Opt persoane care locuiau în adăposturi improvizate în Pădurea Codrișor au fost evacuate de autorități care au ecologizat zona. Adulții au fost trimiși la Centrul de cazare pentru persoane fără adăpost, iar copiii la spital de unde vor fi preluați de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului.
Polițiștii locali, împreună cu reprezentanții Direcției de Asistență Socială și ai SPCVSU din cadrul Primăriei municipiului Bistrița, au identificat în pădurea Codrișor trei adăposturi improvizate, în care locuiau un număr de opt persoane (6 persoane adulte și 2 persoane minore), acestea fiind expuse temperaturilor scăzute.
Persoanele adulte au fost îndrumate către Centrul de noapte și cazare pentru persoane adulte fără adăpost Bistrița pentru a beneficia de serviciile socio-medicale, puse la dispoziție de municipalitate.
Având în vedere starea de sănătate precară a celor 2 minori s-a impus transportarea acestora la UPU Bistrița în scopul instituirii unei conduite terapeutice.
Totodată a fost sesizată instituția DGASPC Bistrița în vederea preluării și instituirii măsurilor de protecție socială față de cei 2 minori.
Ulterior acțiunii s-au întreprins măsuri de ecologizare a zonei de către angajații Primăriei municipiului Bistrița”, a transmis Poliția Locală Bistrița.
Bactaro, saful are diul, tigara si nelipsita glaja de bere,o sa fie dus saful la centru iar noi vom fi buni de plata pentru saf,pentru politia locala si cei de la centru. Alo mai Ionut,tata la telefon sant la taxe si impozite de la ora 5, am o rugaminte daca poti mai trimitem ceva bani , trebuie sa dau dublu fata de anul trecut si nu am mancat de ieri decat o coaja de pita,multam dragu tati.
La primavara sunt inapoi. Aceasta problema de lumea a treia nu se poate rezolva fiindca acele persoane pur si simplu nu doresc sa traiasca nici macar cu o minima decenta fiindca nu fac nici un efort propriu in acest sens. Sunt sigur ca Timp Online prin doamna Christiana Sabau isi reaminteste pozitia luata de ecologisti in anul 2009 daca nu ma Insel prin care domnul Toniuc si cu mine am pus pe drum toti factorii de raspundere si am constatat grozavii la fata locului insa nimic nu s-a SCHIMBAT.
Sa fie scosi la munca la curatenie prin oras, nu sa platim noi pt toti boschetarii, iar ei sa stea sa ne rada in nas ca muncim in 3 schimburi,
Codrişor este Pădurea Boschetarilor 😀. Numai idioțenii se întâmplă acolo.
Să ne amintim şi de bătăile şi scandalurile de la Ştrandu Mare, este plin de Cocalari în Codrişor.
https://timponline.ro/scandal-la-strandul-codrisor-ce-au-patit-doi-indivizi-care-l-au-agresat-pe-un-al-treilea/
Buna propunere,Gogu! In schimbul muncii,sa primeasca o masa calda pe zi si conditii unde sa doarma!
Daca toti cei care muncim, primim asa ceva, sa primeasca si ei, altfel sa se descurce ca multi altii din tara asta(banci, imprumuturi, etc)
Sa le dea si vreo 3 doze de pfizer sa le intre mintile in cap .După aia devin si monarhisti.
Nu-i prima dată când în Pădurea Codrişor au fost găsite persoane fără adăpost . Prin anul 2014 aici au fost identificate corturi improvizate în care stăteau familii de rromi.
(Vezi: https://timponline.ro/in-padurea-codrisor-stau-pustnici-in-corturi-ecologistii-au-chemat-politia-apm-si-garda-de-mediu/)
Despre amenajarea Pădurii Codrişor ca „Pădure parc” se discută de multi ani, fără să se facă nimic concret.
