Actualitate

Contract semnat pentru o parcare etajată în zona străzii Ion Minulescu

S-a semnat contractul pentru proiect tehnic cu execuție pentru o parcare etajată, în regim demisol plus parter, în zona străzii Ion Minulescu din Bistrița, investiție de 5,7 milioane lei.

”Noua parcare de pe strada Ion Minulescu: contract semnat pentru proiect tehnic cu execuție!”, a anunțat primarul Ioan Turc.

Proiectul prevede realizarea unui imobil de parcări cu acces de pe drumul public existent strada C.R. Vivu care face legătura cu strada Ion Minulescu, cu regimul de înălțime D+P, parcările existente și aleile de acces la blocuri urmând să fie reamenajate.

În momentul de față există un număr de total de 43 de parcări la sol, acestea fiind insuficiente. Prin realizarea investiției se va asigura un număr de 88 locuri de parcare (incluzând și amenajarea unor locuri de parcare pentru persoane cu dizabilități) care să deservească parcarea autovehiculelor rezidenților și vizitatorilor ocazionali. Parcarea va fi dotată cu stație electrică cu două posturi de încărcare pentru autovehicule electrice.

Suprafața terenului este de 1.800 mp. În prezent pe acest teren se află alei pietonale/auto, locuri de parcare amenajate pe teren. Acest imobil teren este înconjurat de blocuri de locuințe colective, cu regim de înălțime de până la P+4E. În ceea ce privește spațiile verzi, acestea sunt aproape inexistente, suprafața terenului în prezent fiind slab amenajată. Accesul pe amplasament se realizează de pe drumul public existent strada C.R. Vivu și, în continuare, pe strada Ion Minulescu.

Problemele principale din zonă sunt legate de parcarea excesivă pe străzile alăturate din lipsa locurilor de parcare amenajate. Se propune construirea pe acest amplasament a unui imobil de parcare cu regim de înălțime D+P, amenajarea întregii suprafețe a terenului cu spații verzi, alei pietonale, corpuri de iluminat, mobilier urban etc. Construcția propusă va avea suprafața construită la sol de 1028,8 mp.

@ioan.turc1

Noua parcare de pe strada Ion Minulescu: contract semnat pentru proiect tehnic cu execuție! #SePoate

♬ sunet original – Ioan Turc

VEZI ȘI:

13 comentarii

 • Oare aceasta este locatia https://goo.gl/maps/pnDXHbBHEqZGTxvC8 ?
  Primaria a comunicat numele firmei care a semnat contractul pentru proiectarea cu executie? Nu l-am identificat in continutul articolului si nici in pagina #SePoate oferita ca link.
  5.700.000 lei / 88 locuri de parcare = 64.773 lei pentru un loc de parcare.
  64.773 lei pentru un loc de parcare / 240 lei/an abonamentul anual actual = 270 de ani pentru amortizarea investitiei.
  Este o investitie profitabila investitie pentru Primarie? Nu, dar investitia raspunde unor cerinte de moment, generate de cresterea numarului de autovehicule. Totusi trebuie avut in vedere ca zona este „stabilizata” imobiliar si nu se vor crea noi apartamente sau blocuri in proximitate. Poate aceasta parcare, destinata unui areal, va determina pe unii din acest cvartal sa-si cumpere inca o masina pentru uzul familiei.
  In mod cert este o afacere profitabila pentru firma semnatara a contractului.
  Daca locatia identificata si calculele mele sunt gresite, va rog, corectati-ma.

  19
  2
 • Minunat! E parcarea pentru ca îi e lene viceprimarului Hangan sa-și bage mașina în curte. Și-a tras viceprimarul o îndemână de 1,1 milioane de euro din bani publici pe proprietatea publică. Măcar s-a ales cu ceva după ani de frecat menta pe birou.

  24
  3
  • Din vina PSD si a celor care nu gandesc dispar locurile de parcare. Aveti voi o tehnica care nu mai functioneaza demilt. Luati o batalie de la Turc de nu scoateti nici 20%. Dar voi sunteti tari dupa 12 ani de facut o partie.

   2
   3
  • Daca tu consideri ca eu sunt de partea vreunei culori politice te inseli. Pentru mine pnl si psd sunt aceeasi mizerie. Aia incompetenti ca au gandit asa ceva, astia incompetenti ca nu au schimbat proiectul. Adica reusesti sa schimbi multe puncte din proiect dupa bunul plac, ca sa iti asumi ca tu de fapt l-ai imbunatatit, da nu gandesti cu capu si logic faptul ca ne lasi in cucu gol pe toti si ca nu mai avem unde parca. Putin ne pasa de parking-urile facute in locuri unde oricum nu se desfiinteaza parcari !! Ne intereseaza sa avem unde parca in Decebal, la Lama, pentru ca avem copii mici !!! Nu pot parca la Han si eu sa vin pana pe Tihutei cu copil mic si cumparaturi !!! Macar sa nu se mai laude incompetentii cu realizarile lor care si alea sunt la nivel de Gherla. Te lauzi ca faci parcare de 40 de locuri. Pai daca investesti, fa un parking serios de cateva sute de locuri, macar nu te mai lauda cu cateva parcari. Bai zici ca s-a rasturnat carul cu idioti in orasul asta, pe cuvant daca nu. Indiferent care vine la conducere, parca preia incompetenta celui de dinainte. Nu stiu, efectiv nu imi dau seama cum naiba altii gestioneaza orase mari si dau si clasa si fac pasaje subterane de km intregi in centru orasului si noi ne rahatim pe noi la o piscina in Decebal. Suntem blestemati. Efectiv noi, locuitorii municipiului Bistrita, suntem blestemati.

   4
   1
 • Parcarea Supraterană Supraetajată Eminescu este singura capabilă să rezolve criza gravă a locurilor de parcare din Centru oraşului celelalte parcări dosite prin toate getourile sunt frecți cu Diana.

  35
  5
 • Felicit administrația urbei pentru acest proiect frumos. În schimb mă amuză unele idei anacronice cu democrația, statul de drept, drepturile și libertățile cetățeanului într-o economie de piață. O glumă, să obligi chiriașii sau proprietarii de apartamente din proximitate să nu-și cumpere mașină cât stau acolo. Sau că, unii își vor cumpăra încă o mașină. Cetățeanul plătitor de impozite și taxe, după buget, este liber, „cât îl țin baierele la traistă”.

  10
  4
  • Ar trebui obligați cei ce stau în Centru Vechi şi zonele limitrofe acestuia să-şi vândã maşinile sau dacă nu reuşesc asta să le ducă la fier vechi.

   5
   16
  • Ha, Ha Cocalarii care stau în centru inclusiv cei din primărie nu trebuie să-şi vândă maşinile ci doar să le parcheze în curți şi să nu mai blocheze străzile şi parcările cu ele.

   3
   2
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS