Numărul total de şomeri înregistraţi în evidenţele AJOFM Bistriţa-Năsăud la finele lunii ianuarie a fost de 7.298 persoane. 4.949 au fost şomeri indemnizaţi şi 2.349 – şomeri neindemnizaţi.
La sfârşitul lunii decembrie 2012, rata şomajului în Bistriţa-Năsăud era de 4,99% (6.666 de şomeri).
La nivel naţional, la sfârşitul lunii ianuarie rata şomajului a fost de 5,82%.
Cele mai ridicate niveluri au fost atinse în judeţele Vaslui (10,99%), Teleorman (10,33%) şi Mehedinţi (10,21%), iar cele mai scăzute s-au înregistrat în Ilfov (1,84%), municipiul Bucureşti (2,05%) şi Timiş (2,08%).
Luând ca perioadă de referinţă luna ianuarie, în intervalul 2007 – 2013, în Bistriţa-Năsăud cea mai mare rată a şomajului a fost în 2010, 8,84%, şi cea mai mică în anul 2008, de 3%.
Anul acesta, rata şomajului în judeţ în luna ianuarie este cu 0,12 pp (puncte procentuale) mai mare decât cea din luna ianuarie 2012 (ianuarie 2013 – 5,47%; ianuarie 2012 – 5,35%), informează AJOFM.
Anul trecut BN a „urcat” pe locul 2 la somaj pe tara. Hai USL, hai ca se poate si mai bine, hai locul 1 la somaj ! :))))))))))))))
Numarul celor care nu au un loc de munca este cu mult mai mare, avand in vedere ca multi oameni nu sunt inregistrati la AJOFM pt. somaj, altii au iesit demult din plata, si foarte multi sunt asanumitii „ocupati cu agricultura de subzistenta”.
Daca ar fi sa numaram toti acesti oameni rata reala somajului ar sari pe undeva pe la 20%
Si apoi, de ce ne miram? Daca USL a stopat toate investitiile in Transilvania, si strange de gat si amaratul de privat, cresterea numarului de someri este efectul normal, logic si o sa se accentueze anul acesta.
@nelu, vad ca esti de servici.
🙂
Se stie clar faptul ca iarna cei care lucreaza in constructii sunt de cele mai multe ori trecuti in somaj. La fel, sunt si alte activitati care nu se preteaza a fi efectuate, dintr-un motiv sau altul, iarna. Asta nu suna ca o scuza, dar e bine sa nu exageram.
Situatia cu somerii „inexistenti” e o chestie care se perpetueaza din anii 90.
Nici macar d-l Boc nu a remediat-o, ba chiar as putea spune ca dimpotriva.
Iar ideea de a te bucura ca tarii/judetului ii merge rau, imi suna oarecum infantil.
Iarna 2011-2012 a fost mult mai grea, si nu a inregistrat o astfel de crestere a procentului de somaj / abandonare lucrari si investitii.
Iata, azi vine si confirmarea de la INS:
Tablou de bord: resurse si productie de energie in scadere, consum orientat spre low-cost, constructii in stagnare –
http://economie.hotnews.ro/stiri-finante_banci-14200817-serviciile-prestate-companiilor-scadere-productia-energie-scade-inflatia-creste-poate-aduce-crestere-1-5-acest.htm
daca e ceva de latrat spre USL, hop si nelu. :)) vesnic de serviciu.
pai cine a condus tara asta in ultimul an, nu USL-ul?
Tot ce-i posibil. Spun insa sa ramanem echilibrati, daca nu ma insel, anul acesta trebuie sa returnam mai bine de 5 miliarde catre FMI/UE. La acestia se adauga imprumuturile interne, precum si colac peste pupaza inca 2,2 miliarde euro pentru datoriile facute de portocalii in sanatate. De unde credeti ca ii vom scoate ??