Actualitate

Cu alaiul de nuntă, în sunet de claxon, înainte marş pe pietonal! Reguli încălcate, Poliţie absentă (FOTO-VIDEO)

O tânără familie care şi-a celebrat căsătoria, sâmbătă, la Bistriţa, a încălcat din start două reguli. Alaiul a intrat cu maşinile pe strada Liviu Rebreanu, iar şoferii au claxonat prelungit în timp ce se îndreptau dinspre Piaţa Morii spre Parcul Municipal, traversând de la un capăt la altul pietonalul.

S-a întâmplat sâmbătă în jurul orei 10.00 când maşinile s-au aliniat una în spatele celeilalte, coloana fiind deschisă de un BMW cu nr. BN 15 RGM. Şoferul, cu maşina împodobită de nuntă, a trecut pe lângăalai-nunta-7 terasele de pe pietonal fără să ia mâna de pe claxon, iar ceilalţi i-au urmat exemplul.

Coloana a traversat toată zona dedicată exclusiv pietonilor şi a virat la stânga pe lângă Librăria „Radu Petrescu”, îndreptându-se spre Parcul Municipal unde, mai nou, sunt oficiate cununiile civile. În coloană mai era o maşină înmatriculată în străinătate şi o Dacia Duster, şoferii fiind tineri, ultimii fiind nişte indivizi care filmau toată tărăşenia dintr-un Golf 3.

alai-nunta-2 alai-nunta-3 alai-nunta-4 alai-nunta-5

Niciun echipaj de la Poliţia Locală nu i-a deranjat pe şoferii mândri că încalcă, deodată, două reguli: interdicţia de a intra cu maşini pe pietonal şi claxonatul.

Claxonatul obsesiv nu numai că încalcă prevederile Codului Rutier, dar crează mult disconfort pentru cei care sunt în zona de deplasare a alaiului, cu atât mai mult a celor care locuiesc în preajma zonei casei de căsătorii, a localurilor unde se ţin petrecerile. Deşi vorbim de încălcarea Codului Rutier, poliţiştii preferă să închidă ochii ca să nu le strice oamenilor cheful de nuntă, iar autorităţile locale la fel. În diverse medii se vorbeşte de necesitatea de a se face mai multă educaţie pentru ca lumea să nu mai confunde satul cu oraşul. În mediul urban, unde în fiecare week-end, întâlnim mai multe alaiuri de nuntă, claxonatul obsesiv deranjează, ca să nju mai vorbim de faptul că sunt şi mulţi şoferi aflaţi în alaiurile de nuntă care au consumat şi băuturi alcoolice şi au cauzat accidente.

În fapt, oamenii ar trebui să înţeleagă faptul că nunta pe care o organizează sau la care participă nu interesează pe nimeni altcineva decât pe ei şi că, în loc să stârnească admiraţia celor din jur, mai mult enervează şi creează disconfort. În loc să se aleagă cu urări de tipul „Casă de piatră!”, primesc mai degrabă înjurături dacă autorităţile închid ochii şi nu le dau amenzi.

Potrivit Codului Rutier, folosirea claxonului este obligatorie ori de câte ori este necesar, pentru evitarea unui pericol imediat. Claxonatul este interzis: la o distanţă mai mică 25 m faţă de cei cărora li se adresează, în zona de acţiune a indicatorului „Claxonarea interzisă”.

13 comentarii

 • Au fost deranjați locuitorii din zona??? Ma faceti sa zâmbesc! Dar de zilele Bistriței, de nunta tuturor zamfirelor, târgurile pastelor, craciunurilor, live energy ultra-loud zumba, etc, etc, etc?
  Ma Mir ca locuitorii din zona nu sunt dependenți in unanimitate de opiacee!! Sa nu mai zic de copiii ff mici a căror ureche interna& echilibru vor fi deteriorate permanent!!!

  • Nu doar claxonul e subiectul aici ci intrarea coloanei de masini pe pietonal exact prin dreptul camerelor video al politiei locale ,care e inexistentă in astfel de situatii! !!

 • Ma scarbesc alaiurile astea de snobi care fac nunti. De ce trebuie neaparat sa atraga atentia? Sunt deosebit de deranjanti, au impresia ca tot orasul e al lor. Decenta sau bunul simt, in ziua de azi au devenit calitati rar intalnite.

 • Niste romani mitocani… cat de prost sa fi oare dupa ce intri cu masina pe o zona pietonala mai dai si claxoane….. daca era prin rusia pietonii prezenti blocau masinile …. oricum suntem o natie cu diaree la creier

 • sa vedem….poate se autosesizeaza SUPERMANIII astia de le platim salariiile de la LOCALA sau altcineva……..imagini sunt pot veni si de martor am vazut

 • Referitor la ce sa întâmplat este o mizerie , țărani si ciobani veniti din Bretea cu mașini de maxim 5 mii euro ,mai fac si sama pe pietonal ,Rușine si scârbos .. Vasi cataloga la cocalari !!! . Dar referitor la ce ai spus tu Raul Perseus ,ia te rog calculează u câți bani dai u la un polițist ,indiferent de ce departament aparține .. Si din nou referitor la alte comentiri , daca la noi asa este obiceiul sa mergi in alai cu mașinile , voi ăștia care ati „crescut” prin occident 2,3 ani si deja sunteți diferiți, vati adaptat la traditile lor ,f””’ar lumea ,ca ati uitat de unde ati plecat , daca asta e plăcerea omului sa meargă in alai de la cununie la biserica ,exceptând țărani ăștia din Știrea asta … Ce va doare pe voi !!!!

 • HHHOULLLOOO POLITTIAIAA ?
  Hapoi si noi taganii avem dreptul sa ne bucuram ca-i demohcratie mo !
  Ca si centru in Bisnita a nost’ o fost mo !
  Havello baftallo mo !

 • eu platesc taxe si impozite destule, la al doilea apartament chiar e mult
  si din salariu se tot varsa si uite asa de la multi se aduna
  iar ei amendeaza batranicile ca vand patrynjel sau te miri ce altceva
  i-am vazut si m-au asurzit cu galagia lor, o mare magarie, SA SE RESPECTE IN … MEA LEGEA,,,,,,si ne conformam nu fiecare urla, gaureste in bloc, pe strazi cand vor
  lefuri mari si nu fac nimic, ard benzina aiurea etc
  si ce mare cacat pan la urma se casatoresc ………………imi pare bine ca exista si comentarii a multora ce gandesc la fel nu i-as face cocalari ca as jigni etnia, nici tarani, nici nulitati…..

  • Dai maxim 5 lei pe luna pentru salariul unui politist..nu va mai cacati pe voi ca „le dați salarii” ….

 • Pai ,pe vremuri se mergea pe pietonal la inmormantare ,cu fanfara , cu dricul ,cu cai mascati,se arunca cu bani la intersectii ,spectacol total!
  Astia cum ati vrea sa mearga la nunta?In liniste deplina ca pocaitii?
  La nunta mai bea omul,or fi fost beti,te poti supara pe omul beat?
  Se prea poate sa fi fost si prosti,ca daca erau destepti nu claxonau si nu-i baga nimeni in seama!
  Pe vremuri, cand trecea fanfara mortilor,plangeau babele pe trotuar de se rupeau camasile pe ele! Acum la o nunta ratacita urla toti ! Si nuntasii si spectatorii de la terase si opinia publica oripilata!
  Mai lipsea Militia Locala si circul era total!

  • da’ pe mine ma doare-n pwla de nunta lor, eu vreau sa-mi beau cafeaua sau sucul in liniste, ca de aia se cheama PIETONAL.
   acolo nu au ce cauta masinile iar claxoanele sa le dea la muma-sa in ograda pana crapa.

 • Acum cinci ani am depus in CL o lista cu 1100 semnaturi de la bistritenii terorizati de claxoanele nuntilor. Au semnat acolo pana si toti preotii de la cultele din BISTRITA. Cretu si consilierii nu au luat nici o masura, din contra pe postul de TV local, primarul spunea ca Balan se comporta ca un mosneag uricios. Numai ca semnatari au fost si foarte multi profesori si elevi, deranjati la randul lor de aceste abuzuri tolerate de administratia si politia care de fapt ar trebui sa aplice o lege simpla care prevede clar ca nu se poate folosi abuziv claxonatul. Ori daca punem la socoteala cate 15-20 de nunti sambata si Duminica, ne dam seama cum stam cu linistea. Asa ca nu se vrea sa se aplice LEGEA, si cu asta BASTA.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.