Actualitate

CSM Bistrița, în grafic. Oficialitățile, la derby. Președintele CJ: ”Prima ligă ne așteaptă!”

FOTO Liderul CSM Bistrița a reușit a cincea victorie din tot atâtea posibile în Seria B a Diviziei A la handbal feminin, 32-22 (16-11) la Sala Polivalentă cu CSM Slatina, ocupanta poziției secunde, și și-a consolidat primul loc în clasament, 15 puncte (golaveraj +73).

Marcatoare: Maior-Pașca – 10 goluri, Ciunt – 6, Chirilă – 5, Diniș-Vârtic, Cârstea – câte 4, Tamaș – 2, Andriță – 1.

1 csm bta slatina 2 csm bta slatina 3 radu moldovan handbal 10 oct 5 andrada maior pasca 10 oct

La meci au asistat și președintele Consiliului Județean, Emil Radu Moldovan, care a urmărit meciul, îmbrăcat în treningul echipei, de lângă băncile tehnice, deputatul Daniel Suciu, primarul comunei Lechința, Romeo Florian, consilierul județean Florin Urîte, comisarul şef al Gărzii de Mediu, Cristian Niculae, șeful Finanțelor Cristian Parasca, șefa AJOFM Otilia Râpan, comandantul Brigăzii 81 Mecanizată, col. Iulian Berdilă, șeful ISU Bistrița, Constantin Florea.

6 csm bta slatina 7 horatiu pasca 10 oct 15 8 galerie csm bta slatina 9 csm bta slatina

”A fost derby-ul de până acum. Mă bucur că am reușit să câștigăm la o diferență mare, dar mai avem multe de pus la punct pentru că am avut și momente în care ne-am precipitat în joc. Ca să fac și pe nemulțumitul, am ratat destul de mult. Diferența de scor putea fi și mai mare, în perspectiva unui meci retur și a unui campionat în care orice gol contează. Cu siguranță că titularele pot juca 60 de minute, noi am avut o perioadă de pregătire foarte bună, fizic stăm foarte bine, le-am folosit mai puțin până acum pentru că nici meciurile nu au impus-o. Fiind un campionat lung și complicat, am preferat pentru mecurile tari să le avem cât mai proaspete. Deci n-a fost vorba de o problemă fizică, ci am dat șansa tuturor să joace, așa e normal, într-o echipă în care ai 18 oameni fiecare este important. Am momente în care mă uit în tribună și nu-mi vine să cred că Sala Polivalentă din Bistrița e din ce în ce mai plină, le mulțumesc bistrițenilor că apreciază această echipă și o susțin. Văzând atâta lume, știu că este corect ceea ce facem. Rămânem cu picioarele pe pământ, campionatul este lung, Deva n-a intrat până acum în competiție, avem un retur la Slatina. Suntem pe trend ascendent și sper să rămânem așa. Andrada Maior-Pașca s-a adaptat foarte bine la Bistrița, mă bucur că după doi ani de încercări am reușit s-o fac să lucreze cu mine. E o jucătoare de valoare, din punctul meu de vedere, fără a fi exagerat, cred că e în primele cinci extreme din țară. Pentru noi urmează o deplasare complicată la Reșița, care are o echipă tânără, disciplinată, care poate pune probleme oricând”, a declarat antrenorul Horațiu Pașca.

10 csm bta slatina 11 csm bta slatina 12 florian suciu handbal 10 oct 13 urite handbal 10 oct 15

”Cel mai important este că am câștigat, am făcut toate un meci bun. A fost un joc cu o încărcătură emoțională foarte mare, mulțumesc publicului care a fost cel de-al 8-lea jucător și ne susține tot timpul. Îi așteptăm la sală la fiecare meci pe bistrițeni, avem nevoie de ei. De ce joc așa bine? Cred că e genetic, mama a fost și ea handbalistă și cred că s-a moștenit. Îi mulțumesc domnului profesor Pașca pentru încrederea acordată, că m-a adus aici, este antrenorul de care aveam nevoie pentru a prinde încredere, lui îi datorez această evoluție”, a afirmat Andrada Maior-Pașca.

”Mă bucur că după acest meci în care fetele au fost la foarte mare înălțime am luat o opțiune serioasă pentru a ne îndeplini obiectivul pe care îl avem, locul 1 și promovarea în prima ligă. Le mulțumesc bistrițenilor care au venit la meci și care au fost extrem de sufletiști, minunatei galerii și fetelor care s-au autodepășit. E diferență mare între politică și handbal, dar și emoțiile sunt de zece ori mai mari la handbal decât în politică. Am o variantă dacă mă las de poltiică, să trec la sport. Publicul a fost extraordinar, e din ce în ce mai multă lume și sunt convins că vom avea sala arhiplină. Sunt mândru de fetele noastre! Prima ligă ne așteaptă!”, a spus președintele Consiliului Județean, Emil Radu Moldovan.

14 otilia rapan handbal 10 oct 15 parasca handbal 10 oct 15 16 cr niculae handbal 10 oct 15 17 csm bta slatina 15

În etapa următoare, a 6-a, CSM Bistrița joacă în deplasare cu CSU Reșița – sâmbătă 17 octombrie.

Celelalte meciuri ale etapei a 5-a: Național Brașov – SCM Pitești 24-31, CSU de Vest Timișoara – CSU Reșița 25-32, CSU Oradea – ACS Avram Iancu Arad 32-17, CSM Cetate Devatrans – SC Mureșul Tg. Mureș 33-22. ACS Sepsi-Sic Sf. Gheorghe a stat.

Rezultatele anterioare: CSM Bistrița – CSU Oradea 39-13 (etapa 1), ACS Avram Iancu Arad – CSM Bistrița 14-51 (etapa 2), CSM Bistrița – SCM Pitești 33-21 (etapa 3), SC Mureșul Tg. Mureș – CSM Bistrița 18-33 (etapa 4).

În iulie, Consiliul Județean a alocat 1.000.000 de lei pentru susținerea echipei în Divizia A, cu target unul din locurile 1-2 la finalul campionatului 2015-2016 al Diviziei A. Locul 1 în serie promovează direct în Liga Națională, iar locurile 2 și 3 joacă baraj cu echipe de pe locurile 11 și 12 din Liga Națională.

18 handbal csm bta slatina 19 csm bta slatina DSC_0101 20 csm bta slatina 22 csm bta slatina 23 csm bta slatina 24 csm bta slatina 25 csm bta slatina

7 comentarii

  • Sportul de masă are nevoie de finanțare. Performanța se poate susține de la sine, performanța poate umple stadioane, atrage reclame, finanțării, doar legea lipsește. Performanța fără sportul pentru toți nu are baza de selecție și fără aceasta poate fi doar un foc de paie.

    • Si camerele copiilor sportivi de la caminul de langa Sala Polivalenta cand se vor renova ca stau in mizerie,peretii nevopsiti cred ca de ani de zile,dusurile sunt vai de capul lor ,se face balta pe jos in baie ?

  • Felicit echipa de handbal feminina CSM .Bistrita,au facut pana acum meciuri grozave,felicit si antrenorii care se dedica trup si suflet pentru ca aceasta echipa sa evolueze si nu in ultimul rand portarii printre care cu sinceritate spun ca portarita Caragea Roxana o depaseste cu mult in eficacitate pe cealalta ,apara cu demnintate chiar daca are fata de celalalt portar o aparare mai slabuta ceea ce se observa cu ochiul liber .Dar,probabil stiu ei antrenorii de ce au format asa apararea.Mult succes in continuare le doresc.

  • Hai CSM.Bistrita,asa da !!! Bravo fetelor,felicitari antrenorilor,portarilor si un plus pentru portarul CARAGEA ROXANA care apara fata de cealalta Dumnezeieste !

  • Meciuri superbe pana acum ,felicitari fetelor din echipa de handbal CSM Bistrita si antrenorilor ! Succes pe mai departe ,hai ca puteti ,vrem sa vedem meciurile voastre si la tv ! Succes portarilor ca fara de ele echipa nu este complecta ,succes portarului Caragea Roxana care ne face echipa mandra si care apara ca un inger !

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.