Actualitate

Parcarea de pe str. Lupeni, în spatele Complexului Sugălete, dată în folosinţă. 60 de locuri disponibile

Direcţia Servicii Publice din cadrul Primăriei Bistrița a realizat o parcare nouă pe strada Lupeni, în spatele complexului Sugălete, iar cele 60 de locuri pot fi folosite gratuit. Inițiativa vine sprijinul conducătorilor auto care doresc să-şi parcheze autoturismele în zona centrală, informează municipalitatea.

1 parcare lupeniÎn luna ianuarie, înainte de aprobarea bugetului local pe 2014, reprezentanții PNL Bistrița își 2 parcare lupeniexprimau ”surprinderea și bucuria” să își vadă proiectele prinse în buget, printre care realizarea unor parcări. Una dintre ele, cea tocmai finalizată pe o suprafață de peste 1.500 mp.

”Pentru zona centrală am identificat un teren în spatele UAP, cu intrare de pe Lupeni. Intenţia noastră e de a amenaja o parcare la nivelul solului deocamdată şi pe viitor o parcare subterană”, spunea atunci încă viceprimarul Ioan Peteleu.

”Direcţia Servicii Publice a realizat o parcare nouă pe strada Lupeni, în spatele Complexului Sugălete, iar cele 60 de locuri pot fi folosite gratuit. Această iniţiativă a Primăriei municipiului Bistriţa vine sprijinul conducătorilor auto care doresc să-şi parcheze autoturismele în zona centrală”, a anunțat municipalitatea.

4 comentarii

  • Aceasta parcare este extrem de necesara pentru zona centrala a orasului. In plus ea sa afla exact in spatele salii OMNIA (fostul cinema 23 August). Pacat ca aceasta sala nu este reabilitata si destinata pentru spectacole cultural-artistice, mai ales ca acum exista aceasta posibilitate pentru cei care vin cu masina de a putra parca in apropiere.

  • Despre amenajarea parcarii din spatele complexului Sugalete se discuta de foarte multa vreme. La un moment dat, liberalii bistriteni aproape si-au pierdut rabdarea. Dar totul e bine cand se termina cu bine. Aceasta lucrare este mai mult decat o parcare. Ea contribuie si la punerea mai buna in valoare a complexului Sugalete, care ar trebui sa intre intr-un amplu proces de reabilitare. In plus pe langa functia de parcare, se creaza si o legatura pietonala directa intre Piata Centrala si Bulevardul Republicii, pe langa Sala Omnia.
    Insa cu o floare nu se face primavara. De aceea trebuie materializata si ideea de amnajare a unei parcari in locul centralei termice situate pe str. Bistricioarei, in spatele Hotelului Bistrita, aceasta ar fi destinata sa serveasca zona Centrului Civic din jurul Prefecturii.
    Dar si aici, mai degraba demolarea acestei centrale termice, ar permite sa se deschida o artera de circulatie cu intrare din str. Bistricioarei prin spatele BCR si iesire pe langa Camera de Comert si Industrie, in str. Petre Ispirescu. In lungul acestei alei care ar putea fi numita chiar “Strada Muzeului” sau ” Aleea Muzeului” ar putea fi deocamdata amenajate parcari de suprafata care sa deserveasca institutiile adiacente, precum BCR, Centrul Judetean de Cultura, Muzeul , Camera de Comert si Industrie,etc. De asemenea s-ar putea incepe sistematizarea zonei din jurul Muzeului Judetean, unde cu putina imaginatie s-ar putea gasi un loc unde sa fie mutata macheta din lemn a cetatii medievale care in prezent se afla in Piata Centrala, intr-un loc total nepotrivit, inghesuita langa zidurile Bisericii Evanghelice.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.