Actualitate

Concurență acerbă pentru un post de grefier cu studii medii la Tribunal. Cât e salariul

Pe un post de grefier arhivar scos la concurs de Tribunalul Bistrița-Năsăud sunt 18 candidați admiși, informează instanța de judecată. Concursul va fi în 29 iunie a.c. și va debuta cu proba practică eliminatorie pentru verificarea cunoștințelor de operare pe computer, urmată de proba scrisă pentru verificarea cunoștințelor teoretice.

Candidații admiși să participe la concurs au studii medii.

Conform portalului instanțelor de judecată, grefierii cu studii medii pornesc de la un salariu lunar de peste 5000 de lei la care se adaugă sporuri de 800 sau 900 de lei lunar și alte beneficii.

Reamintim că, la sfârșitul anului trecut, unii grefieri care lucrează la Tribunalul Bistrița-Năsăud au participat la un protest motivând că sunt nemulțumiți că fac parte din singura categorie profesională care nu a beneficiat de creșterea salarială de 25% reglementată prin legea de salarizare în vigoare.

14 comentarii

 • Sa centralizam putin datele…
  1. Zilele trecute Consiliul Judetean chestiona oamenii daca ar pleca din tara…
  https://timponline.ro/locuitorii-judetului-intrebati-ce-nu-si-au-permis-sa-isi-cumpere-si-daca-ar-pleca-din-tara/

  2. Leoni angajeaza muncitori necalificati pe un salariu de 2300 brut.
  https://timponline.ro/leoni-angajeaza-muncitori-necalificati-pentru-cele-doua-fabrici-din-bistrita/

  3. STATUL angajeaza grefier cu studii medii pe un salariu de 5000 lei.
  https://timponline.ro/concurenta-acerba-pentru-un-post-de-grefier-cu-studii-medii-la-tribunal-cat-e-salariul/

  Concluzia:
  Ai serviciu la STAT, esti aranjat.
  Ai JOB la privat, PLECI din Bistrita/tara (mai ales daca esti tanar absolvent!).

  • 1.pentru ca statul sa suporte salariul unei grefiere de 5000 lei lunar trebuie ca leonii sa angajeze vreo 20 de muncitori cu 2300 lei pe luna!
   2.pentru ca unul sa stea la stat, 20 trebuie sa lucre la privat
   3.in romania cam asta e si raportul… de prostie pe care se bazeaza clasa politica!

  • Grefiera va avea salar de inginer iar cu + 900 si alte beneficii … cat un sef servicii din zona industriala.

 • Bataia pentru acest post de grefier a rezultat spargerea unui geam urias la etajul 1 sau a fost un client nemultumit? 🙂

 • Am mai spus o,din cauza ciumei rosii care a mituit electoratul bugetar cu venituri ca in occident si a platit securistii cu pensii speciale(s au mai lipit si altii acolo),biata tara Romanica se imprumuta cu 1 miliard de euro pe luna, iar aia care n au loc la stat se cara sau le scad veniturile datorita inflatiei!!

 • #Ovidiu , destupa-ti mintea ! Ciuma rosie nu a imprumutat atatia bani in toata perioada de guvernare cat „au reusit” guvernele Orban si Catu in mai putin de doi ani. Asta e realitatea . Si nu i-a oprit ciuma rosie sa diminueze , intr-un fel sau altul pensiile si salariile nesimtite de la stat. Au majoritate parlamentara si girul UE . Oare de ce n-o fac ? Ai fost pacalit , inca o data !

  • Si ala de la Leoni, Comelf, etc are tot 2300 de lei si tot brut este. Deabia le ajunge sa traiasca de pe o zi pe alta, eu sunt sef serviciu la Comelf si iau 4200 lei brut dupa 7 ani vechime si m-ai am un job pe deasupra sa le pot oferi conditii decente copiilor. Ma gandeam sa-mi fac o casa dar la ce pret sunt acum materialele poate daca strang in 10 ani, poate ma apuc si io, noroc ca am o bucata de teren. Iar astia de la stat, gen penitenciar le da subventie pe luna cel putin 1000 lei pentru rata la casa.

 • Salariul menționat mai sus e doar o mică parte din MULTELE beneficii și să nu uităm NERUȘINATA ȘI NEMERITATA pensie specială din justiție dată de sinistrul Valeriu Stoica în 2004.

 • Un salariu de 5000 lei brut, adică 3000 in mână este unul decent pentru o persoană cu studii medii. Grav este faptul că această sumă pare mare in raport cu salariile din privat care sunt sub orice critică. Minimul pe economie trebuia crescut treptat până la cel puțin 2500 in mână, nu 1400 sau cât este acum. Dacă unii patroni nu pot plăti nici măcar atât atunci să își închidă firmele sau să lucreze ei și familiile lor. Oricum minimul pe economie este prevăzut ca un venit garantat celor care nu au nici un fel de pregatire, calificare sau experienta. Dar la noi patronii vor să ofere minimul dar pretenții au destule.

  • Desteptule,cati bani produce tara asta atat trebuie impartit,ai priceput?La tine in familie se cheltuie mai mult decat produci?Lasa ma cu decenta ta,ca tot ce se da in plus duce la inflatie si subdezvoltare!!Ai priceput?

 • Și dacă sunt mai multi care au pile cum se decide concursul ?…))
  Sunt mai mari șanse să câștigi la loto decât să intre la stat fără pile sau neamuri.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.