Actualitate

Coridor ecologic pe Valea Căstăilor, proiect pentru finanțare europeană

A fost finalizat studiul de fezabilitate pentru obiectivul de investiții ”Coridor ecologic Valea Căstăilor”, pentru care Primăria Bistrița vrea să acceseze fonduri europene prin Programul Regional Nord-Vest.

Investiția pentru crearea unui coridor ecologic pe cursul de apă al pârâului Tărpiu și a zonelor adiacente se ridică la 16.502.306 lei.

Proiectul prevede: spații verzi – 21.781,68 mp, terase belvedere – 2, pergole – 35, pod pietonal nou.


Municipalitatea va depune cerere de finanțare în cadrul Programului Regional Nord-Vest 2021-2027 prin Prioritatea de investiție 3 – O regiune cu localități prietenoase cu mediul / Apelul de proiecte 3.7.1.A – Dezvoltarea unor orașe verzi și îmbunătățirea infrastructurii verzi din zonele urbane – Municipii reședință de județ.

7 comentarii

 • Frumos daca se materializeaza sí nu se fusereste. Dar de ce nu faceti prima data pe Raul Bistrita macar alei pietonale cu banci, chioscuri pe ambele maluri, Raul trece prin órás sí arata CA un wc public, murdar sí ne ingrijit. De ce nu a luat acest exemplu primarul nostru de la Oradea? De la Unirea pana la lac trebuie curatat de valami, toaletati salciile,arini,plopi ce ori mai fi,fára boscheti,vegetatie aiurea, facute poteci( ideal trotuar ca sí la podul Jelni) amenajata peluza pe maluri unde sa te poti plimba ca sí intr-un parc.Dar dl Turc ín vizitele la Oradea nu a invat ,vazut,nimic folositor,frumos, a mers pana ín Singapore!

  15
  22
 • Avem străzi care nu au iluminat public de vreo 20 de ani care stau în bezna dat se plătesc mii de lei impozite dar nu beneficiază de un lucru elementar… bezna ca-n pădure.

  7
  2
 • Eu vad pe pozele de proiect (care au rezolutie asa de mica ca nu poti citi nimic) destul de mult beton si foarte putin natura. Un amestec cu mult beton, mobilier urban si idea ca lumea dintre o data va schimba mersul pe jos cu biciclete inchiriate de la primarie. Visuri de arhitect fara legatura la natura cu optimizarea de „amenajari” betonate.

 • Ceva in oras sa fie si in folosul oamenilor, nu se face? Sau din mandatul urmator? Ca parcari in zone aproape nepopulate am vazut ca ati inceput, unele finalizate cu zero efect (cea de langa rau, str. Simion Barnutiu, facuta pentru locatarii de la case sa nu-si mai parcheze masinile in curte).
  Daca intrebati populatia unde e Valea Castailor poate o sa aveti o surpriza sa nu stie multa lumne unde este. E benefic proiectul pentru cei de la MIS cand merg la statia de betoane sa traverseze coridorul ecologic… nu locuieste mai nimeni in zona, ca sa ajungi acolo ai nevoie de masina etc.

  3
  15
 • Foarte frumos spor lucru. Sper să termine de asfaltat strada Valea Căstăilor fiindcă de la strada Drumul Cetății până la curba de unde începe urcarea până pe strada Tărpiului este dezastru !

  19
  0
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS