Actualitate

Comunitatea dascălilor, din nou în doliu. Un fost director de liceu a decedat

Comunitatea dascălilor din Bistrița-Năsăud este din nou în doliu. La vârsta de 76 de ani, un fost director de școală a decedat, lăsând un gol în inimile celor pe care i-a educat și în comunitatea locală.

”Comunitatea școlară a Liceului Tehnologic Ion Căian Românul exprimă sincere condoleanțe și sentimente de profundă compasiune familiei, rudelor și foștilor colegi ai domnului director Viorel Moldovan, care a trecut în eternitate azi, 25 noiembrie 2023, la vârsta de 76 ani.

Absolvent al Facultății de Filosofie din cadrul Universității ”Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca,Domnul profesor și-a dedicat întreaga carieră unui învățământ de calitate, cu accent pe dezvoltarea și promovarea potențialului elevilor și culturii locale.

A fost cel care, prin eforturi deosebite, a înființat liceul nostru, în anul 1998, fiind director al unității de învățământ în perioada 1996-2009, funcție în care a dat dovadă de înalte calități manageriale și sprijin constant tuturor factorilor implicați.

Prezența sa didactică deosebită și pasiunea pentru cunoaștere va rămâne de-a pururi vie în inimile numeroșilor elevi cărora le-a fost diriginte sau profesor de istorie, logică și psihologie.

Preocupat de cultură, domnul profesor a scris mai multe cărți valoroase pe tema folclorului, a tradițiilor și ocupațiilor de pe Valea Ilișua și a înființat Muzeul Ocupațiilor din Căianu Mic, aducând astfel o contribuție importantă la conservarea patrimoniului material pentru întreaga comunitate.

Deschizător de drumuri, fin psiholog și bun orator, domnul profesor va rămâne în conștiința educațională colectivă drept un model de abnegație și disciplină.

Drum lin spre ceruri, distinse Domnule Director!

Cu aleasă prețuire,

Colectivul profesoral al Liceului Tehnologic Ion Căian Românul Căianu Mic

Etichete

2 comentarii

  • L -am cunoscut în urma cu mulți ani, am și colaborat foarte bine,la o anumita activitate ,o perioada însemnată….Un om serios,conștiincios,onest! Ma bucur ca,am fost prieteni! Viorel,sa te odihneasca Dumnezeu în pace și liniște!Cu tristețe,dr.MNPop

    • L-am cunoscut și eu. Domnule doctor ați găsit cuvintele cele mai potrivite. Dumnezeu să-i ierte cele lumești și să-i dea odihnă în veșnicie!

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS