Actualitate

S-a terminat cu du-te vino după mâncare şi fumatul lângă gardurile şcolii. Reguli noi pentru elevi

Elevii nu vor mai putea părăsi incinta şcolii în timpul programului nici măcar pentru ca să îşi cumpere de mâncare. De asemenea, nu vor mai putea ieşi să fumeze pe străzile din preajma şcolilor, aşa cum s-a întâmplat până acum. Noua regulă este prevăzută în Statutul elevilor care intră în vigoare începând din 22 septembrie a.c., a anunţat Inspectoratul Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud.

Inspectorul şcolar general Camelia Tabără le-a spus, joi, directorilor de şcoli, să fie atenţi la întocmirea planurilor de acţiuni cu Poliţia şi Jandarmeria: „Mare atenţie! În Statutul elevilor este inserat la interdicţii faptul că elevii nu au voie să părăsească incinta şcolii pe toată durata programului şcolar. Trebuie să prindeţi în acest plan tot ce înseamnă securitatea copiilor, care este ora la care vin, care este ora la care pleacă, foarte bine înregistrate şi monitorizate toate activităţile extracurriculare ca să facem dovada, mai ales pentru minori, că am asigurat elementele de securitate specifice mediului educaţional”.

Inspectorul general-adjunct Deak Zoltan le-a mai spus directorilor că, potrivit documentului, elevii pot merge la școală cu telefoanele mobile, dar nu au voie să le folosească decât cu acordul profesorilor sau în caz de urgență. De asemenea, vor putea să-şi conteste notele atunci când se simt nedreptăţiţi. Deak le-a atras atenţia că profesorii nu au voie să-i mai treacă pe elevi absenţi ca măsură de pedeapsă.

În premieră, elevii vor evalua, semestrial, în mod anonim, profesorii şi vor avea inclusiv dreptul să protesteze în şcoală. Noul statut, pe care elevii vor trebui să-l respecte din data de 22 septembrie când intră în vigoare, nu mai permite şcolilor să le impună uniforme, însă trebuie să aibă o ținută vestimentară decentă și adecvată și să nu aibă comportamente jignitoare  indecente, de intimidare, de discriminare, sau să se manifeste violent față de colegi și profesori. Elevii trebuie să respecte drepturile de autor și să elaboreze lucrări originale. Regulile sunt valabile în orice şcoală din această toamnă.

O altă prevedere cuprinsă în noul statul al elevului este dreptul elevului de a primi rezultatele lucrărilor scrise în cel mult 15 zile lucrătoare de la data susținerii acestora și dreptul de a fi informat cu privire la notele acordate, înainte ca acestea să fie trecute în catalog. Contestarea notelor primite poate fi făcută de elev sau de către părinte, tutorele sau susținătorul legal al acestuia.

Atunci când se aplică o sancţiune, elevii au dreptul să se apere. Nici o mustrare nu se face în faţa clasei sau a şcolii şi sunt interzise pedepsele colective. Pentru orice sancţiune aplicată, dacă, în opt săptămâni de la comunicarea pedepsei, elevul îşi corectează comportamentul, nu i se mai scade nota la purtare. De asemenea, elevii pot fi pedepsiţi doar pentru faptele pe care le săvârşesc  în perimetrul şcolii.

Ministrul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, Mircea Dumitru, a aprobat prin ordinul nr. 4.472 din 10 august 2016, Statutul Elevului, document ce reglementează drepturile şi obligaţiile elevilor înmatriculaţi în instituţiile de învăţământ de stat, particular sau confesional din România.

Potrivit documentului, drepturile elevilor sunt structurate în cinci categorii: drepturi educaţionale, drepturi de asociere şi exprimare, drepturi sociale, recompense şi alte drepturi. Documentul prevede deopotrivă îndatoriri, interdicţii şi sancţiuni pentru încălcarea de către elevi, în incinta unităţii de învăţământ, a prevederilor statutului sau a prevederilor explicite din actele normative în vigoare.

Este primul document de acest tip, elaborat în România după 1990, care consacră într-o formă consolidată drepturile şi obligaţiile elevilor. Forma finală s-a conturat în urma dezbaterii publice pe care Ministerul Educaţiei a organizat-o în perioada 17 iunie – 4 iulie. Prevederile Statutului se aplică începând din anul şcolar 2016-2017.

98 comentarii

 • Dar drepturile profesorilor…o sa ramana elevii sa faca scoala singuri si o sa se gaseasca unul dintre ei sa le predea si la ceilalti….:))))

 • Ce bine, chioşcurile din incinta şcolilor vor face bani frumoşi. Aş putea să deschid unul? Ah, nu se mai poate, funcţionează deja chioşcul directorului/contabilei/profului şi nu mai este loc de încă unul.

  • Nu te obliga nimeni sa cumperi de la chiosc..poti sa- ti pui orice vrei de acasa si cumparat de unde poate muschiuletul tau. Sau ti- e rusine sa mergi cu pachet de acasa?

  • Urzicuto si daca vrea muschiu meu de smecher sa mananc ceva calumea ce mai facem?

 • Încă un motiv pt elevi ca dascălii sa fie călcați în picioare. Auzi sa conteste nota? Dar sa fie toti de 10 si sa stea acasa? Ca doar sunt veșnic nemulțumiți elevii din ziua de azi. Dar oare ei nu au obligația sa învețe și sa se comporte civilizat? La atâtea drepturi mai tb o lege prin care părinții sa fie obligați sa le dea copiilor cardul de salariu. Mi se face rău când mă gândesc cum se distruge tot. Dar ce mai contează. Drepturi pt toți cei care nu fac nimic. În rest pt cine muncește doar obligații.

  • Bun comentariu, Cetatene. Pacat ca nu avem prea multi simpatizanti. Elevii si parintii se vor umfla si mai mult in pene si cam asta e.

  • E vorba ca uneori chiar sunt neindreptatiti. Eu ca elev mereu am dat la altii si au luat fix pe aceeasi lucrare note mai mari ca mine… spuneti, cum o dam in cazul acesta?

  • Sunt destui profesori care dau note dupa ureche. Daca iei meditatii de la el treci clasa usor. Daca nu… . Sunt elevi care iau meditatii la mate si habar nu su de tabl inmultirii( pe clasa a 11 a) si au note de 8-9. Sau profesori care profita de note ptr razbunari personale. Am intalnit in liceu tot felul de profesori. Imi parea rau ca nu puteam contesta notele unora.

  • Da’ nu ma intereseaza ca lucrezi tu la salubritate, daca vrei drepturi mergi inapoi la scoala.

  • Da! O chestie foarte logica. Si profesorii sunt oameni si pot gresi. De ce sa nu pot sa contest o nota si sa cer o reevaluare, daca pot face asta la bac (o lucrare tot scris) e total normal sa o pot face si la clasa. Zic sa ne mai deschidem putin mintile si sa nu mai traim in urma cu doua secole !

  • Ultima dată când am verificat, salariile voastre erau plătite din contribuțiile părinților, așa că lăsați atitudinea asta fascistă! Elevii nu ar trebui să aibă drepturi, sau ce? Vă e teamă că nu mai primiți ciubuc? Și eu am fost elev, și am investit bani serioși în „mici atenții” la inițiativa dirigintei, și mie mi s-au impus nenumărate culegeri și manuale la prețuri aberante, și mie mi s-au aplicat „corecții” fizice, unele cu un mic bonus în catalog pentru fapte săvârșite înafara școlii sau din cauză că am alte orientări politice și etice față de anumiți profesori. Prea vă credeți stăpâni, dragii mei, și ar fi cazul să mai fiți și dumneavoastră puși în bancă. Drepturile elevilor reprezintă diminuarea privilegiilor dumneavoastră. Ăsta e singurul motiv pentru care vă agitați ca Pepsi pe net

  • Domnule „cetăţean”, te anunt ca eu am avut in liceu profesori care puneau nota in functie de cat de bine jucai poker cu colegii, sau cat de frumos iti statea parul. Sau pur si simplu te tinea doar in note de 3 si 4 pentru ca nu ii placea fata ta, desi tu invatai pe rupte. Mi se pare corect sa poti sa contesti nota, o corecteaza inca un profesor daca e nevoie, asa nu se mai pot face discriminari intre elevi

  • Bai Cetățene, dacă ești distrat taci dracului din gura, cum dece sa mu conteste nota, ca sa fii tu șmecher ești profesor te-ai băgat aici in discuții, taci din gura si stai unde îți este banca, dacă elevului i se ia dreptu de a părăsi incita școlii si la profesorii la fel, nu au voie sa iasă afara sa fumeze !! Toți suntem oamenii! Si ăștia cu legile lor sa le bage in … !

  • Dar nici ca profesorul sa dea la test subiect de olimpiada nu mi se pare normal…sau profesorul sa vina sa stea la catedra,sa aiba pretentii,iar elevii sa nu inteleaga nimic din ce preda…dar na…trebuie sa faca bani din meditatii…

  • Legea asta pur si simplu le da elevilor o voce.
   Cei destepti vor profita de ea,prin cuvinte alese si vor discuta cu profesorii.
   Cei prosti vor abuza de ea,ce-i drept,si chiar si eu ca si elev,sunt stupefiat de aceasta lege si sunt curios cum va decurge totul.
   E buna ideea ca nu mai au voie sa dea pedeapsa in colectiv,in fiecare scoala a fost macar o cearta pe acest subiect.
   Interzicerea mustrarii in fata clasei este o lege interpretabila. De multe ori,elevul era pur si simplu facut de ras,dar asa,se invata sa nu mai faca aceeasi greseala.
   Acum ca nu vom mai fi la fel de mult de sanctionati pentru greseli…nu stiu cum vor decurge lucrurile

  • Se da note după ureche ,un profesor care ia nota 3-4 la examenele de titularizare nu are cum sa dea nota unui elev ca el habar nu are cu ce se mănâncă materia respectiva

  • Suntem generatia care daca am fi ascultata..si nu s.ar mai merge pe idea ca prof. taie si spanzura indiferent daca are dreptate sau nu..si elevii ar invata sa fie respectuosi cu ei..
   Sunt eleva in cls a 12a sunt premianta si bursiera de cand sunt la scoala..si de cand a aparut ideea unui premiu(bursa) si cu toate astea…pot spune..ca merg la lic..aproape degeaba..din cati prof am..unul sau doi se pot numi..dascali..restul o adunatura de oameni ce vin predau sau nu..tipa..ne jignesc..sau predau intr.un stil vechi..predominant dupa vremea lui Ceausescu(memoreaza mult si fii o marioneta)
   Scoala este teoretic al doilea stalp in viata unui individ pt as putea cladi o viata frumoasa atat din punct de vedere social cat si material,practic..in prezent..o institutie in care prof. sunt o adunare generala ahtiati dupa bani..un scaun..si o pensie..
   Elevii sunt niste pioni intr.un joc al sahului…pe care daca stii sa.i muti..albul va castiga..daca nu..jocul se va termina..ori in punctul de remiza ori negrul va predomina..si nu doar intr.un simplu joc..ci intr.o tara…de oameni fara idealuri..vise..iubire..cunoastere de frumos..sau de bn..vom fi marionetele unora..al caror placere este ochiul dracului(banul)

  • Sa stii ca nu e nimic gresit cu acest reguli. In sfarsit s-a trezit Romania la realitate. Asa e in toata Europa . Numai noi suntem inapoiati (si vad ca unii mai gandesc ca in 1900)

  • Stimate cetățene, poate nu mă credeți dar sunt cazuri incredibile în care unor elevi li se pune notă mare fără o verificare adevărată și altora li se pune notă proastă pentru simplul fapt că a văzut în colțul foi numele lui „Derpinescu”…

