Actualitate

Contract semnat pentru modernizarea a trei drumuri județene cu 15,8 milioane de euro

După aproape doi ani de contestații și procese în urma licitației, la Consiliul Județean Bistrița-Năsăud s-a semnat contractul de proiectare și execuție pentru modernizarea a trei drumuri județene, lucrări care se vor realiza cu bani guvernamentali prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL 2) plus cofinanțare de la CJ:

  • DJ 172 A Beclean – Nușeni – Chiochiș (26 km)
  • DJ 162 Sânmihaiu de Câmpie – Visuia (10,1 km)
  • DJ 154 D Domnești – Nețeni – Albeștii Bistriței (7,5 km)

Valoarea investiției se ridică la 78.092.298,20 lei (15.808.157 euro).

Executant: asocierea formată din firmele Frasinul – lider de asociere, CML.RO, Îndemânarea Prodcom, Dimex 2000 Company și Someș Top Grup.

Durata contractului este de 30 de luni (din care 2 luni proiectarea, 2 luni etapa administrativă și 26 de luni execuția lucrărilor). Perioada de garanție a lucrărilor: 6 ani și o lună.

”Este un contract foarte important, cetățenii așteaptă de mult modernizarea lor și mă bucur că într-un târziu reușim să semnăm acest contract. Este o investiție mult așteptată. Imediat ce vremea va permite la primăvară, va începe lucrul. Dacă nu la finalul anului viitor, când măcar un tronson poate fi gata, atunci sigur în 2023 vom avea inaugurarea”, spune președintele CJ Radu Moldovan.

”Chiar dacă întârziate de contestații, o păcătoasă tradiție ce trebuie stopată, lucrările pe cele trei drumuri județene vor începe! În mai 2019, la puține luni de la preluarea mandatului de ministru, veneam acasă pentru semnarea contractelor de finanțare iar azi mă bucur că s-a semnat și contractul de execuție. Nu există mulțumire mai mare decât să vezi că și munca ta dă roade pentru conjudețenii noștri”, a postat pe Facebook deputatul Daniel Suciu, care în 2019 semna contractul de finanțare în calitate de ministru al Dezvoltării Regionale.

DJ 172 A Beclean – Nușeni – Chiochiș (26 km)

Lucrări – Straturi de îmbrăcăminte asfaltică reciclare la rece in situ pentru straturile existente din beton asfaltic cu aport de material granular. Pe sectoarele cu îmbrăcăminte din beton de ciment, sistemul rutier nou va fi compus din: spargerea dalelor din beton degradate, realizare dale din beton de ciment, curatare si colmatare rosturi între dalele de ciment, asternere geocompozit antifisură. Se vor amenaja 50 de drumuri laterale pe o lungime de 25 m, în funcție de ampriza drumului lateral + 2 parcări laterale. Scurgerea și evacuarea apelor pluviale se va realiza prin șanțuri din pământ și șanțuri pereate din beton. Lucrări de reparații la podețele existente și 68 podețe noi + 66 de podețe pentru drumurile laterale. Se vor amenaja 264 de accese la proprietăți. Lucrări de consolidare a taluzelor și a drumului, în lungime totală de 215 m. Se vor monta indicatoare de circulație și se va face marcajul rutier (parapete în lungime de 829 m) + 26 borne kilometrice și 234 de borne hectometrice. La Km 0+200 drumul județean se intersectează cu o trecere la nivel cu CF dublă care se va amenaja si se va semnaliza corespunzător.

DJ 162 Sânmihaiu de Câmpie – Visuia (10,1 km)

Lucrări – Îmbrăcăminte asfaltică, strat inferior de fundaţie din balast. Drumurile laterale, în număr de 50 buc., se vor  amenaja pe lungimea de 25 m și lățimea de 4 m, în funcție de ampriza drumului lateral. Se vor amenaja și 3 parcări laterale. Scurgerea si evacuarea apelor pluviale se va realiza prin șanțuri din pământ, șanțuri pereate din beton, rigole ranforsate prefabricate și rigole carosabile. De asemenea, în vederea descărcării apelor se vor realiza lucrări de reparații la podețele existente, 8 podețe tubulare noi și un podeț dalat nou, care le înlocuiesc pe cele deteriorate. Pentru preluarea apelor si conducerea acestora spre evacuare din zona drumului sunt necesare, de asemenea, 33 de podețe pentru drumurile laterale. Accesele la proprietăți se vor amenaja (până la limita de proprietate), pe o lungime de 5 m în vederea asigurării continuității scurgerii apelor pluviale și a accesului la proprietăți în condiții de siguranță și confort. Se vor executa lucrări de consolidare a taluzurilor și a drumului. Se vor monta indicatoare de circulație și se va face marcajul rutier (parapete tip H1 în lungime totală de 2.772 m și parapete tip H2 în lungime de 925 m) + 10 borne kilometrice și 83 de borne hectometrice. La Km 21+020 drumul județean se intersectează cu o trecere la nivel cu CF care se va amenaja și se va semnaliza corespunzător. 

DJ 154 D Domnești – Nețeni – Albeștii Bistriței (7,5 km)

Lucrări – Îmbrăcăminte asfaltică, strat inferior de fundaţie din balast, se vor amenaja drumurile laterale existente, pe lungimea de 20 m și lățimea de 4 m, în funcție de ampriza drumului lateral. Scurgerea și evacuarea apelor pluviale se va realiza prin șanțuri de beton în intravilan, șanțuri din pământ în extravilan, rigole carosabile, rigole de acostament. De asemenea, se vor realiza lucrări de reparații la podețele existente și 11 podețe tubulare noi + 17 podețe pentru drumuri laterale. Accesele la proprietăți se vor amenaja (până la limita de proprietate) pe o lungime de 6 m. Se vor monta indicatoare de circulație și se va face marcajul rutier (parapet direcțional pe 460 m).

5 comentarii

  • Măi, ce fain! Păi dacă o făcut tovărășie: Frasinul, CML.RO, Îndemânarea și Dimex așa cum trebuia, cine a mai făcut contestație? Cine și cum a îndrăznit să atenteze la fruntariile baronatului când poarta era zăvorâtă? Bine că s-a terminat cu bine. Muzica: corul vânătorilor!

  • Hai, corul pupătorilor de măini, picioare si alte părți ale Răducului, hai să-i mulțumim si să-i ridicam ode! Hai sa felicităm si să multumim firmelor câștigătoare care fac totul de dragul nostru, spre binele nostru, al vietuitorilor acestor meleaguri. Să-nceapa cheful, să vină bunăstarea, sa se umple buzunarele!
    Apoi vedem cât or ține, om vedea. Hai, toate cele bune!

  • dupa ce faci curba la dreapta de la Teaca spre Ocnita, e o tabla mare pe care scrie ca in 30.09.2021 trebuia sa fie terminata modernizarea acelui drum. nici nu s-au apucat de lucru la el :)))) good job!

  • Ăsta a fost pentru campania electorală prezidențială din 2019 și localele preconizate pentru mai-iunie 2020. PNDL2! Ultimele pomeni ale Vioricăi din împrumuturi viitoare ce vor fi plătite de copiii noștri. „Reciclare la rece in situ pentru straturile existente din beton asfaltic cu aport de material granular”- adică împrăștiat criblură cu lopata. Beton!

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS