Actualitate

Constantin Rus vrea ca la CNLR să fie un centru de informatică botezat cu numele lui Rareş Buhai

Directorul Colegiului Naţional "Liviu Rebreanu", profesorul Constantin Rus, a spus că, dată fiind performanţa uriaşă a lui Rareş Buhai, se gândeşte să înfiinţeze un centru de informatică, iar în timp acesta să poarte numele medaliatului cu aur la IOI 2012.

Constantin Rus a spus că, folosindu-se de medalia de aur obţinută de Rareş Buhai la Olimpiada Internaţională de Informatică 2012, vrea să determine Ministerul Educaţiei şi Guvernul să contribuie cu bani la reabilitarea clădirii vechi a CN „Liviu Rebreanu”.

„Voi încerca să discut cu Rareş Buhai să-mi fie alături ca să cerem Ministerului Educaţiei Naţionale, Guvernului  să reabilităm această clădire şi să transformăm anul acesta laboratoarele de informatică , în numele premiului obţinut de Rareş, la standardele naţionale de la liceele mari. Dacă acest lucru nu se va putea realiza vă promit că voi cere iarăşi folosindu-mă de premiul uriaş obţinut de Rareş şi de performanţa colegilor mei, să facem un centru de informatică”, a declarat Constantin Rus.

Directorul CNLR a spus că acest centru va putea funcţiona în corpul C al colegiului unde se pot amenaja şase laboroatoare de informatică.

„Nu ştiu câţi bani vor exista să reabilităm clădirea şi cele patru laboratoare de informatică pe care le avem în această clădire aşa că eu am discutat cu catedra de informatică să facem în corpul C, pe care l-a dezafectat, elevii mici intrând în clădirea nouă, un centru de informatică cu şase laboratoare, cu toată tehnica necesară, astfel încât să existe un spaţiu care peste câţiva ani poate că va purta numele de Rareş Buhai”, a declarat Constantin Rus.

Cristiana Sabău

   

2 comentarii

  • Bai directore care esti tu si politician, cred . Acest baiat are doar 16 ani , si are nevoie cel mai mult de bani [ca sa-si cumpere una si alta] necesare muncii sale . ma intelegi ???? ceea ce propui tu , este bun atunci cind acest om nu va mai fi pe pamint . dar inca este , si trebuie sa traiasca pentru el si noi. sper ca ai inteles !!!! daca nu ……………nu m-ar mira , la felul cum ginditi si actionati voi politicienii. va doresc o zi buna !!!

  • In primul rand felicitari pentru Rares ,felicitari familiei si profesorilor .impreuna au obtinut acest rezultat frumos. FELICITARI SI SUCCES PE MAI DEPARTE. dar ceea ce spune domnul director este HILAR! gandeste ca un pusti de 16 ani.Daca vreti dotari, reabilitari folositi -va de orice alte instrumente dar nu de acest tanar! Acest tanar are gandirea mai coapta decat uni dintre noi. cititi raspunsul lui dat unor reporteri legat de a fi sau nu cetatean de onoare al orasului.Succes tinere.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.