Actualitate Recomandări

Trei instituții au mers în control la Secția ATI de la Spitalul Județean Bistrița

Trei instituții au mers în control la Spitalul Județean de Urgență Bistrița în urma incendiului de la ATI din Piatra Neamț, a spus managerul unității medicale, Gabriel Lazany, într-o conferință de presă.

”Până la prânz, am avut trei controale. Primul a fost al DSP la 7.30 dimineața, la ora 10.00 a venit o echipă de la ISU și cred că a fost și cineva de la ISCIR în control. Rezultatele nu mi-au fost prezentate, iar acest lucru mă face să cred că e un semnal bun”, a spus Lazany.

Întrebat care este consumul de oxigen al SJU, el a răspuns: ”În perioada prepandemică, consumul maxim de oxigen al spitalului în condițiile în care aveam circa 2500 de pacienți lunar a fost de 35 de mc pe oră. În prezent, am atins nivel maxim de consum de 110 mc pe oră, de aproape de trei ori mai mare în condițiile în care numărul de pacienți din spital este mult mai mic. Am limitat operațiile cronice pentru că consumatoare de oxigen și trebuie să ne concentrăm pe pacienții Covid”.

”Am dus în secția de Covid 5 ventilatoare și am trimis personalul din secția Covid în Terapia Intensivă să se specializeze astfel încât să putem ventila pacienții și în afara secției ATI”, a spus Lazany.

Potrivit lui Gabriel Lazany, de la începutul pandemiei și până în 16 noiembrie 2020 au fost internați în Spital Județean de Urgență un număr de 1.670 de pacienți pozitivi Covid dintre care au murit 194.

Echipe mixte ale Direcţiilor de Sănătate Publică şi ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă desfășoară, începând de luni, controale în toate secţiile de terapie intensivă de la nivel naţional pentru verificarea instalaţiilor şi a condiţiilor de punere în funcţiune a aparaturii medicale, a anunțat Guvernul.

Decizia vine după ce 7 bărbaţi şi 3 femei cu vârste cuprinse între 67 şi 86 de ani care se aflau în stare critică şi primeau îngrijiri în secţia ATI şi-au pierdut viaţa într-un incendiu produs sâmbătă la Spitalul Judeţean din Piatra Neamţ.

https://www.facebook.com/emilradu.moldovan/videos/432864084377305

Foto: Arhivă Secția ATI, inaugurare august 2019

Etichete

2 comentarii

  • Când s-au făcut lucrările la spital și l-au transformat Pesediștii aia nenorociți intr-un spital suoer decent, când le-au mărit salariile și le-a construit locuințe medicilor ca sa ii aducă in oraș… au sărit roti peneliștii ca RM face afaceri cu managerul spitalului!!!! Acuma ne facem cruce ca avem medici și spital! Deștepților in costum, Florean, peteleu Sighiartau etc… ce faceti voi???? In afara ca imediat Închideți și carantinati?????? Ingineri și marinari un parlament! Atata vreți, credeam ca aveți oameni…. 13000 de specialiști:::)))) doamne PR-iști mai suntem și ce va mai râdeți voi! 14 zile saloanele pa! Nu șomaj tehnic! Ca așa a hotărât prefectul cu formula sa restrânsă a CSU!!! Cum adică sa decizi insinte ss vezi dacavpiti sa le asiguri suoravietuirea mă? Cum??? Meritați dați in judecată… da rău! Este total anticonstituțional sa nu asiguri protecție socială! Ca de sănătate… am văzut! Turcan_Gorghiu- etc!!!!

  • E în regulă să se plimbe la ATI care cum are chef? De unde știm că nu sunt infectați? Bine că rudele nu-și pot vizita bolnavii, dar se duc 3 controale la ATI în aceeași zi.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.