Social

Cotul Iadului: La ce a dus o depăşire pe linie continuă şi un drum lateral în curbă (FOTO-VIDEO)

O tânără de 20 de ani a fost rănită, iar două maşini au ajuns în şanţul de la marginea DN 17 după ce un şofer din Bistriţa Bârgăului a făcut o depăşire pe linie continuă pe DN 17 la Cotul Iadului. Astfel de evenimente se petrec des în zonă, spun şoferii, din cauza drumului lateral care duce spre Cabana Haiducilor, situat direct în curbă. Sesizate încă de acum trei ani despre situaţie, autorităţile nu au luat nicio măsură.

accident Cotul iadului 2 accident Cotul iadului 3 accident Cotul iadului 4 accident Cotul Iadului 5

Accidentul s-a petrecut în jurul prânzului la Cotul Iadului. O maşină marca Ford Fiesta, condusă de o tânără de 20 de ani, a semnalizat să vireze la stânga, pe drumul care duce spre Cabana Haiducilor, moment în care a fost lovită din spate de un VW, condus de un tânăr din Bistriţa Bârgăului, care a intrat în depăşire în curbă încălcând linia continuă. Ambele maşini au ajuns în şanţul de la marginea DN 17.

Accident la Cotul Iadului pe DN 17Accident Cotul Iadului, DN 17

Posted by Timp Online on 6 Ianuarie 2016

„Eram în maşină cu o amică, Andreea Fulop (20 de ani). Ea era la volan. Noi am vrut să intrăm la un service aici, pe drumul acesta lateral, am semnalizat şi, din spate, ne-a acroşat pe partea stângă şi ne-a aruncat aici în şanţ. Şoferul din spate a făcut o depăşire neregulamentară”, a spus Andrei Deac, pasager în Ford Fiesta.

Şoferul maşinii VW, Onişor Popandron din Bistriţa Bârgăului – care susţine că are permis de 10 ani – a declarat că e Onisor Popandronvinovat de cele petrecute fiindcă a depăşit pe linie continuă: „Cunosc foarte bine drumul, îl fac foarte des. Am avut o maşină în faţa mea şi cealaltă maşină, Ford Fiesta, era după. Nu am văzut că au semnalizat şi m-am trezit cu ei în faţă. Am depăşit pe linie continuă, sunt vinovat şi voi rămâne probabil fără permis”.

Florin Negrea, un tânăr care şi-a pierdut mama într-un accident similar petrecut anul trecut, a spus că zona este predispusă la astfel de evenimente câtă vreme intrarea pe drumul secundar nu este mutată.

„În urmă cu trei ani s-a făcut o cerere către autorităţi să mute această intrare pe drumul lateral (spre Cabana Florin NegreaHaiducilor-n.r.) cu 200 de metri mai încolo pe linie dreaptă fiindcă au mai fost accidente aici. Drumul acesat lateral e într-o curbă, iar la 400 de metri de ea limitarea de viteză de 50 de km/h este eliminată. Şoferii accelerează şi se întâmplă accidente. Anul trecut, în decembrie, mama mea a murit aici în circumstanţe similare. Nu se face nimic din păcate cu această intrare. Nu e bună vizibilitatea şi nu se ia nicio măsură din partea autorităţilor. Există un semn că urmează un drum lateral, dar mult prea departe. Ar trebui încă un semn aici sau mutată intrarea cu 200 de metri mai încolo. Zilnic se petrec astfel de incidente şi autorităţile competente nu fac absolut nimic”, a spus Florin Negrea.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), Marius Rus, a declarat pentru Timp Online că la accident a intervenit modulul SMURD, compus din echipaj de prim-ajutor, echipaj de descarcerare şi terapie intensivă mobilă, întrucât iniţial sea nunţase că există o victimă încarcerată, a acordat primul ajutor şoferiţei de 20 de ani care a suferit un traumatism la nivelul toracelui şi un atac de panică. Ea fost preluată de echipajul TIM, dar nu a suferit răni grave. Tânăra a fost transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă pentru investigaţii suplimentare.  Poliţia Locală a dirijat traficul pe DN 17 în zona unde s-a petrecut accidentul.

7 comentarii

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.