Sănătate

Conferință ”Bistrița fără droguri”, marți, la Palatul Culturii

Palatul Culturii din Bistrița va găzdui marți, 23 aprilie, de la ora 13.00, conferința ”Bistrița fără droguri”, susținută de prof. univ. dr. Cătălin Țone, expert și analist antidrog, informează municipalitatea.

Evenimentul este organizat în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Bistrița-Năsăud, TVR și Radio România Actualități.

Cătălin Țone este licențiat în drept, psihologie și sociologie, are masterat în științe penale și antidrog și două doctorate: unul în domeniul „securității naționale” la Universitatea Națională de Apărare „Carol I”, București și al doilea în domeniul „ordine publică și siguranță națională” la Academia de Poliție „A.I. Cuza”, București.

”Fenomenul consumului de droguri este unul extrem de îngrijorător, în condițiile în care vârsta consumatorilor scade an de an și este tot mai frecvent chiar și la copii cu vârste mici. Prin intermediul acestui eveniment, dorim să conștientizăm atât părinții, cât mai ales copiii, elevi ai școlilor noastre din municipiu, despre pericolul care îi paște zi de zi. Trebuie să deschidem ochii copiilor și tinerilor noștri despre faptul că odată ce au trecut pragul acestei «lumi hidoase», calea de întoarcere este foarte grea, cu costuri foarte mari pentru ei și familiile lor, și viitorul nu va arăta deloc bine”, spune primarul Ioan Turc.

8 comentarii

 • Si ce face specialistul dupa ce ne povesteste povesti cu pesti ?
  Voi nu vedeti ca politicienii din Parlamentul tarii nu stiu pe ce lume traiesc si nu coboara la firul ierbii sa stie pe ce sa puna mana si sa croieasca legi simple si aplicabile de indata.
  Valabil in toate domeniile .
  Te scuturi de ras numai cu legea PACANELELOR o alta mare plaga sociala.
  Lege data pe genunchi, cica numai localitatile sub 15.000 locuitori nu trebuie sa mai joace la PACANELE ca numai estia sunt afectati social, restul pot sa isi manace tot la bumbgi .
  Sunteti jalnici domnilor Parlamentari, juristi, mecanici, conducatori auto si de lift si ce mai sunteti voi pe acolo prin fotolii.

  17
  28
 • Degeaba sunt aceste conferințe din ciclu să vorbim vorbe exact ca Ateneul Bistrițean. Una din soluție urgente este ca primăria să facă un centru permanent de consiliere antidroguri şi antialcol în miezul problemei pe strada Liviu Rebreanu.

  34
  • Nici pe ăsta nu sunt în stare să-l facă aşa că gurişti din primărie mai bagă o coferință şi mai schimbă câte o bordură bună pe Independenței .

   33
 • Ceea ce face domnul Tone nu este o campanie anti-drog, este Cenaclul Flacara si e trist ca primaria achieseaza la o asemenea abordare.
  Abordarea pe tema asta ar trebui sa fie alta.

 • Pentru politrucii-politurcii de la casa de kultură nu se face o prelegere despre efectele nocive ale alcoolului ?Vine și ziua cand iese vreunul tzeapăn și iși rupe capul pe scarile alea care sunt prea abrupte.O sa dea primaria in judecată de ce nu le-a facut o rampă cu scari rulante sau un lift ca la tunel.

  • @Aburel
   așa ceva numa` la PSD-iști mai vezi .. atacuri murdare de toate felurile
   există rampă pentru persoane cu dizabilități ..cere alte punctaje mai actuale! (zero-barat)
   nu țin partea nimănui ..da` vorba aia „dispari cu tupeul ăsta ordinar „!

   2
   2
  • No bine bugăt muey …Dacă este rampă pentru persoane cu dizabilități se poate bea in continuare.Problema e că ăstia cand ies trozniți nu folosesc rampa că ei nu sunt persoane cu handicap.Sau tu crezi că da?

   4
   1
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.