Astfel, în “Strategia de Dezvoltare Durabilă a Municipiului Bistriţa pentru anii 2005 – 2015″, Pădurea Codrişor era inclusă in zona de protecţie a centrului istoric al Bistriţei. Iată cum era formulat paragraful respectiv: “O zonă cu valoare peisagistică este o arie naturală protejată, caracterizată prin concentrarea în cadrul teritoriului său a unor peisaje naturale unicate sau rare. Pentru municipiul Bistriţa a fost declarată zonă cu valoare peisagistică zona împădurită a dealului Codrişor, care face parte şi din zona de protecţie a centrului istoric al municipiului Bistriţa. În aceste zone, autorizarea executării construcţiilor va avea în vedere păstrarea calităţii mediului natural şi a echilibrului ecologic, interzicându-se amplasarea de unităţi productive. Pentru dealul Codrişor se propune reamenajarea parcului care a funcţionat aici în perioada interbelică. Dealul Codrişor, deal care bordează malul stâng al râului Bistriţa, în prezent neamenajat, are un potenţial nevalorificat, putând prin poziţie şi amenajări să devină un punct de atracţie turistică (locuri de belvedere). Altitudinea la care se află aceste puncte permite o vedere de ansamblu asupra oraşului vechi”. Pornind de la aceasta strategie, incă din anul 2006, a fost aprobat PUZ Codrișor I, pe baza căruia a fost elaborat proiectul : P.U.Z. Bistrita ‘Dealul Codrisor’ (Codrisor Hill), care prevedea construirea unei artere de circulatie de tip splai la poalele padurii Codrisor, completata cu amenajare de alei pietonale, piste de biciclete, locuri de recreere aferent malurilor intre Podul Budacului si podul Jelnei cu legaturi spre Parcul municipal si Dealul Codrisor. Din pacate acest proiect a fost blocat de primarul Cretu, cu toate ca era mai inteligent ca dupa acest model, sa fi fost initiata demararea unui proiect integrat de amenajare si dezvoltare turistica si de agreement a albiei riului Bistrita intre Unirea si Viisoara.
Apoi, in anul 2010 a fost aprobat PUZ Codrișor II privind amenajarea Pădurii Codrișor ca pădure-parc dar nu s-a făcut nimic.
De aceea, încă din anul 2015 a fost adoptat prin hotărâre de CL proiectul de amenajare a Pădurii Codrișor ca zonă de agrement ”Pădure-parc Codrișor” pentru care voluntarii Asociației Bistrița Civică au adunat 4.029 de semnături de susținere , dar tot degeaba. (Vezi: https://timponline.ro/proiectul-asociatiei-bistrita-civica-in-cl-raportul-primariei/).
Din păcate nici noua administratie liberală a Bistriței nu a făcut nimic pentru a demara proiectul , cu atât mai mult cu cât amenajarea Pădurii-parc Codrisor are ca obiectiv punerea în valoare a potențialului natural al zonei printr-o strategie care ține cont de valoarea ecosistemului și de utilizarea cotidiană pentru plimbări, sport și recreere.
Este vorba de revitalizarea unor puncte de atracţie existente încă din perioada interbelică ceea ce va duce la valorificarea potenţialul urbanistic, peisagistic şi turistic al zonei. In acest sens, proiectul prevede intre altele reamenajarea unor poteci turistice, precum : ”Poteca Veveriţelor”, ”Poteca Stejarilor”, ”Poteca Poienelor”, ”Poteca Bicicliştilor”, ”Poteca Veteranilor”.
@ Relu, Cu PUZ – urile aceastea se va continua distrugerea definitivă a Păduri Naturale Codrişor tocmai prin aceste PUZ-uri se va crea un loc potrivit pentru stabilirea boschetarilor plus prin introducerea Pădurii în intravilan vor apărea chiar în mijlocul Păduri şi la marginea ei case şi urâtănile de blocuri.
De ce nu au fost pusi sa curete ei gunoaiele ?
Amenda pentru ca au umplut padurea de gunoaie ,pentru ca au facut foc in padure , nu le da nimeni?
Probabil nu vor sa-i supere pe alegatori acum in prag de alegeri.
Cetățenii ar trebui să conștientizeze că dindu-le bani,nu-i ajută, nu cerșesc pentru mîncare ci pentru băutură și țigări, droguri.
Ajutorul social ar.trebui condiționat de muncă în folosul comunității, nu-i normal să suportăm mizeria pe care o lasă peste tot.Am strîns tot anul trecut mizeria pe care au lăsat-o în zona noastră.