur spatiu si cu un singur conducator, din punctul meu de vedere, inseamna economii la buget si implicit in buzunarele noastre.
  Avand in vedere ca dupa aparitia prevederii legale privind conditiile de ocupare a posturilor de conducere(expert in management educational), d-nul prof. Luca se afla ilegal in fruntea scolii (acest lucru nu a reprezentat insa o problema pentru cei care l-au numit-PDL-, legea fiind un accesoriu liber de a nu fi luat in seama, peste interesele de partid), salut si felicit modul in care inspectorul scolar a „rezolvat” doua probleme dintr-un singur foc.
  Daca modul in care reasezarea scolilor pe un fagas normal, asigurand continuitate unor profesionisti cu respectarea prevederilor legale si realizarea unor economii la buget supara, asta este. Consider ca cei care actioneaza astfel, pot pasi inainte, cu fruntea sus.
  Succes d-le profesor si putere de munca! Nu o sa va fie usor avand in vedere categoriile de elevi care isi vor urma cursurile sub”bagheta” D-voastra.

 • Asta este Claudiule. Ai acceptat, ai acceptat!. O sarcină în plus care-ţi va aduce mai multe necazuri, belele şi înjurături. Din partea multor proşti. Cei cu bun simţ te vor susţine. Te vor susţine moral … şi atît….La necaz te vei descurca aproape singur. Important că nu ai fost pus acolo să furi în folosul vreunei găşti de partid. Cei ce te-au numit acolo ştiu că tu nu vei face aşa ceva.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.