  • Imi pare rau sa va dezamagesc, dar nu stiti ce presupune munca unui profesor. Spunea cineva ca o nota poate fii verificata de un al doilea prof. Ei bine… nu prea e timp de asa cv. Un profesor trebuie sa faca planificari pe unitate de invatare, planificari anuale, planif. pt copii cu Ces, unde mai pui ca daca esti si diriginte, faci si planificari pt dirigentie si procese verbale. Plus ca ai de corectat teste si fise.
   Mai mult decat atat, multi elevi nu au niciun fel de respect fata de noi. La scoala unde am sa predau am auzit lucruri incredibile… ca elevii se suie pe banci, ca asculta manele in timpul orei, ca le arata organele genitale profesorului. Nu pot sa sper decat ca nu e adevarat. Ma gandesc cu groaza ce as face eu daca as fi fost in locul fostei profesoare, si nu ma gandesc decat la solutia de a chema directorul sau politia.
   Mie mi se pare ca multi parinti nu se mai implica in cresterea copiilor si lasa totul pe noi, profesorii. Dar noi nu avem un stick cu informatii pe care sa il bagam copiilor in cap si gata…ii facem destepti peste noapte. Elevii din ziua de azi nu mai au cei 7 ani de-acasa. Si eu am fost eleva, dar nici nu imi trecea prin cap sa ii spun profului „nu vreau” cand eram scoasa la tabla, asa cum imi spun mie elevii. De aceea multi din tinerii din ziua de azi nu vor sa vina sa predea. Si daca situatia va continua procentul de analfabeti va creste. Deci hai sa vedem si partea cealalta a situatiei inainte de a comenta cv.

  • Ai dreptate Cetatean ce erau obraznici pana acum sa-i veizi de aici inainte vor face ei legea in clasa profesorul va trebui sa steaq in banca.Sigur cine a facut acest nou cod al elevului ori nu are copii ori s-au trimis odraslele sa studieze undeva in strainatate.

  • Ma scuzati ca intervin si dau o amploare raului vostru ( referitor la cei calora li se face , vezi domne , rau cand aud de drepturile elevilor ) dar fiind eleva in clasa a 12 a consider ca pot sa spun cate ceva . prin urmare am sa incep prin a spune ca sunt in totalitate de acord cu acea contestare a notei . De ce ? Pai forte simplu oameni buni , sunt unii profesori care iti spun ” multumesc frumos , meriti 7 dar acum doua saptamani nu ai fost la ora si iti dau 6 ” sau ” meriti 8 dar ca sa inveti si de acum incolo iti voi pune 7 , sper sa iti creasca notele ” si exemplele pot continua . Ah , as putea da exemplu o ” buna profesoara” dintr-un liceu care fara jena spunea ” ca sa fii ok pentru atestat te astept cu o atentie , mama ta are gusturi bune la genti ” ( asta ca sa nu mai tineti asa multu cu profesorii , i s a intamplat prietei mele acum 3 ani ) . Iar in caz ca nu v-am ajutat sa vi se faca in deajuns de rau o sa adaug si faptul ca eu personal as evalua toti profesorii care imi predau mie , de ce ? Pai acum doi ani am cautat calificativele lor pe net si am avut surpriza de a gasi note intre 3-6 , scuzati-ma pe mine va rog , un profesor care aspira ca elevul caruia ii preda sa ia si note mari ( sa se vada ce profesor bun este el ) ar trebui sa aibe tot note mari la evaluari ) . Ce potface elevii cu anumite genuri de profesori care vin la ore si stau , care vin la ore si ne povestesc despre ce au facut aseara cand au ajuns acasa sau ce bancuri au citit ori sa ne faca teoria chibritului despre faptul ca acasa ar trebuii sa avem 3 cosuri de gunoi ( hartie , plastic si sticla ), nu unul ? Daca eu am o profesoara la romana care pe parcursul unui an scolar mi a predat fara sa exagerez 31 de pagini iar noi , colectivul clasei nu invatam cu ea pentru ca nu preda ce trebuie ce ar trebuii sa fac ? Sa imi pun meditator ori sa invat singura acasa ( ceea ce oricum trebuie sa faci dar profesorul trebuie sa te ajute ) sa iau bac-ul si la sfarsit sa imi felicit profesorul ca ce ? Ca nu m a invatat nimic. O alta idee este cea a fumatului si cumparatului alimente sau sucuri . Pai noi elevii nu putem fuma , dar profesorii de ce pot ? Noi nu putem iesi , dar ei de ce pot ? Se mai mira de ce se sar gardurile si se strang toti langa gard , tocmai de asta , pentru ca se numeste ” puscarie ” acolo unde nu ai voie sa iesi :)) . Toata stima si respesctul profesorilor care isi fac datoria .

  • Nu a fost niciodata. Scoala nu a avut dreptul sa-ti impuna nimic, acum ca altii nu riscau sa se certe cu profesorii chiar daca aveau dreptate in privinta uniformei si se resemnau si o purtau, e partea a 2-a.

 • „Elevii nu vor mai putea părăsi incinta şcolii în timpul programului nici măcar pentru ca să îşi cumpere de mâncare. ” – cea mai mare prostie . Magazinul din incinta scolii e o bataie de joc . Nu e de mirare ca majoritatea elevilor sunt niste blegi. Cel care face aceste reguli e un redus mintal .

  • E o decizie abuziva care ingradeste libertatea individuala si de miscare a elevilor.
   Elevii nu sunt puscariasi, sa ii sechestrati si sa ii obligati sa ramana in curtea scolii.
   Atata timp cat au note de trecere, nu e treaba voastra daca ies sau nu din curtea scolii.

  • În liceul meu efectiv nu era nimic de mâncare la chioșchi cu excepția chipsurilor, bounty și unele căcaturi de tip patiserie cu gust de talpă (chestii nesănătoase care nici nu țineau de foame, evident). Ca vegetarian nu ai nicio opțiune când vine vorba de sandvișuri, d-apoi salate sau ceva mai sănătos.
   Și chit că or să fie oameni care vor comenta că îți poți lua „pachețel” de acasă.. NU. Pur și simplu nu. Să-mi fac o salată durează 30 de minute pe puțin.
   Ori eu fiind a 12-a de exemplu, stând până dimineața să învăț (și pt bac și pt medicină, în cazul meu) sau să lucrez pt atelierul de grafică mai ales (altă absurditate la liceul meu, care-mi dădea febră musculară la neuroni, pentru că-mi mânca mult timp și nu-mi rămânea destul să învăț), chiar credeți că mai aveam chef să-mi fac salată dimineața? Că nu stăteau mami și tati după fundul meu să-mi facă mâncare înainte de școală. Știau că am mega lângă mine și-mi dădeau 20 de lei să-mi iau mâncare.
   La Mega Image-ul de lângă liceu, mereu cu brațele deschise și cu opțiuni sănătoase, ne-a fost interzis să mergem la un moment dat (asta însemnând că trebuia să rezistăm cu stomacul gol între 8-12 ore – da, stăteam și câte 12 ore la atelier pt că nu avem acasă presă ori acid pt gravură + drumul dus-întors spre casă). Domnul director nu putea pricepe. Pt el, era important că aveam inspecții periodice. Când am vorbit cu dânsul, mi-a vândut o gogoașă legată de siguranța noastră. Cum să dea o mașină peste tine dacă nu ești un debil mintal care se aruncă în fața ei? Cum să îți interzică un adult, ție, fiind, de asemenea, un adult, să îți cumperi mâncare?
   La urma urmei, dacă e menit să fiu călcată de o mașină, mă calcă și aia e.
   Ar fi trebuit să o gândească mai mult, eventual să le interzică plozilor de a 5-a care, într-adevăr, nu au simțul responsabilității și pot fugi după pokemoni în mijlocul străzii.
   Profii tineri, gen cel de logică și cel de vizuală, înțelegeau. Ne luau ei mâncare în pauze. Că ne vedeau letargici, apatici și fără energie. Cei bătrâni, în schimb, ne mustrau.
   Ca să spun totul cât mai succint, clasa a 12-a a fost un calvar, plină de imbecili notorii neînțelegători, care trăgeau de noi și nu ne acordau niciun momen de respiro. Mă bucur că am scăpat (da, „scăpat”, „evadat” sunt cuvintele cheie) și că pot să le dau peste nas tuturor moșilor (care nu m-au lăsat să-mi văd de învățat la ceva ce-mi trebuia pt viitor – bio și chimie) cu faptul că am intrat la medicină.
   Pot doar să le spun că sper din tot sufletul să aibă nevoie de oameni ca mine la un moment dat în viață. Să-i trateze pe chirurgi cum m-au tratat pe mine. Că dacă nu poți fi om cu un copil pe care se presupune că tu, ca dascăl, îl modelezi frumos pt viitor și îi acorzi tot sprijinul, nu poți fi om cu nimeni.

