Actualitate

Ziua Veteranilor, marcată la Brigada 81 Mecanizată

(FOTO) În garnizoana Bistrița, la Monumentul Eroilor de la Batalionul 812 Infanterie, a avut loc o ceremonie de Ziua Veteranilor. După intonarea imnului național, cei prezenți au ținut un moment de reculegere în memoria eroilor căzuți în teatrele de operații, urmând oficierea serviciului religios și depunerea de coroane de flori la monument.

”De Ziua Veteranilor se cuvine să ne exprimăm recunoștința și să aducem un sincer omagiu, celor care au răspuns prezent la chemarea țării, fără a pune în balanță sacrificiul vieții lor și au înțeles că țara se slujește cu muncă și la nevoie, cu jertfă. Eroii noștri ne vor fi mereu alături, iar devotamentul și sacrificiul lor va rămâne veșnic în inimile noastre”, a spus locțiitorul comandantului Brigăzii 81 Mecanizată ”General Grigore Bălan”, colonelul Florin Ștefănescu.

La ceremonie au participat cadre militare în activitate, rezervă și retragere, militari răniți în teatrele de operații, familiile îndoliate ale eroilor căzuți la datorie, reprezentanți ai Asociației Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități, Asociației Naționale a Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere, Asociației Naționale Cultul Eroilor, Asociației Naționale a Veteranilor de Război – filialele județene.

Ziua Veteranilor a fost instituită prin Legea nr. 150/2014. 11 noiembrie 1918 reprezintă ziua în care, prin Armistițiul de la Compiègne între Puterile Antantei și Germania, se punea capăt Primului Război Mondial și se creau condițiile necesare realizării, în țara noastră, a Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS