Actualitate

Poliţia Rutieră, în trafic cu radare în cascadă

Zilele acestea, poliţiştii rutieri din cadrul IPJ Bistriţa-Năsăud continuă seria de acţiuni preventive pentru depistarea şi sancţionarea abaterilor rutiere, în special a celor privind nerespectarea regimului legal de viteză. Poliţia foloseşte toate echipamentele de supraveghere video a traficului rutier din dotare, amplasate în sistem cascadă. Joi s-au dat 239 de amenzi în valoare de peste 40.000 de lei.

Până sâmbătă, poliţiştii rutieri ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean, împreună cu cei de ordine publică, acţionează în trafic pentru reducerea evenimentelor rutiere grave, produse pe fondul nerespectării normelor legale cu privire la circulaţia pe drumurile publice, în special a celor care reglementează regimul legal de viteză.

De asemenea, poliţiştii prezenţi în trafic acţionează pentru asigurarea fluenţei traficului rutier pe sectoarele de drum cu trafic intens, informează IPJ Bistriţa-Năsăud.

Pe lângă prezenţa activă în stradă, pentru depistarea în trafic a conducătorilor de autovehicule care nu respectă regimul legal de viteză şi sancţionarea promptă a acestora, se vor folosi toate echipamentele de supraveghere video a traficului rutier şi de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, din dotare, amplasate în sistem cascadă.

Joi, poliţiştii au aplicat 239 de sancţiuni contravenţionale conducătorilor auto care au încălcat legislaţia rutieră, dintre care 141 de sancţiuni au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale. Valoarea totală a sancţiunilor aplicate se ridică la 41.720 lei. De asemenea, poliţiştii au reţinut 5 permise de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce pe drumurile publice, dintre care unul pentru depăşire neregulamentară şi unul pentru consum de alcool şi au constatat o infracţiune rutieră.

Poliţia recomandă conducătorilor auto să circule cu prudenţă, cu viteză adaptată carosabilului umed şi să acorde o atenţie sporită pietonilor. Depăşirea limitelor legale de viteză şi viteza neadaptată la condiţiile de trafic reprezintă unele din principalele cauze ale accidentelor rutiere grave produse pe drumurile publice.

5 comentarii

  • ROBI oameni tai trebuie sa fie necherman cum spunea unu dinaintea ta RADULESCU pune in linia intii oameni stilati…cum te lasa BILANDEN sa apari in poze cu…….

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS