Actualitate Recomandări Social

Comelf: Măsurile pentru operatorii economici au avut efecte benefice. Ce subvenții a primit firma

Firma Comelf SA a primit de la stat un ajutor benefic sub formă de subvenții ca să treacă mai ușor prin pandemie, potrivit unui raport de activitate aferent trimestrului trei al anului în curs.

Compania a încasat subvenții pentru șomaj tehnic (OUG 32/2020) în perioada aprilie-mai 2020, în valoare de 1,062,929 lei, subvenția în cuantum de 41,5% (OG 92/2020) pentru perioadă iunie-august 2020 în sumă de 1,005,774 lei, iar pentru luna septembrie 2020 a înregistrat la venituri subvenția de încasat aferentă timplui redus de muncă, în bază OUG 132, în valoare de 95,991 lei.

Aceasta în condițiile în care la 30 septembrie 2020. Comelf avea 678 de angajați, față de 805 la 30 septembrie 2019.

”Măsurile de sprijin pentru operatorii economici, în cazul Comelf – OUG 92/2020 – au avut efecte benefice, în sensul acoperirii unei părți din obligațiile salariale, în condițiile reducerii cifrei de afaceri”, se arată în raportul companiei.

Tot aici se menționează că au crescut cu 30.000 de lei costurile pentru protecția, securitatea și sănătatea angajaților companiei.

Conform raportului, veniturile operaționale ale companiei Comelf SA au fost de 92 milioane lei la 30.09.2020, în scădere (111 milioane lei la 30.09.2019) față de cele realizate în aceeași perioadă a anului precedent.

”În ceea ce privește evoluția acestora în T3/2020 comparativ cu T3/2019 există o diminuare mai mică a veniturilor operaționale (reducere de 14,47%) comparativ cu evoluția pe primele 9 luni (reducere de 17,40%). Diminuarea veniturilor în trimestrul III 2020 comparativ cu trimestrul III 2019 a fost influențată de reducerea volumului de comenzi în trimestrul III 2020, pe fondul pandemiei și a situației economice mondiale, caracterizată, în principal, de incertitudine și de amânarea termenelor de livrare pentru comenzi deja plasate și executate parțial, care urmează a fi finalizate și livrate la noi termene, menționate de clienți”, scrie în raport.

Dea semenea, profitul perioadei s-a diminuat în primele 9 luni 2020 comparativ cu cel realizat în perioada similară a anului precedent cu 18,39%, în timp ce profitul realizat în trimestrul III 2020 s-a îmbunătățit, comparativ cu cel realizat în trimestrul III 2019, ca urmare a aplicării măsurilor OUG 92 dar și a execuției, în trimestrul III 2020 a unor produse mai complexe dar cu marje de profit mai bune.

Principalii factori care au influențat nefavorabil evoluția profitului în primele 9 luni ale anului 2020, au fost: costurile fixe ale companiei, în principal amortizare și taxe locale, care s-au menținut în valori absolute la nivelul din 2019 însă pe fondul unor venituri în scădere și reducerea volumelor de vânzări și impredictibilitatea comenzilor.

Pentru următoarele 3 luni ale exercițiului financiar 2020 riscul semnificativ este legat de sănătatea și securitatea angajaților în condițiile pandemiei de COVID 19 și , mai departe, de incertitudinea economică mondială, consideră managementul Comelf SA.

Etichete

5 comentarii

 • Haideți fraților să scăpăm odată de cele două ciume, respectiv cea roșie și cea neagră! 30 de ani de hoție, incompetență, parandărăt, nepotism, pile relații cred că ne sunt arhisuficienți! Atenție, pentru cei mai naivi dintre noi, pnl este fostul pdl, doar semnele și numele mai păstrându-se din vechiul pnl, nu mai este pnl-ul brătienilor, ci pdl-ul petrovului. Ciuma roșie este descendentul din pcr, care în decursul vremii a îmbrăcat diferite forme și titulaturi pentru a-i păcăli pe naivi. Să nu uitați de monstruoasa coaliție usl, când umblau braț la braț pnl-ul cu psd-ul, susținându-se reciproc și, ce să vezi, înjurând la unison pdl-ul, animalul corupt, putred și infect care mai apoi a înghițit pnl-ul. Stimați votanți, NU VĂ MAI LĂSAȚI FRAIERIȚI de BANDIȚII care au devalizat această țară timp de 30 de ani, sunt aceiași nu sunt alții, vorba lui Lucovid, doar au îmbrăcat alte piei de oaie, după cum chiar el se exprima, prostindu-vă de fiecare dată! Atenție oameni buni, să nu ajungem să mai trăim odată perioada psd-ald-udmr 2016-2019 sau perioada usl, mare, mare grijă! Centurista politicii românești și gașca lui petrov sunt dispuse să contribuie la reînnodarea unei astfel de perioade, bineînțeles, nu gratis, ci în urma primirii unor sinecuri. Gândiți de 10 ori și puneți ștampila, ștampila o puneți numai odată, să nu o mai „furați” cum o tot faceți de 30 de ani. Mass-media coruptă cu bani din taxele și impozitele noastre își face datoria, latră exact așa cum trebuie, fiți vigilenți, nu mai picați în aceeași plasă, de pierdut avem cu toții, iar costurile le resimțim noi și nu ei, ei o vor duce și mai bine, iar prostul de popor și mai rău. NU UITAȚI, pnl/pdl=psd=corupție, parandărăt, incompetență, pile, relații, nepotism, gargară, impostură etc=România din prezent! Câte tragedii mai trebuie să se petreacă în această țară? Câți oameni mai trebuie să moară cu zile? Câte evenimente de 10 august? Câte mineriade? Câte drame mai trebuie să se petreacă pentru a ne trezi la realitate? Aveți grijă, mass-media coruptă cu bani publici nu scoate un cuvânt despre acest lucru, începând cu 1 ianuarie 2021 urmează a intra în plată pensiile speciale destinate aleșilor locali, puteți zbiera după, o faceți exact de pomană! Prezint scuze pentru greșelile făcute, nu am mai stat să revizualizez comentariul, sunt prea nervos pentru a o face…

