Actualitate

Creșteri ale tarifelor la apă și canalizare. ”Majorări exagerate!”

Cu 15 voturi pentru, 2 abțineri și 1 vot împotrivă, Consiliul Local Bistrița l-a mandatat pe primarul Ioan Turc să voteze în Adunarea Generală a ADI Apă și Canalizare aprobarea unor majorări tarifare pentru apă și canalizare.

Prețul la apă și tariful la canalizare suferă o modificare în anul 2022, respectiv o creștere de la 3% la 29% la apă și de la 5% la 39% la canalizare.


”Nu știu cât sunteți de pregătiți voi pentru majorări tarifare și la apă și canalizare pe lângă majorările facturilor la gaz și eletricitate, dar fiți siguri că șefii Aquabis și ADI Apă Canal își vor permite cu salariile lor să plătească toate facturile. Votul meu a fost împotriva acestui proiect și am propus ca mandatul primarului să fie pentru a vota împotriva aprobării Planului anual de evoluție a tarifelor. În poza 1 aveți planul aprobat anul trecut, iar în poza 2 marcat în galben puteți vedea majorările exagerate”, spune consilierul municipal USR Nicolae Pavelean.

Potrivit ADI și Aquabis, tarifele se ajustează ca urmare a creșterii prețurilor la energia electrică, gaz metan, al produselor necesare potabilizării apei în procesul de tratare, precum și al celorlalte materiale utilizate în activitatea de producție, reabilitări, intervenții.

Invitat în ședință, managerul SC Aquabis, Ion Șandru, a spus că se va utiliza în ianuarie o linie de credit pentru plata facturilor la energie electrică, cheltuielile ajungând la 70% din bugetul companiei de apă.

Primarul Ioan Turc a spus că discuțiile privind noul plan tarifar pot fi duse exclusiv doar printr-o asumare la nivel instituțional și la nivel public că Aquabis și ADI își vor îndeplini obligațiile prevăzute în Masterplan cu privire la investițiile în Bistrița, corelate cu lucrările din proiectele europene ale municipalității: reabilitarea rețelei de canalizare pe 70 de străzi, reabilitarea rețelei de apă pe 76 de străzui, extinderea rețelei de apă pe 34 de străzi, extinderea rețelei de canalizare pe 48 de străzi. Ion Șandru a menționat că lucrările vor fi executate la timp, licitațiile urmând să fie demarate imediat ce Jaspers își va da acordul pe ultimele documentații.

Și Consiliul Județean a aprobat Planul anual de tarifare, așa cum vor proceda toate consiliile UAT-urilor membre ale ADI Apă-Canalizare Bistrița-Năsăud.

4 comentarii

  • Exagerate , dar aprobate ! Probabil , cei care au aprobat acele preturi au in vedere perioada de dupa plafonarea si compensarea energiei electrice . Oamenii se gandesc la viitor…Si noi ne gandim cam tot asa , spunandu-ne in gand: „Mergem inainte ca „inainte” era mai bine!” Zice nevasta-mea , din apropiere: „Nu-ti face atatea griji , ca alianta de guvernare va plafona preturile (la apa-canal)si acestea se vor compensa cu maxim 33% din preturile vechi…!”…I-a soptit ei o pasarica… Da , da , dar se va compensa cu minimum , adica 0/2. Apropo , n-am auzit pe nimeni sa nu-si poata plati facturile la apa-canal. Daca nu se revolta lumea ca in cazul curentului si gazului si nu se zice nimic nici la posturile Tv , inseamna ca se mai pot mari , vorba aia , pana la limita supravietuirii (am vrut sa zic , pana la limita evitarii oricarui pericol! dar mi-am dat seama la timp ca intram in ” derapaj”). Pai numai gazele , numai curentul , si apa , apa , nema ? E si „dansa” o bogatie si cu greu se scoate din piatra seaca , nu ? Poetul national , George Cosbuc zicea : „Cand foamea ne va … Cand nu vom mai putea rabda …continuarea o stiti cei mai multi. Daca nu o stiti poezia , cautati-o !

  • O maximă bătaie de joc, dar băieții și fetele celor două instituții își permit pentru că noi le permitem! Ok, pot înțelege că totul costă, că domnia se plătește, dar nici chiar așa, să vii și să majorezi în halul ăsta niște tarife într-o perioadă în care oricum toate scumpirile au luat-o razna, asta chiar e maximă nesimțire. Unde sunt făcătorii de bine ai ciumei roșii, cea care se poziționează de fiecare dată de partea celor mulți și săraci? Acuma, nimic! Nu au nimic de spus? Oare de ce? că sunt direct beneficiari ai acestor mârșăvii? Trebuie bănet să fie plătită toată clientela de partid angajată în cadrul acestei instituții? Să dea din banii hoardei roșii și nu să ne taxeze pe noi, oamenii de bună-credință, pentru a-și vedea interesele satisfăcute. Acești impostori nu mai au nicio limită, nesimțirea lor a depășit absolut orice sferă a normalului. Aici duce corupția, fraților! Când lucrurile sunt făcute așa cum nu trebuie, când totul se bazează numai pe cumetrie, jocuri subterane, jocuri de clan, interese de grup și îndestularea propriului clan, aici se ajunge! Corupția este esența a tot ce se întâmplă rău în această țară. Justiția este părtașă la toate aceste mizerii, că doar este beneficiara specialelor, oare cine le-a făcut cadou și pentru ce? și politicul mafiot, cel care dorește controlul asupra numirilor din justiție, oare de ce? tocmai din această pricină, pentru a putea perpetua și dezvolta fenomenul corupției. Dacă toate lucrurile s-ar desfășura în limitele normalului și în granițele bunului simț, cât de cât legal și profesionist, cum se întâmplă în alte locuri, toate aceste mârșăvii nu ar fi posibile. Păi, băieți și fete, cei/cele care vă bucurați la niște firmituri aruncate de către aceste nulități de politicieni, degeaba primiți cu un deget, dacă pe altă parte vi se ia cu două mâini! Sau, ce să pricep, vedeți doar ce vi se dă și nu vă uitați și la ce vi se ia? Interesant, lucrurile ar trebui să stea taman invers. Dar suntem în România, un loc unde corupția, impostura, populismul, demagogia și prostia se simt mai bine ca nicăieri! Așteptăm dublarea prețurilor la orice!

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS