Actualitate Economie

Conducerea fostei Direcţii Generale a Finanţelor Publice a scăpat de corvoada concursurilor

Foştii şefi din Direcţia Generală a Finanţelor Publice Bistriţa-Năsăud, directori, directori adjuncţi, au scăpat de corvoada concursurilor pe posturi. Deşi iniţial au primit preavize, ei au optat pentru posturi pe care nu le-a mai vrut nimeni altcineva. Printre norocoşi se numără Dorina Cicioc, Cristian Parasca şi Marius Negrea. Un angajat din Năsăud a dat însă în judecată instituţia.

Foştii şefi din Finanţe au scăpat de procedura dureroasă a reorganizării. Adjuncţii lui Crin Pântea, Marius Negrea şi Cristian Parasca, nu au fost obligaţi să dea concurs fiindcă au optat pentru posturi pentru care nu a mai optat nimeni altcineva. Şi Dorina Cicioc, fosta şefă a Administraţei Financiare Bistriţa, are locul asigurat fără corvoada unui examen.

„Doar 50% dintre cei care au primit preavize au fost obligaţi să dea concurs. Restul au optat pentru posturi existente şi, dacă nu au fost contracandidaţi nu au dat concurs. Confirm faptul că, printre cei care nu au dat concurs se numără Marius Negrea, Cristian Parasca, Dorina Cicioc. În ce priveşte restul, circa jumătate dintre cei cu preaviz, rezultatele finale le vom afla abia luni”, a declarat Pântea.

Dacă şefii şi-au rezolvat problemele, ceilalţi încă mai aşteaptă să vadă ce se va întâmpla. Un angajat al Administraţiei Fiscale Năsăud, Ioan Costea, referent superior a Inspecţie Fiscală Persoane Fizice, a dat în judecată Direcţia Regională a Finanţelor Publice Cluj-Napoca obiectul dosarului fiind contenciosul administrativ şi fiscal.

„Dânsul contestă procedura de reorganizare. Nu a venit la concurs, nu ne-a semnalat nimic nouă, s-a dus direct la instanţă. Mai are doi ani până la pensie şi probabil acceptă mai greu ce se întâmplă acum”, a declarat Crin Pântea.

Potrivit declaraţiei sale de avere, Ioan Costea a câştigat, în 2012, un salariu lunar de peste 1700 de lei.

Reamintim că 104 persoane cu funcţii de conducere în vechea DGFP au primit preavize fiindcă instituţia s-a reorganizat, iar schema de personal s-a schimbat radical. Cu excepţia directorului general Crin Pântea, toată şefimea a trebuit să decidă ce face. La Bistriţa sunt cel mult 47 de posturi libere, iar cei care nu le vor putea ocupa trebuie să plece la Cluj sau la Bucureşti.

3 comentarii

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.