Actualitate

Poliția Locală continuă campania anticerșetorie ”Banii tăi nu îi ajută!”

Poliția Locală și Direcția de Asistență Socială din Primăria Bistrița au continuat acțiunile din cadrul campaniei de prevenire a cerșetoriei ”Banii tăi nu îi ajută!”.

În 2 septembrie, au fost legitimate 20 de persoane și s-au aplicat 12 sancțiuni contravenționale în cuantum de 3.850 lei, din care zece pentru apelarea la mila publicului și două pentru consum de alcool pe domeniul public.

În 4 septembrie, s-au întocmit patru procese verbale de constatare a contravenției: unul pentru apelarea la mila publicului, unul pentru săvârşirea în public de fapte, acte sau gesturi obscene și două pentru consum de alcool pe domeniul public.

În 5 septembrie, au fost legitimate 14 persoane și s-au aplicat șase sancțiuni contravenționale în valoare totală de 1.400 lei, din care patru pentru apelarea la mila publicului și două pentru consum de alcool pe domeniul public.

În 6 septembrie, s-au făcut verificări în zonele Andrei Mureșanu – Lidl, Calea Moldovei – Kaufland, Bulevardul Decebal, Piața Centrală și parcul. S-au întocmit 14 procese verbale de constatare a contravenției: nouă pentru apelarea la mila publicului, cinci pentru consum de alcool pe domeniul public. Cuantumul amenzilor se ridică la 2.250 lei.

În 7 septembrie, doar cinci persoane au fost identificate apelând la mila publicului. Sancțiunile se ridică la suma de 750 lei.

Toate persoanele identificate au fost îndrumate spre adresele de domiciliu.

”Problema cerșetoriei constituie o permanentă preocupare a Poliţiei Locale a municipiului Bistrița. În acest scop, acționăm în colaborare cu Direcția de Asistență Socială atât în sensul prevenirii acesteia și sancționării persoanelor ce apelează la mila publicului, în special prin Biroul de Siguranță Stradală cât şi în sensul diminuării ei, prin activităţile desfășurate în cadrul campaniei ”Banii tăi nu îi ajută!”, demarată de Primăria municipiului Bistrița, respectiv, monitorizarea și sprijinirea integrării sociale, profesionale şi familiale a copiilor şi tinerilor aflaţi în dificultate. Vă solicităm să veniți în sprijinul acestei campanii prin a NU oferi bani sau alte bunuri cerșetorilor!”, a transmis Poliția Locală Bistrița.

În 1 septembrie:

15 comentarii

  • Nu am fost deloc atent la poză până nu ți-am citit comentariul. „In alte țări” polițistelor cu părul linse recomandă sa îl poarte prins, legat, împletit pentru un aspect îngrijit și pentru a nu da posibilitatea unor „indivizi” să le prindă/tragă de păr, să nu se trezească cu secreții bucale/nazale, gumă de mestecat sau te miri ce prin păr. Și destul de multe doamne ascultă de aceste recomandări.Când nu sunt in timpul serviciului e altă mâncare de pește. Dar e destul de aiurea sa vezi cum își poartă parul prin „gaura de la ciapică” de parcă ar fi la o plimbare prin oraș sau ieșită putin să facă repede niște cumpărături. Înțeleg că sunt și ei oameni…dar totuși….

    25
    3
  • In Piata Mica zilnic betivi si aurolaci pe banci striga, urla incat familii cu copii ocolesc parculetul. Ce folos ca vin cei de la politie care se uita la ei si cica ii amendeaza si pleaca mai departe iar acesti nenorociti raman lipiti de banci. Din centru istoric am devenit WC-uri pentru acestia care se usureaza intre casutele puse pentru Produs de B-N unde oamenii cumpara produse in mirosul acestor netrebnici.Degeaba sesizam ca nu intereseaza pe nimeni! Asta-i civilizatia de azi! Pacat!

    42
    1
    • Asa este! Eu lucrez chiar vizavi de Piata Mica. Este piata lor. Striga dupa oricine trece pe acolo, nu conteaza ca esti adult sau copil. Urineaza la copaci, si scuipa peste tot. Politia locala nu patruleaza in zona asa cum ar trebui, vin numai daca ii soliciti. Este totusi o zona centrala, tranzitata zilnic de turisti, copii, etc. Astia stau la soare, ocupa bancile, se lefaie cu berile si nimeni nu le face nimic. Zi de zi sunt acolo, indiferent de anotimp.

