Social

Cristian Niculae: A 3-a ediție a concursului de reciclare în școli

ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud a lansat în zece școli din județul nostru concursul ”Reciclezi pentru viitorul tău”, ajuns la a 3-a ediție.

Școlile care participă la acest concurs sunt: Școala Gimnazială nr. 1 Bistrița, Școala Gimnazială ‘”Ion Pop Reteganul” Reteag, Școala Gimnazială Braniștea, Școala Gimnazială Cireșoaia, Școala Gimnazială Mărișelu, Școala Gimnazială Livezile, Școala Gimnazială Dumitra, Liceul Tehnologic ”Liviu Rebreanu” Maieru, Școala Gimnazială Romuli, Școala Gimnazială ”George Coșbuc” Coșbuc.

Se acordă premii consistente elevilor harnici, pentru implicarea lor în colectarea selectivă a deșeurilor: 10 biciclete mountain bike; 100 boxe portabile; 100 seturi de căști audio.

Pe lângă prezentarea concursului și a premiilor oferite de ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud împreună cu Supercom S.A., copiii au primit informații despre importanța păstrării curățeniei în natură, a reciclării deșeurilor și au desfășurat activități interactive despre cum putem colecta selectiv deșeurile.

În primele două ediții ale concursului ”Reciclezi pentru viitorul tău!”, desfășurate anul trecut, în cele 20 de școli participante s-au adunat 74 de tone deșeuri reciclabile și au fost acordate premii substanțiale: 20 biciclete mountain bike, 200 boxe portabile și 200 de căști audio.

”Copiii noștri sunt minunați! Îi învățăm să protejeze natura, pentru că obiceiurile bune trebuie cultivate de la cele mai mici vârste. Educația în privința colectării selective și a reciclării deșeurilor este esențială pentru reducerea poluării cu deșeuri a mediului în care trăim. Văzând acești copii frumoși și atât de implicați suntem optimiști în ceea ce privește viitorul nostru. Haideți să facem Bistrița-Năsăud un județ mai curat!”, a menționat șeful ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud, Cristian Niculae.

4 comentarii

 • Frumos demers!
  Însă cum rămâne cu lipsa recipientelor pentru colectarea selectivă la blocurile de pe DN17?
  În scarile de bloc sunt afișate afișe cu reciclarea selectivă și cand ajungi la pubelă….e doar o pubelă universală….pentru toate materialele. Am înțeles că există solicitări de cel puțin un an zile…însă doar o pubelă universală.
  Ce folos au toate acestea dacă tot la gunoiul all-inclusive ajung deșeurile noastre?

 • Copiii sunt speranta noastra pentru un viitor mai bun si o natura mai curata.
  Din pacate generatia de dupa revolutie nu a reusit sa-si formeze spiritul pentru protejarea naturii, de aceea raurile si padurile noastre sunt acum pline de gunoaie.
  Trebuie sa schimbam mentalitatea noastra cu privire la gunoaie si sa nu mai aruncam oriunde deseurile.

  3
  1
 • Fiica mea a castigat un set de casti la Teaca si a fost foarte fericita! A dus la scoala 20 de kg de hartie / carton si sticla si s-a bucurat tare mult ca a participat la acest concurs!

  3
  1
 • De ce s- au redus premiile la jumatate? Si de ce nu sunt pubele negre pt deseuri menajere?Eu a trebuit sa o cumpar! Proasta organizare, ADI Deseuri!

  0
  1
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.