Actualitate

”Crama Veche” stă încă un an în chirie la Primărie. Vânzarea terenului la licitație, amânată

Restaurantul și terasa ”Crama Veche” din Parcul Municipal pot funcționa, în aceleași condiții ca și în 2021, până la sfârșitul anului în curs după ce Consiliul Local Bistrița a prelungit, prin vot, contractul de închiriere pe care omul de afaceri Dumitru Gâvan îl are cu municipalitatea.

Dumitru Gâvan a solicitat aprobarea prelungirii contractului pentru perioada 09.05.2022-31.12.2022, motivând că firma sa beneficiază în prezent, de două contracte de finanțare din fondul european de dezvoltare regională prin Programul Operațional Competivitate – granturi pentru capital de lucru acordate beneficiarilor IIM-uri cu activitate economică în domeniul HoReCa, încheiate cu Agenția pentru IMM.

Conform documentelor transmise CL, un contract de finanțare (nr. M2-10604 din 18.08.2021) este în valoare de 414.550 de lei, iar al doilea contract nr. 130 din 29.11.2021, semnat cu Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, de 292.053 de lei.

Prin cele două contracte de finanțare se impun anumite obligații în sarcina beneficiarului, respectiv a societății, măsuri cu privire la menținerea activității și a numărului de angajați, iar acesta este motivul potiv pentru care a cerut prelungirea termenului contractului până la sfârșitul anului 2022.

El a arătat că anul trecut nu a putut funcționa decât în perioada 22.05-12.10. din cauza pandemiei de Covid-19, dar, cu toate acestea și-a achitat toate datoriile față de municipalitate.

Consiliul Local a fost de acord cu prelungirea duratei contractului până la sfârșitul anului 2022, cu condiția achitarii în continuare a chiriei stabilită anul trecut astfel:

  • 1.200 euro/lună pentru lunile iunie, iulie, august
  • 800 euro/lună pentru lunile mai, septembrie și octombrie
  • 100 euro/lună pentru lunile noiembrie – decembrie 2022.

Astfel, la bugetul local se va achita suma totală de 6200 de euro (peste 30.000 de lei)

Până la expirarea contractului de asociere în participațiune, respectiv până la data de 31.12.2022, va fi aprobată prin hotărâre a consiliului local modalitatea de valorificare a imobilului înscris în C.F. nr. 88754 Bistrița și organizată procedura de licitație publică aferentă, conform prevederilor Codului Administrativ.

În 30.04.2001, când primar era Vasile Moldovan (PDL) și președinte de ședință Ovidiu Crețu (PSD), Dumitru Gâvan a închiriat pentru 20 de ani terenul de 1440 de metri pătrați de lângă Casa de Cultură obligându-se să achite CL Bistrița 1% din profitul brut lunar, dar nu mai puțin de 2.125.000 de lei/lună (cursul la vremea aceea fiind 28.189 lei/USD).

În 2021, Consiliul Local a fost de acord să prelungească asocierea, dar numai pentru un an, intenția fiind aceea de valorificare prin licitație publică a imobilului. Tot atunci a fost schimbată valoarea chiriei pe care omul de afaceri trebuia să o achite bugetului local.

Zona în care funcționează ”Crama Veche”, Parcul Municipal, poate fi considerată cu cel mai bun vad din tot orașul.

9 comentarii

  • Ce a reusit sa faca acolo domnul profesor GAVAN nu va face Primaria nici intr-o suta de ani.
    Este cea mai selecta Gradina de Vara dar si in subsolul restaurantului gasim un adevarat Muzeu popular.
    Si produsele si mancarea sunt de mare calitate.
    Atmosfera este excelenta.
    Sper sa aiba putere omul de afaceri si sa ramana acolo cat de mult.
    Succes domnule DUMITRU GAVAN !

    • Cind ati fost ultima data?
      De cel putin 10 ani acollo nu ai ce cauta daca doresti calitate si se fi tratat ca si client binevenit.
      Preturi umflate, calitate nu prea si portiuni extrem de mici.
      E capcana pentru turisti, cam atit.
      Mult mai bine este in alta parte.

