Actualitate

Contract de finanțare semnat prin PNRR: Locuințe nZEB plus pentru tineri, la Bistrița

Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, a semnat noi contracte finanțate prin componenta C10 – Fondul Local din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), pentru construirea de locuințe nZEB plus pentru tineri.

Printre contractele semnate se află și cel pentru municipiul Bistrița, în valoare de 2.580.044,66 lei, care presupune construirea de locuințe nZEB plus pentru tineri pe Aleea Trandafirilor, în zona unde a fost demolat punctul termic dezafectat.

La Bistrița se vor construi șase unități locative pentru tinerii care provin din grupuri sau comunități defavorizate, expuse marginalizării.

Clădirea va fi eficientă din punct de vedere energetic, având standardul nZEB plus (near zero-energy building), și va ocupa o suprafață de 314 metri pătrați, cu 6 apartamente, pe 3 niveluri (P+E+M), după un proiect tip elaborat de către Ministerul Dezvoltării.

Primarul Bistriței, Ioan Turc, a declarat că locuințele vor fi repartizate ”unor tineri cu performanțe deosebite, dar cu probleme de natură socială”.

Tot astăzi s-ausemnat:

2 comentarii

  • O tâmpenie amplasarea pe Trandafirilor!!!
    Du-le măi primare în cartierul pe care spuneai că o să-l faci pentru tineri! Du-le în Viișoara sau în Unirea! Sau, pune-le în curtea interioară a primăriei. Fix tot atâta spațiu este pe Trandafirilor. Nu te mai preocupă problema parcărilor, a acceselor, a spațiilor verzi și locurilor de joacă? Niște nesimțiți fără nici o responsabilitate și grijă pentru dezvoltarea orașului! Și puturoși. L-au pus acolo că acolo le-a fost cel mai ușor să dea autorizația.

    7
    1
  • Atata lauda cu PNRR ul asta de parca cine stie ce mare filizofie este. Primarul de la Beclean se lauda ca el a incarcat documentatiile proiectelir depuse, cu elevii de liceu. Atunci, intreb si eu ce este asa mare lucru sa spui ca s-a mai semnat un contract, atata timp cat acest lucru il face un liceean. Stim cu totii ce hram poarta duduia care se crede buricul pamantului, duduia care-i canta mereu in struna, cretului, iar acum incearca din rasputeri si cu actualul primar.
    Cat despre ceea ce se face, fix p.,,.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS