Actualitate

Cod portocaliu și cod galben în Bistrița-Năsăud: ninsori, vânt, viscol puternic

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis avertizări cod portocaliu și cod galben, valabile inclusiv pentru județul Bistrița-Năsăud.

Cod portocaliu de viscol puternic și ninsori abundente, la munte, la altitudini de peste 1.600 m: duminică 30 ianuarie, ora 10.00 – luni 31 ianuarie, ora 08.00


În intervalul menționat, la munte, la altitudini de peste 1.600 m vântul va sufla tare, cu rafale de peste 120…140 km/h, va fi viscol puternic, zăpadă troienită și vizibilitate foarte scăzută. Local ninsorile vor fi abundente îndeosebi în Carpații Orientali.

Cod galben de intensificări ale vântului: duminică 30 ianuarie, ora 10.00 – luni 31 ianuarie, ora 10.00

În Transilvania, nordul Moldovei, în cea mai mare parte a Olteniei, și în sud-vestul Munteniei, iar pe parcursul zilei de duminică (30 ianuarie) și în Banat și Crișana temporar vântul va avea intensificări, cu rafale ce vor depăși 55…65 km/h, și pe suprafețe mici de peste 70 km/h. La munte rafalele vor depăși 90…100 km/h, zăpada spulberată, iar vizibilitatea scăzută.

Pe arii restrânse intensificări ale vântului vor fi și în restul teritoriului cu viteze în general de 45…55 km/h. Vântul va continua să aibă intensificări și pe parcursul zilei de luni în nordul Moldovei și la munte, îndeosebi în zona înaltă a Carpaților Meridionali și de Curbură.

Informare Meteo.BN

Iarna nu ne slăbeşte deloc în următoarele cinci zile, ba din contră, îşi ascute colții, anunță Meteo.BN. Astfel, deşi sâmbătă căderile de zăpadă iau o pauză, relativ, pentru că în zonele de deal și de munte vor mai fi ninsori slabe, se va răci considerabil. Un nou ciclon islandez își va face simțită prezența, numai că va fi încărcat cu mai multă umezeală, astfel că o nouă arie de ninsori va cuprinde tot județul Bistrița-Năsăud. Va ninge moderat, chiar abundent, până duminică la amiază, stratul de zăpadă crescând din nou, în toate zonele județului. Cert este că la peste 600 m acesta va depăşi 50 cm, iar în zonele joase se va depune un strat nou, chiar de 10-15 cm. Acest lucru înseamnă peste 25 cm strat total de zăpadă, la Bistrița. Se va circula în condiții de iarnă pe toate drumurile județului şi, local pe şoselele din zonele joase dar pe arii extinse pe cele de la altitudine, va fi viscol intens, care va reduce vizibilitatea spre 0. Luni şi marți, ninsori slabe până miercuri, când un nou ciclon aduce, se pare, 15-20 cm în plus la stratul de zăpadă.

Etichete

3 comentarii

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS