Social

Dialog despre Natură și Oraș, la Casa Argintarului

Casa Argintarului din Bistrița găzduiește în 2 mai, începând cu ora 16.00, evenimentul ”Dialog despre Natură și Oraș”, organizat de Asociația Ruralis.

”Am inițiat proiectul „Haihui prin Natura Urbană. Natura La Ușa Ta!” în martie 2021, alăturându-ne demersului național de constituire a Rețelei de arii naturale urbane, susținut de 18 organizații neguvernamentale și administrații locale din 10 orașe, reședință de județ.

După o „plimbăreală” de peste 1.300 de km și peste 15.600.000 pași făcuți împreună cu 961 de „plimbăcioși” prin natura urbană a Bistriței, este timpul să purtăm primul „Dialog despre natură și oraș”.

Propunem o discuție despre râul Bistrița Ardeleană, patrimoniul natural și cultural al pădurilor și pajiștilor din jurul Bistriței, biodiversitatea urbană, turism responsabil, dezvoltare sustenabilă și bune practici, urmărind să înțelegem mizele de a crea cel mai mare spațiu public verde din Bistrița, ca o arie naturală urbană”, a transmis organizația.

Sunt invitați:

  • Florin STOICAN, președinte Asociația Parcul Natural Văcărești, București
  • Nicoleta MARIN, coordonator de proiect Rețeaua pentru Natură Urbană
  • Victor MARIN, specialist comunicare

Moderator: Cristian ȚETCU, membru fondator Asociația RURALIS

Eveniment are loc marți, 02 mai 2023, începând cu ora 16:00 și va fi găzduit de Casa Argintarului din Bistrița.

Dacă ești unul dintre „plimbăcioși” sau îți place natura urbană, te așteptăm cu drag alături de noi și invitații noștri. Aduceți cu dumneavoastră pe oricine considerați că ar avea de câștigat de pe urma acestui dialog despre Natură și Oraș. Intrarea LIBERĂ.

Evenimentul face parte din proiectul ”Ariile naturale protejate urbane – Natura la ușa ta!”, derulat de Asociația Parcul Natural Văcărești în parteneriat cu Asociația ”Societatea Organizată Sustenabil” S.O.S, Asociația Societatea Carpatină Ardeleană (EKE) Satu Mare, Fundația Centrul de Ecologie Montană, Asociația Funky Citizens, Asociația Excelsior, Fundația Ecotop, Asociația Walden, Asociația Bio-Team, Societatea Ornitologică Română – Sucursala Iași și Asociația Ruralis Bistrița, cu sprijinul financiar al Active Citizens Fund Romania, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.
Lucrăm împreună pentru o Europă verde, competitivă și incluzivă.

Pentru mai multe informații, accesați www.eeagrants.org.

Asociația RURALIS în calitate de membru în Rețeaua pentru Natură Urbană din România propune și susține înființarea de arii naturale urbane în Bistrița și zonele periurbane.

Pădurile Codrișor, Jelna, Ghinda, Slătinița, Dealul Cetății și Schulerwarld, împreună cu pajiștea cu Peri Seculari de pe Dealul Cocoș și râul Bistrița Ardeleană pot fi un bun început.

1 comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS