Politică

Conducerea PNL a validat candidații pentru președinția CJ, primării de orașe și comune

Candidatura deputatului Robert Sighiartău la președinția Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, anunțată inițial în presă, a fost validată de Colegiul Director Județean al PNL. Structura de conducere a partidului a stabilit și candidații pentru cele patru orașe și o parte dintre comune.

Deputatul Robert Sighiartău, vicepreședinte PNL la nivel național, a fost singurul care și-a anunțat oficial intenția de a candida la funcția de președinte al Consiliului Județean. Despre acest subiect, Timp Online a scris AICI. În ședința CDJ a PNL, a fost votat în unanimitate de colegii lui.

Președintele PNL Bistrița-Năsăud, Ioan Turc, a primit la rândul lui votul tuturor colegilor liberali pentru a candida la un nou mandat de primar la Bistrița, la fel primarul Năsăudului, Dorin Vlașin, de asemenea și primarul din Sângeorz-Băi, Cătălin Bota.

Avocatul Cristian Cârlig, consilier județean, a fost validat pentru a candida la funcția de primar în orașul Beclean.

Au fost stabilite candidaturile și pentru majoritatea primăriilor de comune, după cum urmează: Braniștea – Gavrilă Pop, Budacu de Jos – Daniel Banyai, Budeşti – Sebastian Moldovan, Căianu Mic – Alexandru Măluțan, Cetate – Stelian Simion Curean, Chiochiș – Vasile Adrian Silași (primar în funcție), Chiuza – Traian Petru Pavel, Ciceu Mihăiești – Ioan Buda, Ciceu Giurgești – Valentin Marius Petrina (independent susținut de PNL), Dumitrița – Petronel Nica, Feldru – Grigore Țiolan (primar în funcție), Galații Bistriței – Floare Băilă, Ilva Mare – Stelian Octavian Cicșa (primar în funcție), Ilva Mică – Ilie Sorin Harapașcu, Josenii Bârgăului – Nicolae Timbușiu, Lechința – Călin Lucian Farcaș, Leșu – Sorin Avram (primar în funcție), Lunca Ilvei – Flaviu Lupșan (primar în funcție), Maieru – Mihai Scridonesi, Matei – Vasile Encian (primar în funcție), Măgura Ilvei – Daniel Login Vasilca, Miceștii de Câmpie – Ioan Becan (primar în funcție), Milaș – Emil Bâcâin, Negrilești – Daniel Știr, Nimigea – Gavrilă Dumitru Mureșian, Petru Rareș – Ionel Ropan (primar în funcție), Rebra – Daniel Onisim Năstuță, Rodna – Nastasia Vali Ganea, Runcu Salvei – Anchidim Pavelea (primar în funcție), Salva – Doru Florin Sas, Sânmihaiu de Câmpie – Ioan Fiscutean, Spermezeu – Sorin Hognogi (primar în funcție), Șanț – Marian Viorel Forogău (primar în funcție), Șieu – Roxana Pașc, Șieu Măgheruș – Sorin Aurel Mititean (primar în funcție), Șieu Odorhei – Radu Brici, Șieuț – Ioan Dedean Bortăș, Șintereag – Iosif Negru, Târlișua – Ioan Rus, Teaca – Cristina Alexandra Sava, Telciu – Vasile Pupeză, Tiha Bârgăului – Nicolae Ioan Gîvan, Uriu – Adrian Bogdan Danci, Urmeniș – Dumitru Tomșa (primar în funcție).

În comunele rămase, candidații urmează să fie validați în cel mai scurt timp.

16 comentarii

 • Trebuie să se termine odată cu votatul persoanei!
  Nu mă interesează cum îl cheamă, pe X-ulescu., vreau să știu ce vrea să facă!

  Nu mă întrebați cu cine votez, pentru ca încă nu am văzut ce vrea să facă fiecare candidat!
  Politica înseamnă proiecte, ideologie, planuri , viziune pe termen mediu și lung, cum vrem să arate Bistrița sau Bistrița -Năsăud peste 5-10-20 de ani. Numele candidaților nu mă interesează.

  Ce crea pe partea de cultură?
  Ce vrea pe partea de trafic?
  Ce vrea pe partea de mediu?
  Grădinițe?
  Azile de bătrâni?
  Mediu de afaceri?
  Educație?
  Locuințe?
  Timp liber?
  Sport?
  Clădiri istorice?
  Activități pentru tineri?
  Activități pentru pensionari?
  Impozite?
  Combaterea nepotismului?
  Cerșetorii?
  Minoritățile?

  Deschideți-vă ochii și votați politică, nu oameni!

  33
  14
  • @ Adrian C, și mai mult să spună ca sunt anumite lucruri care nu se pot realiza datorită unei proaste legislații, datorită voturilor date în consiliile locale și județele, datorită firmelor care subcontractează deși câștigă licitații pe bandă, dar lucrările sunt făcute ulterior de tot râsul… Genaratia anilor 70-80 si cele ce vor venii nu mai pot să creadă inepțiile și prosteală pe față, arogantă și nasul pe sus a celor care conduc atât județul, cât și orașul! Ar trebui să înceapă cu anumite cursuri probabil “Etica și conduita” “Teorii organizaționale” etc și mai mult să se scuture de vechii directori care au concepte de slugoi și ghiocei, care prezintă realități care în fapt nu există în teren. Greșelile trecutului le plătesc astăzi generațiile de care ne plângem!

 • Politica se face pe proiecte , pe ideologie!
  Un liberal ar trebui să zică;
  Voi tăia finanțarea ansamblului bugetar Dor Românesc și Cununa de pe Someș!
  Voi reduce finanțarea clubului Gloria 2018 Bistrița de la 3,9 milioane de euro, la 1 milion de euro./an. Păstrăm echipele de juniori, iar la echipa mare vom avea doar jucătoare tinere, românce, ca la Baia Mare.
  Etc. etc.
  iar lumea să aleagă!

  32
  21
 • Plateste PNL pentru inchirierea salii primariei sau orice fraier trebuie „decat” să ceară si primaria ii pune la dispozitie Palatul Culturii pentru evenimente politice și poze electorale? Numa’ intreb, nu dau cu parul. Poate mai vor și alții daca-i gratis.

  39
  8
  • La fel cum și-au plătit pesediști serbarea de 8 martie cu sute de persoane, activiști, la Giulia

   19
   16
 • La raducu ia ajuns 3 mandate acum e timpul sa vedem si pe altcineva pentru ca nu vreau sa imbatranesc tot cu el. Nu sta judetul doar intr-un om. M-am plictisit sa aud si sa vad doar radu moldo. Nu prea imi plac pocaitii dar vreau sa vad si pe altii ce pot pentru ca de 20 de ani il tot vad pe individul asta prin politica ca pe ceausescu. Stop!

  29
  13
  • daca acesta este argumentul pentru care nu votati pe unul sau pe altul…mai bine abtineti-va !!! ceea ce incercati sa sugerati ca vai nu-mi plac aia …dar vreau sa vad ce pot….este asa de un snobism si o ignoranta specifica celor care de fapt nu sunt asumati in a zice, da domnule votez cu aia……. hai sa fim mai curajosi daca tot sciem pe aici….E clar ca sunteti sustinator PNL, nu e nimic gresit la fel cum poati fi sustinator PSD sau PMP, etc, fara a fi gresit.Dar hai sa nu ne dam Alba ca zapada…..

   5
   1
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS