Actualitate Recomandări

Copiii din zone defavorizate vor primi 2.500 de periuţe de dinţi şi vor învăţa să le folosească

Studiile arată că 80% din populaţia României are probleme dentare, românii fiind codaşi la consumul de pastă de dinţi, de trei ori sub media europeană. E motivul pentru care medicii stomatologi din Bistriţa-Năsăud vor distribui în perioada următoare 2500 de periuţe de dinţi şi pastă copiilor din localităţi defavorizate pe care îi vor învăţa şi cum să le utilizeze.

Preşedintele Colegiului Medicilor Stomatologi Bistriţa-Năsăud, dr. Marius Pop, a declarat pentru Timp Online că periuţele de dinţi sunt donate de o companie din România, prin intermediul Clubului Lions Bistriţa.

„Vom distribui aceste periuţe în zone mai greu accesibile pentru profilaxia stomatologică. Voi discuta cu medicii stomatologi să meargă în şcolile şi grădiniţele aferente acestor zone defavorizate şi să împartă copiilor periuţele despre care am amintit. O să facem rost şi de pastă de dinţi şi, cu această ocazie, colegii mei vor ţine lecţii de profilaxie. Din păcate, există o mare problemă legată de spălatul pe dinţi mai ales la ţară. Aici, copiii rămân nesupravegheaţi, nu au nici cele mai minime cunoştinţe de educaţie sanitară şi, pe lângă lipsa de multe ori chiar a săpunului, constatăm şi lipsa periuţei de dinţi şi pastei. În cazul în care periuţa există, se foloseşte timp îndelungat, deşi ar trebui schimbată la trei luni”, a explicat dr. Marius Pop.

Un alt demers al Colegiului Medicilor Stomatologi Bistriţa-Năsăud este legat de cabinetele stomatologice şcolare extrem de necesare mai ales în acele comunităţi cu populaţie şcolară mare.

„La Beclean nua vem deocamdată niciun cabinet şcolar, deşi aici învaţă circa trei mii de elevi. Cam la 1500 de elevi ar fi normal să se înfiinţeze un cabinet şcolar. Am discutat cu domnul primar Nicolae Moldovan şi cu domnul senator Deneş şi ambii mi-au promis sprijin în acest sens. Primăria Beclean va include în bugetul pe 2016 bani pentru înfiinţarea acestui cabinet stomatologic. Sper să se poată realiza lucrul acesta”, a adăugat dr. Marius Pop.

3 comentarii

  • Bravo .asa trebuie procedat. Ca daca de mici nu au grija de dintii lor …..si ajung pe mana unui stomatolog…..e jale , ma refer la bani , sa nu se inteleaga altceva doamne fereste.in legatura cu Becleanul…….oare de ce nu ma mira ca nu au cabinet stomatologic ptr copii acolo.oare de ce ???

  • Nu intrati in panica ! Exista sigur un izvor, fantana …Totul este sa doresti sa te speli…Si sa stii si cum! Cu respect, MNP

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS