Trei comisii de jurizare, formate primarul Ovidiu Creţu, consilierul local UDMR Antal Attila şi consilierul local PER Alexandru Toniuc, preşedintele CJ Radu Moldovan, viceprimarul Kiss Laszlo şi consilierul local PNL Sorin Hangan, respectiv subprefectul Ovidiu Frenţ, viceprimarul George Avram şi preşedintele UDMR Bistriţa-Năsăud, Decsei Atilla, au dat note pentru aspectul standului, prezentarea mâncării, gustul şi mirosul gulaşului. Fiecare comisie a stabilit un câştigător, cele trei echipe intrând în urnă la tragerea la sorţi pentru stabilirea podiumului.
Câştigătoare a fost echipa ”Papila gustativă” din Dej, coordonată de Radu Emil Coroian, care a avut, pe lângă un gulaş gustos, un stand atractiv şi o mascotă simpatică: iedul Puiu, vedeta Pădurii Schulerwald în ziua concursului. Premiul a fost înmânat de preşedintele UDMR BN, Decsei Atilla. ”Nu-mi vine să cred că am câştigat, deşi mă pregătesc de mult timp pentru participarea la acest concurs”, a spus Radu Emil Coroian, care s-a înscris în premieră la această competiţie culinară, ajunsă la ediţia a 4-a.
Locul II a fost ocupat de echipa ”Eurotin”, premiul fiind acordat de preşedintele CJ Radu Moldovan, iar premiul III a ajuns la echipa operatorului de salubritate Vitalia, coordonator Ştefan Sîngeorzan.
Premii speciale au fost decernate echipei din Ketegyhaza (Ungaria) şi tinerilor de la ”Zario Software”, cu Erik Rubl maestru bucătar.
Câştigătorii au primit drept premii ceaune, diplome, şorţuri şi bonete de bucătari.
Nu au lipsit de la sărbătoarea gulaşului primarul Becleanului, Nicolae Moldovan, primarul din Lechinţa, Romeo Florian, parlamentarii Daniel Suciu, Ioan Deneş şi Stelian Dolha, vicepreşedintele CJ Alexandru Pugna, managerul Complexului Muzeal Judeţean, Alexandru Gavrilaş, consilierul local PNL Alin Seserman.
Echipele participante au venit cu ceaune cu o capacitate de minim 20 de litri, au asigurat din resurse proprii ingredientele necesare pregătirii gulaşului, mai puţin carnea şi cartofii care au fost oferite de către municipalitate, o altă condiţie obligatorie fiind distribuirea gratuită, la finalul competiţiei, a câte 30 de porţii persoanelor prezente la manifestare.
Municipalitatea a asigurat montarea pavilioanelor şi a pune la dispoziţia participanţilor, gratuit, lemnele de foc şi ingredientele de bază: carnea şi cartofii.
Pentru a întreţine atmosfera de sărbătoare, pe scena din pădure au urcat ansamblurile folclorice ”Kalaris” (Ketegyhaza – Ungaria), ”Takacs Mihaly” (Voivodeni – Mureş), ”Vadrozsa” (UDMR Bistriţa) şi Fanfara din Rodna.
CLICK PENTRU MAI MULTE FOTOGRAFII!
Cristiana Sabău, Eugen Gheorghe
Amu sa vedeti cacaraie in consiliul local !
Cacareie e udmereul…
pai daca organizeaza alt maial, separat de romani, atunci ce cauta udmr la maialul asta. Era cinstit si corect sa mance din gulasul lui unguresc. Sau e chiar asa flamand manca si de la romani si de la unguri. Oameni de cacat….
Si totusi echipa din Dej ce legatura are cu maialul maghiar din Bistrita?????????????