 • Pentru Hopa,hopa,hopa… Si, care este solutia democratica in viziunea dumneavoastra ? Sa recapitulam :- Partidele sunt alcatuite dintr o suma de oameni care agreeaza o anume doctrina(!?)… Nu discutam aici, de ce … La un moment dat, trec la alte partide, …alte doctrine,cu alte cuvinte ,se produce o instabilitate politica nesanatoasa!- Puzderie de partide ,de la 0,1% la 3% ! Parca suntem orbi… Nu vedem SUA sau Anglia ?- Importanta plasarii pe liste si locuri eligibile a unor personalitati incontestabile din toate unghiurile ! -Strategii pe termen mediu si lung, gandite si asumate de intreaga lume politica … Ca un corolar, peste toti ,o entitate fara simpatii partinice, cu solutii si idei doar pentru binele tarii : Presedinte sau Monarh ! Cu respect, MNPop

  • Stimate domn doctor, lumea nu a început și nu se va termina cu psd și pdl. Nu avem de a face cu două ideologii, fals, este doar praf în ochi aruncat naivilor, avem de a face cu două găști de bandiți care, sub cupola interesului public și al binelui comun, fraieresc de 30 de ani oamenii prostindu-i să le acorde votul, iar după… ce să vezi, vin fastuoasele politici publice îmbrăcate în ideologiile aferente, dar fără implementare și, firesc, fără rezultate, așternându-se praful și rugina minciunii asupra lor. Să fim serioși cu ideologia celor două hoituri de partid, la cum schimbă cadrele între ele ai spune că este mai îndreptățit să le atribui ideologia hoției, parandărătului, interesului mărunt și avantajului imediat. Acești inși nu pleacă de la o gașcă la alta pentru că nu a fost implementată o anumită politică publică cu care i-au păcălit pe oameni să-i voteze, ci schimbă barca pentru sinecuri, foloase personale sau pentru că așa dictează bătaia noii brize. Nu are rost să invocăm ideologii, valori sau principii, atât psd-ul, cât și pnl-ul/pdl-ul nu au absolut nimic în comun cu așa ceva, ele sunt fluturate numai pentru spălații pe creier. Dumneata ne spui că ar trebui să ne consolăm cu ideea, că sunt cele două partide care reprezintă ideologia de dreapta și pe cea de stânga și că trebuie să alegem între ele, ceea ce e profund greșit, nici psd-ul, dar nici pnl-ul nu reprezintă societatea, ci doar pe ele însele și grupurile de interese din jurul lor, dacă ar fi fost altfel am fi aflat în cei 30 de ani scurși de la Revoluție, faptic vorbind. Într-adevăr, psd-ul s-a aflat foarte mulți ani la guvernare, dar și pnl-ul s-a găsit suficienți ani, dacă ar fi vrut să facă mai mult decât ăilalți de la care tot racolează, fiți siguri, am fi aflat. Ne aflăm aici din pricina ambelor clanuri, cu variațiile de rigoare, dar să nu exonerăm de vină pe una sau pe alta dintre ele, chiar nu este cazul. Ne spunea Tătaru că toți suntem de vină pentru cum arată țara, eu nu mă simt vinovat cu absolut nimic, n-am votat niciodată nici psd-ul, dar nici pnl-ul+derivatele, vă asigur nici nu o voi face câte zile oi avea. Atât pnl-ul, haina pentru mizerabilul pdl a lui petrov, cât și psd-ul sunt două virusuri care au infectat această țară până-n măduva sa, trebuie aruncate direct la gunoi și nici într-un caz votate. Fără cele două partide și sistemul corupt patronat de către acestea România ar fi mult mai bine și ar avea o șansă, până atunci ne vom scufunda exact în aceeași mocirlă puturoasă și vom fi principalii pierdanți. Multă sănătate!

 • “Dea semenea, profitul perioadei s-a diminuat în primele 9 luni 2020 comparativ cu cel realizat în perioada similară a anului precedent cu 18,39%, în timp ce profitul realizat în trimestrul III 2020 s-a îmbunătățit, comparativ cu cel realizat în trimestrul III 2019, ca urmare a aplicării măsurilor OUG 92”” (citat)

  Pai cum dracu sa nu faca profit daca o parte din cheltuieli le plateste statul?!
  Eu propun ca statul sa plateasca toate cheltuielile si profitul sa mearga la patroni, ca doar sunt destui cioloveci care deabia asteapta sa plateasca darile la stat.
  Nu ne trebuie pensii, nu ne trebuie salarii, nu ne trebuie sistem de invatamant si sanatate, nu ne trebuie autostrazi, vrem doar ca patronii sa o duca bine, ca doar ei saracii atunci cand s-au privatizat au luat intreprinderile de la stat cu bani gheata?.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.