Actualitate

Cercetați pentru tăiere fără drept și furt de arbori

Poliţiştii bistriţeni au depistat în 5 decembrie un bărbat în vârstă de 44 de ani, din Rebra, bănuit că în perioada noiembrie-decembrie 2015 ar fi tăiat şi sustras 4 arbori de pe terenul împădurit, proprietatea unui bărbat din aceeaşi comună. În cauză a fost întocmit dosar penal în care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tăiere fără drept de arbori şi furt de arbori.

În seara zilei de 5 decembrie, poliţia a fost sesizată cu privire la faptul că pe DN 17, pe raza comunei Tiha Bârgăului, se deplasează o autoutilitară, care transportă material lemnos, posibil fără documente de provenienţă. La scurt timp, pe un drum forestier, a fost depistată o autoutilitară, deschisă şi abandonată, încărcată cu material lemnos nemarcat. Ulterior a fost identificat un bărbat, de 42 de ani, care a prezentat un aviz de însoţire, emis la o dată ulterioară verificării efectuate de poliţişti. Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tăiere fără drept de arbori, furt de arbori, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals.

La data de 6 decembrie, în urma cercetărilor şi verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit faptul că în perioada 1-2 decembrie 2015, un bărbat, de 59 de ani din Tiha Bârgăului, ar fi tăiat 17 arbori, în volum total de 71,25 mc şi având o valoare de 20.281 de lei, din pădurea proprietate personală, aceştia nefiind marcaţi în prealabil de către autorităţile abilitate. Cercetările sunt continuate pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale.

 Un minor şi un tânăr sunt bănuiţi de furt calificat

La data de 6 decembrie a.c., în urma cercetărilor efectuate, poliţiştii bistriţeni au identificat un minor, de 15 ani, din Năsăud, bănuit că în cursul aceleeaşi zile ar fi sustras un casetofon dintr-un autoturism neasigurat, parcat pe raza oraşului. Prejudiciul cauzat a fost recuperat în totalitate.

De asemenea, un tânăr, în vârstă de 18 ani, din Rodna, este bănuit că în perioada 4-5 decembrie a.c. ar fi sustras două motofierăstraie, în valoare de 3.300 de lei, din incinta a două imobile situate pe raza comunei, pe care ulterior le-ar fi valorificat contra sumei de 815 lei.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, urmând a fi stabilită întreaga activitate infracţională a celor doi.

Ţigarete de contrabandă, descoperite de poliţişti

La data de 6 decembrie a.c., pe raza localităţii Mureşenii Bârgăului, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistriţa Năsăud au depistat un bărbat, în vârstă de 34 de ani, din municipiul Cluj-Napoca, judeţul Cluj, care transporta cu un autoturism 2.420 de ţigarete, provenite din Republica Ucraina, fără documente legale. În urma controlului efectuat asupra autoturismului, poliţiştii au ridicat în vederea confiscării 1.400 de lei, precum şi ţigaretele, cu o valoarea de piaţă estimată la aproximativ 1.170 de lei. Cercetările sunt continuate faţă de bărbat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă.

Operațiune de salvare pe timp de noapte

Duminică seara, 6 decembrie a.c., în jurul orei 20.00, dispeceratul comun ISU – SAJ a fost alertat despre faptul că un bărbat în vârstă de aproximativ 70 de ani s-a rătăcit într-o pădure de pe raza localității Bidiu, comuna Matei.

Ținând cont de faptul că temperatura era una scăzută, riscul de a intra în șoc hipotermic fiind ridicat, au fost dispuse imediat măsurile de constituire a echipelor mixte de căutare – salvare formate din pompieri militari, un echipaj SMURD, polițiști, jandarmi și membri ai Comitetului Local pentru Situații de Urgență al comunei Matei. Căutările s-au desfășurat în zona în care bărbatul obișnuia să tranziteze pădurea, echipele fiind împărțite pe sectoare de căutare.

Bărbatul a fost găsit în jurul orei 01.50, la ieșire din pădurea respectivă spre localitatea Beudiu, preluat de un autoturism proprietate personală a unor trecători și transportat la CPU Beclean. Din fericire, bărbatul se află în afara oricărui pericol.

Etichete

1 comentariu

  • Astia sunt „marii criminali” care au vandalizat padurile tarii, pe astia-i vede toata lumea, care au taiat 4 arbori, iar cei care taie ilegal mii de arbori, defriseaza mii de hectare nu-i vede nimeni, nu-i trage nimeni la raspundere si …nimic nou sub soare. Nu zic ca e bine ce fac, da sa raspunda daca au furat, dar ce facem cu mafiotii care din taierile ilegale au facut averi imense si-si bat joc de noi incontinuare.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.