Actualitate

Primarul Ovidiu Creţu, în Danemarca la o reuniune internaţională privind energia regenerabilă

Edilul Bistriţei, Ovidiu Creţu, participă la consfătuirile ”The World Future Council” având ca temă ”Dezvoltarea regională şi energia regenerabilă în Europa”. Workshop-ul se desfăşoară la Nordic Folkecenter, în localitatea daneză Hurup Thy, şi se încheie duminică.

Întâlnirea la care iau parte 40 de oficiali, experţi, specialişti în domeniul energetic şi factori de decizie din 15 ţări europene are ca scop stabilirea unor măsuri pentru implementarea surselor de energie regenerabilă în oraşele de pe bătrânul continent.

Programul cuprinde mese rotunde, dezbateri, schimburi de idei între delegaţi, prezentarea unor strategii de aplicare, iar workshop-ul îşi propune realizarea unei platforme de dezvoltare pe baza ideilor expuse. Invitaţii vor avea ocazia să viziteze zone în care se produce şi se foloseşte energie regenerabilă: parcuri eoliene, mori de vânt, ferme care utilizează instalaţii pe biomasă.

Primarul Bistriţei, Ovidiu Creţu, singurul reprezentant al României la această reuniune, va vorbi sâmbătă despre felul în care pot fi implicaţi cetăţenii în aceste strategii.

Meeting-ul din 4-7 octombrie, derulat sub genericul ”Dezvoltarea regională şi energia regenerabilă în Europa: cele mai bune politici pentru 100% energie regenerabilă în regiunile Europei”, este organizat de The World Future Council, Nordic Folkecenter şi Climate Service Center.

Nordic Folkecenter este un centru de informare pentru vizitatori cu privire la energia din surse regenerabile. În cadrul centrului se realizează cercetări, demonstraţii şi implementări ale unor inovaţii şi tehnologii de mediu în domeniul energiei verzi.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.