Actualitate

Cât costă modernizarea trecerii la nivel cu calea ferată de pe Lucian Blaga. Cine dă banii

Montarea unui semafor la trecerea la nivel cu calea ferată de pe strada Lucian Blaga nu este deloc ieftină, însă trebuie făcută în regim de urgenţă pentru a reduce din aglomeraţia care se produce pe această stradă, scrie viceprimarul Cristian Niculae pe Facebook. Lucrările vor fi făcute de CFR şi de concesionarul căii ferate, însă cu bani de la bugetul local.

„În urma constatărilor făcute de către noi, administrația municipiului Bistrița, completate de sesizările conducătorilor auto nemulțumiți de traficul aglomerat de pe strada Lucian Blaga din orașul nostru, cauzat de trecerea la nivel cu calea ferată nesemaforizată, am luat decizia ca banii necesari pentru modernizarea acestei treceri să fie alocați de la bugetul local al municipiului Bistrița.

Alocarea sumei de 393000 lei se va face prin rectificare bugetară în ședinta de Consiliu Local din data de 21.09.2017.

Banii sunt necesari pentru realizarea sistemului de semaforizare, urmând ca firma concesionară a căii ferate Bistrița-Bistrița Bârgăului, SC Via Terra Spedition, împreună cu cei de la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, să reabiliteze trecerea de cale ferată din punctul de vedere al infrastructurii stradale.

Precizez că am purtat numeroase discuții atât cu reprezentanții Ministerului Transporturilor , a Regionalei CFR Cluj, cât și cu firma concesionară SC Via Terra Spedition, deoarece am fi dorit ca această modernizare să nu se facă din banii municipiului. Acest lucru nu a fost posibil, așadar am hotărât să facem această alocare bugetară pentru a asigura fluidizarea traficului rutier atât de necesară în această zonă”, a scris viceprimarul Cristian Niculae.

21 comentarii

 • Ma intereseaza sa fie semafor, sa nu imi rup masina cand trec pe acolo. Restul e cancan, Daca primaria este implicata, foarte bine pentru ca principala grija a primariei este ca mie cetatean sa imi fie bine, tot timpul se vor gasi oameni care sa bage de vina, dar oameni care sa realizeze ceva??? Ei uite acum avem exemplul pozitiv PRIMARIA BISTRITA realizeaza o investitie care vine in favoarea BISTRITENILOR, pentru bani sunt institutii care verifica daca a fost bine sau nu, eu ca cetatean sunt multumit ca nu imi rup masina si sunt in siguranta cu semaforul!!!!!

 • Foarte bine ca in cel de-al 11-lea ceas s-a luat o decizie inteleapta in legatura cu acea trecere peste calea ferata. Era groaznic. Spor la treaba si abia astept inaugurarea.

 • Bravo! Era absolut necesar luarea unei asemenea decizii pt aceasta problema. Ma bucura faptul că cineva a avut curajul sa-si asume realizarea acestui lucru chiar dacă nu a primit si finanțare, numai acordul.

 • Voi, administratia, sunteti penibili. Dupa ani de zile va treziti sa rezolvati o problema de doi bani. Mie mi-ar fi rusine sa mai ies public cu asemenea texte de Buftea.

  • care doi bani, mah ?!?
   poate vreo 100.000 de euro, dar ai dreptate, pentru ei suma asta e de doi bani…..

 • Cam la aceeași valoare se ridica amenzile date de polițiștii rutieri într-o săptămană în judetul Bistrita-Năsăud. Păcat că în loc sa fie folositi pentru investitii în siguranța și fluidizarea traficului, de banii aia se va construi cândva stadionul Dinamo. Pe lună.

 • Fain am ajuns!
  O problema care exista de mult timp, neglijata atata timp, iata ca creaza aprecieri la adresa administratiei ce, in marinimia ei, s-a gandit ca trebuie, in sfarsit, sa gaseasca o solutie de rezolvare.
  Normalitatea a devenit exceptie si ne este vanduta scump!
  Ne entuziasmam la lucruri ce ar trebui sa nu ne fi adus la disperare inainte de a fi rezolvate, pierzand din vedere astfel nenorocirile ce ne-au fost livrate ca mari proiecte, pe costuri de zeci de ori mai mari si care nu folosesc nimanui.

  • Nu e platita. Face parte din fisa postului la serviciul pe care ti l-a găsit PSD. Neîndeplinirea cauzează excluderea!

 • Bravo Gelu si Tristian ati pus punctul pe I. Este deva normal nu au pus bani lor la bataie. Atata propaganda. Mai Cristiene viseaza incontinuare. Som usor.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.