Actualitate

Complexul Sportiv din Unirea, mai scump cu peste 6 milioane lei

Compania Națională de Investiții (CNI) a suplimentat cu 6 milioane de lei fără TVA bugetul pentru realizarea Complexului Sportiv Polivalent Unirea cu noua Sală Polivalentă, banii fiind alocați pentru construcții și instalații, respectiv organizare de șantier.

Conform site-lui de licitații publice, valoarea estimată a noului contract de achiziții publice este de 6.089.573,89 lei, fără TVA, și este compusă din:

 • construcții și instalații – 6.028.678,15 lei
 • organizare de șantier – 60.895,74 lei

Complexul Sportiv construit pe str. Aerodromului din Bistrița (localitatea componentă Unirea), care cuprinde Sală Polivalentă și terenuri exterioare, o investiție de 27,3 milioane de euro, a fost inaugurat oficial în data 12 august 2022.

Lucrările s-au realizat cu bani de la Guvern și din bugetul Consiliului Județean, care a pus la dispoziția autorității centrale terenul preluat de la municipalitate, proiectul fiind derulat de Ministerul Dezvoltării prin Compania Națională de Investiții. Constructor a fost firma Frasinul.

La eveniment au fost prezenți ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Cseke Attila, președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, ministrul Apărării Naționale, Vasile Dâncu, directorul general al CNI, Manuela Pătrășcoiu, alături de oficialitățile locale: președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Radu Moldovan, primarul Bistriței, Ioan Turc, prefectul Mica Oprea, parlamentarii Bogdan Ivan, Daniel Suciu, Ioan Deneș, primarul Becleanului, Nicolae Moldovan, alți primari din județ, oameni de afaceri, șefi de instituții, preoți de la mai multe confesiuni.

9 comentarii

 • Daca intrebi un constructor cu cat ai face o lucrare te intreaba daca e de la buget sau nu…raspunsul va fi daca e pentru tine e cu 20% mai putin
  Nu voi afla niciodata de ce …pesemne o fi o taxa adaugata pentru lucrari de protejare a mediului si reducerea noxelor!!!!!

 • Clar, trebuia musai mărit bugetul cel puțin din două motive:
  1- Sala de sport a fost transformată de viitorul prim-ministru în capelă mortuară.
  2-Apoi, trebuie plătiți și popii pe lângă politicieni.
  Scump, scump, dar n-ai ce face, dacă trebe, trebe. No, numa zâc.

 • Tara lui papura voda,a spagarilor si banditilor.Dar va veni vremea socotelilor si o sa regretati ca ati sustinut un stat corupt si incompetent!!

  • E un fel de gaura care nu se vede dar se simte, unii spun gaura neagra altii triunghiul bermudelor…un contribuabil ar spune paguba iar un constructor ar spune ca e bine venit daca a fost prins in devizul general si sunt banii lui

 • Faceti o comparatie: cat a costat cea din Cluj care este de patru ori mai mare si ce costuri a cumulat cea de la Unirea pana acum, pentru ca inca nu este gata; inaugurata dar neterminata! In dulcele stil psd-ist!

  • Bună
   Este cam puțin,dar cred că cei care au construit are să implementeze și de la ei,cu ce pot.
   Măi,voi bistrițeni,ce tot aveți cu mis…ori că dau ori că nu dau,oamenii au termene și dacă pot are să le respecte…mă refeream la lucrările de care beneficiază!
   Deși,cred că-i cam puțin,cred că cam 75000€ ar fii un preț corect, pentru ambianța potrivită:)
   Bistrițenii, întotdeauna sunt oamenii buni la toate

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS