Actualitate

Cortul de pe pietonal, demontat. Câte locuri de parcare vor apărea

(FOTO) Demontarea cortului de pe pietonal este aproape gata, singurul care a mai rămas în picioare fiind acoperişul susţinut de piloni şi uşile. Cu toate acestea, se poate vedea că, odată ce nu va mai fi, vor apărea peste 20 de locuri noi de parcare, iar zona va arăta cu totul altfel, mai ales că şi scena a fost montată la Palatul Culturii.

cort 5 cort 4 cort 3 cort 2

Cortul va sta într-un depozit și va fi montat sporadic, cu ocazia unor târguri precum cele ale Camerei de Comerț. Pavilionul a fost montat în centrul oraşului în martie 2012 şi a costat circa 20.000 de euro, suprafaţa fiind extinsă ulterior. Din vara lui 2013 a purtat numele ”Teatrul de vară”. La finalul anului trecut, cortul nu a putut fi folosit deoarece nu îndeplinea normele de securitate la incendiu, însă problemele au fost apoi remediate.

”Eu am spus că acest cort putea să stea până când amenajăm Piața Centrală, care va dura doi-trei ani. Foarte multe lume a spus că nu e bine. Va fi o parcare acolo. S-ar putea ca el să fie instalat pe o perioadă de o săptămână, spre exemplu. Camera de Comerț ne-a solicitat deja pentru un târg la vară să îl instalăm. Sigur că da. Târgurile în general sunt în centru, când le-am spus că s-ar putea muta înapoi la Sala Polivalentă au spus că nu mai vine niciunul dintre cei care au venit la târg în centru și au găsit un vad foarte bun. Cortul nu este un elemnnt definitiv, este o soluție de compromis pe o anumită perioadă, ca să aduci viața în centrul istoric. Nu e normal ca aici să fie un muzeu, ci oameni, prin activitate comercială sau alte activități. Sigur, nu poți ține un cort definitiv, noi l-am folosit pentru că nu am avut sala de spectacole de la Palatul Culturii. Îl depozităm undeva, nu îl instalăm, nu avem soluție chiar dacă au fost câteva solicitări. Nu îl putem duce într-o zonă industrială, ca să se întâmple ce acolo”, a explicat nu de mult Ovidiu Crețu.

5 comentarii

 • A fost o adevarata infectie!Cei care stau in zona au vazut cand s-a demontat scena din cort ca era plin de cuiburi de sobolani!!sa nu mai vorbim ca arata jalnic si la exterior!Ce cap trebuie sa ai sa blochezi o strada cu asa tiganie!

 • primarul asta parca a fost carutas nu inginer… cum sa pui cortul in centrul orasului si sa ocupi parcari si sa blochezi o strada…. cata prostie…. trebuia filmat si dat la tv sa vada o tara intreaga ce idei de inginer a avut primarul nostru european …du-te acasa cretule… cum se recupereaja banii de pe cort acum??? ce se intampla cu cortul??? Ce targ cu camera de comert???? Cine vrea sa cumpere stie unde sunt magazinele… desteptati-va si lasa-ti prosteala cu targurile ca sunt expirate

 • OFER DE LA 500 DE LEI IN SUS
  vreau sa-l folosesc pentru animale
  am tarcul mobil pentru dresajul cailor si vreau sa-l acoper
  rog primaria sa ma contacteze la urmatorul numar 07453267451
  (se poate renunta la orice numar pentru a fi doar 10…tot eu raspund…)
  va multumesc!

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.