  • Let’s make it clear! Cu cât a luat Găvan toată suprafața terasei din parc de la Moldovan &Crețu??
    212 lei pe lună!! DOUĂ SUTE DE LEI!! Adică 40 de Euro pe lună!! Cât o porție de cârnați la metru cu un ștampăl de țuică proastă înainte. Pe 20 (DOUAZECI DE ANI)!
    La prețurile de închiriere din Bistrița, de banii ăștia poți să închiriezi un spațiu pătrat de 2×2 pe care ai putea să pornești o afacere cu Ristretto, servind pe rând câte două doi italieni care își beau cafeaua în picioare în max. 20 de sec.
    De aia Moldovan a fost ani de zile abonat la prânz, cu nevasta pe terasă la Găvan. Cu mizerii ca asta se ocupă aleșii. Cel mai bine le iese când PSDșiPNL sunt pe-o mână, pe față. Ca acum 20 de ani, ca acum, ca mai tot timpul.
    Tot cât Găvan plătește Tănase. Tot coaliția fsn i-a aprobat și lui. Dar, cum el e în extravilan, are concesiune pe 50 de ani. Cu drept de prelungire, desigur că ăștia, din spița lui Iliescu trăiesc veșnic! Numai noi fraierii o să murim cu ghiara-n gât ca pițigușul, săraci, flămânzi, nedați.

    • Acum 20 de ani era 75 de euro pe luna, conform cursului de la acea vreme. Bine, valoarea minima, maximul era in functie de profitul brut. Dar comparat cu cat i se cere acum…pai asa sa tot faci afaceri!

    • Acolo au luat din suprafața parcului, și așa mic… La fel ca Lidl, Ema, Metropolis. Într-un oraș în expansiune Parcul Municipal este tot mai mic. Pădurile de lângă oraș tot mici și mai rare. Numărul de copaci din oraș tot mai mic la fel și în parc. Dar problemele de sănătate tot mai multe , în special cele pulmonare și cele cardiace.

  • Eu plătesc chirie primăriei Bistrita peste 900 lei pe luna pentru 17mp in Bistrita (doar pământul, fara construcție). Se pare ca primăria e pentru unii “mumă”, pentru alții “ciumă”!!!
    😤😤😤

  • sa-mi dea mie primaria locul, le dau si 5000euro/luna indiferent ca e vara sau iarna. vrajeala ieftina ca si-a luat fonduri. pai din fondurile alea 50% minim merg in jeb la el si restul la acoliti. praf tara asta…

  • Dacă tot se dezbate subiectul de preparate tradiționale și mâncarea servită la “Crama Veche” , am fi ipocriți să spunem că este o “mâncare de cantină” sau că mâncarea nu se ridică la raportul calitate-preț. Iar dacă vorbim despre cantitatea de mâncare servită în acest restaurant, ar fi absurd să aberăm asupra faptului că porțiile de mâncare ar fi “mici”. De fiecare dată când am frecventat acest restaurant mâncarea a fost mereu proaspătă, dar mai ales aspectul și gustul impecabil, iar portia de mâncare, extrem, dar extrem de mare, pe scurt totul ireproșabil! Dacă vorbim despre inovație în raport cu mâncarea servită, gustul și aspectul, zic sa ne gândim de 2 ori. Majoritatea restaurantelor din județul nostru, servesc clienţilor meniuri care sunt de obicei semipreparate, aduse de o firmă de catering şi doar încălzite la microunde în bucătăria restaurantului. Mai mult, unele mâncăruri stau chiar şi câteva zile în frigider sau congelator, până ajung să fie comandate, încălzite şi servite, dar pe astea de ce nu le vedem? E foarte ușor să arunci cu răutate gratuit, dar foarte greu să apreciezi calitatea la adevarata sa valoare! Felicitări, Crama Veche!Aștept cu nerăbdare deschiderea. Frustrarea și răutatea este în plus, luați doar ce este necesar.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.