      32
      1
  • „Cerșetorii sunt personaje biblice, ei nu vor dispărea niciodată”: Arsenie Papacioc. Legal nu au ce să le facă, îi alungă dintr-o parte și apar în altă parte. Milostenia e caracteristică creștinismului, de aia le dai și nu poți să nu le dai. Chestiunea cu „banii tăi nu-i ajută” e propagandă infantilă neinspirată, nu rezolvă nimic.

    4
    24
    • Ba fix așa e, „Banii nu-i ajută!”. Majoritatea (mai ales cei ce se „plimbă” pe la mall-uri) au „normă” ce este colectată zilnic, iar cei ce nu au „pești” dau banii pe băutură, țigări, aurolac …
      Ovidiu, du-te puțin prin Oradea. Acolo campania a început odată cu venirea lui Bolohan la primărie, iar fenomenul s-a redus simțitor pt că orădenii au înțeles asta și nu le mai dau bani, iar dacă nu primesc nimic nu mai au de ce să stea acolo.
      Pt că noi avem prea mulți cre(ș)tini fenomenul a explodat și de la Costan & brother + alți 2-3, avem azi spre suta de cerșetori, dacă nu mai mulți!!!

      24
    • CE S_A ÎNTÂMPLĂT in toți acești ani de la acest articol încoace??? 🤔
      🥺Și cum de ne-am afundat iar?

      –––
      „Cerșetorii îi chemăm noi practic, un cerșetor nu NU va sta într-un loc dacă nu-i dă nimeni nimic, asta să fie clar. Cine vrea să dea bani oamenilor săraci să o facă prin intermediul bisericilor sau al instituțiilor de ocrotire. ”
      (Cum a ajuns Bistrița ”fruntașă” la eliminarea cerșetoriei. ”Noi îi chemăm!” – TimpOnline.ro)

      https://timponline.ro/ajuns-bistrita-fruntasa-eliminarea-cersetoriei-chemam/

  • Acelasi lucru l-am remarcat si eu, dar nu am vrut sa fiu carcotas si sa comentez aici. Lasand la o parte caterinca acesti „politisti” ar trebui mutati prin birouri si adusi altii noi care intr-adevar au constitutie atletica. Probabil si astia au avut candva, dar timpul te mai schimba.
    In alta ordine de idei sa dai 20 de sanctiuni pentru cersetorie nu se poate numi preventie. E o actiune fara nici un rost. Sanctionatii nici macar nu sunt curiosi de acele amenzi. Oricum nu le vor plati niciodata.
    O actiune foarte complexa si corecta ar fi daca s-ar face impreuna cu „Protectia copilului”. In prima faza avertizati ca vor fi decazuti din drepturile parintesti pentru diferite actiuni pe car ele fac dupa care trecut la fapte.

    17
    3
  • DOAR ATÂT? „Toate persoanele identificate au fost îndrumate spre adresele de domiciliu.”–––
    Doar atât? Pai trebuie Puși la ceva muncă măcar „in folosul comunității „! De ce se aduc NEPALEZI pt curățenia orașului?

    P.s.
    Mâine și poimâine vor reveni iar, tot acolo unde i-ați legitimat și-și vor relua obiceiurile!

    17
    1
    • de ce vin nepalezi? pt că le trebuie bani! Ai noștri se mulțumesc cu niște țigări/aurolac iar mâncare le dau gratis „ninja” sau primăria, iar ei nu fac nimic. Pt salar ar trebui muncă dar ei nu vor așa ceva.
      Dacă li s-ar da mâncare doar celor curați care se află în situații de dificultate temporară (celorlalți 100g de pâine sau mămăligă) ar fi o altă măsură de reducere a cerșetorilor.

      10
  • De ce trebuie să suportăm mizeria pe care o lasă zilnic pe spațiile verzi?
    Nu cerșesc pentru mîncare ci pentru băutură, țigări, droguri ceva dulce.Cum știu să meargă și sa-si faca nevoile între containerele semiingropate,de ti-e greață să intri să pui gunoiul selectiv,de ce nu-si duc ambalajele ci le lasă pe spațiile verzi sau le bagă în tufe?

    14
  • E o actiune normala. Trebuie repetata la cel putin 2-3 zile pana cand nu vor mai face asa. Problema este ca nu platesc amenzile… atunci trebuie sa munceasca in folosul societatii pentru plata amenzii.
    Trebuie indrumati si reintegrati, altfel, asa isi vor duce zilele.
    Trebuie presati si politistii sa isi faca datoria…dar trebuie respectati nu fluierati. E drept, autoritatea ti-o castigi prin calitatea muncii pe care o depui nu numai cu p…..l (bastonul).

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS