Actualitate

Comunitatea ortodoxă din Lechinţa a donat patru tone de alimente Cantinei sociale Bistriţa

Patru tone de alimente au fost donate de comunitatea Parohiei Ortodoxe Lechința Cantinei sociale ”Sfânta Muceniță Filofteia” din Bistrița, la îndemnul pr. Ioan Marius Pintican, coordonatorul acestui proiect. Colecta de alimente neperisabile, dar și de legume, s-a desfășurat pe parcursul mai multor zile.

Pe lângă alimente neperisabile, credincioșii, împreună cu preotul paroh Ioan Irimieș, au adunat și legume din producția proprie. Pr. Marius Pintican a fost prezent în Parohia Lechința în duminica a 19-a după Rusalii, când a slujit împreună cu preotul paroh Ioan Irimieș Sfânta Liturghie. În cadrul slujbei, el a ținut un cuvânt de învățătură în care a prezentat proiectele Asociației ”Filantropia Ortodoxă”, filiala Bistrița-Năsăud, informează Radio Renașterea.

”În numele celor care se vor împărtăși de dragostea și de dărnicia creștinilor din parohia Lechința, le mulțumim și îl rugăm pe Hristos Mântuitorul, Fratele mai mare al acestor nevoiași, să le răsplătească toată dragostea și dărnicia și să le binecuvânteze toată osteneala”, a declarat pr. Ioan Marius Pintican, președintele Asociației ”Filantropia Ortodoxă”, filiala Bistrița-Năsăud.

În cadrul cantinei servesc zilnic masa de prânz peste 70 de persoane nevoiaşe din oraş. Programul de funcţionare este de luni până vineri între orele 9.00-16.00, iar meniul se prepară în funcţie de stocul de alimente disponibil.

Cantina Socială ”Sfânta Muceniţă Filofteia” şi Centrul de zi pentru persoane vârstnice ”Sfântul Simeon”, situate la parterul sediului Protopopiatului Ortodox Bistriţa din Piaţa Unirii, sunt proiecte ale Asociaţiei Filantropia Ortodoxă – filiala Bistriţa-Năsăud şi au fost inaugurate în 25 februarie, în prezenţa ÎPS Arhiepiscop și Mitropolit Andrei Andreicuţ.

3 comentarii

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.