  • Da. Cred ca toti inteleg problema fumatului pentru faptul ca s-a ajuns ca si elevii de clasele mici 5-8 sa-i vezi ca fumeaza…ceea ce e foarte deplasat de la aceasta varsta, nu mai zic de cei din liceu. DAR ca sa le interzici sa iasa pana la 10m de scoala ca sa-si poata lua ceva de mancare, din nou, ABERANT!!! Atunci cand vor asigura mancare sanatoasa, diversa, bine facuta, proaspata si la niste preturi acceptabile sa introduca aceasta lege. ( Te gandesti, nu toti elevii au salarii si nu toti provin din familii bine instarite ca sa-si poata permite sa dea foarte mult si sa nu uitam de faptul ca la liceu nu se da absolut nimic de mancare din partea statului, cei mici mai beneficieaza de acest „ajutor/pachetel” laptele si cornul, ceea ce e un avantaj). Nu e vorba doar de asta , sunt multe cazuri in care posibil sa-ti fie rau si sa nu pleci de la liceu pentru faptul ca diriginta/dirigintele nu te lasa pentru ca tre sa dea declaratie sau ceva ce ii da permisiunea sa plece, dar ei nu o fac din comoditate. Macar inainte stiai o treaba, pleci si stii ca ajungi cu bine acasa, nu suferi pe bancile liceului , iar profesorul te mai si intreaba „De ce nu esti atent!” . Cand tu ai temperatura si nu stii ce e cu tine, numai la ore nu-ti vine sa fii atent. Da, stai acasa cand ti se face rau/ ai febra inainte sa pleci , dar sunt multe cazuri in care ti se intampla la liceu/scoala. Ce o sa faci? Sa sari pe geam?? ( cu excceptia celor care sar in curte si ar trebui sa sara gardul). Uniforma nu ar trebui sa existe daca nu este oferita de scoala /liceu pentru simplul motiv. Nu toti au bani sa mearga la masuri si sa cumpere uniforma respectiva sunt foarte multe cazuri . Unii abia isi permit sa isi cumpere o bluza de 15 lei o data pe an, iar invatamantul ii pune pe elevi sa dea milioane pe uniforma pentru ca asa trebuie ( eu am dat 250lei si nu am purtat-o in fiecare zi pentru simplul fapt, era dintr-un material neplacut, iar modelul tine de fiecare cum ii place. DA! Trebuie sa ai o tinuta adecvata si decenta, nu cu blugi rupti, lenjerie intima la vedere, iar lista continua , dar sa nu imi impui cu ce sa ma imbrac!!! Mai ramane sa mi spuna ce culoare sa mi pun la lanjerie intima sau cu emblema liceului de la care esti ( ar fi si culmea, evident exagerez aici). Ar fi bine daca s-ar respecta aceasta contestatie ( pentru teze/teste), dar din contra, ii intarata pe profesori, iar atunci cand ii asculta vor fi foarte exigenti fata de cel care nu a contestat si s-a multumit cu nota primita. Intr un fel sau altul atunci cand faci contestatie ii demonstrezi profesorului respectiv cat de neglijent este sau cat de repede isi face simpatii( elevii de 9-10) si antipatii (cei cu 5-6), e greu ca un om, chiar si unui profesor, sa nu aiba niste copii preferati ( din diferite cauze) , dar si pe unii pe care sa nu-i suporte, dar trebuie sa mearga la ora din cauza serviciului, asta este tara in care traim. E vorba de viata, niciodata nu-i corecta si trebuie sa te obisnuiesti cu asta, dar in acelasi timp sa si lupti pentru o schimbare . Veti spune ca ma contrazic singura, dar daca analizati si deschideti ochii veti vedea cu adevarat ceea ce e important!!!. Multumesc anticipat !! pentru ca ai citit pana la capat, as mai spune multe, dar ma rezum la acest mic „roman”!!

 • Unele drepturi ale elevilor sunt absurde. Oricum profesorul explica ,motiva nota de ani buni .Da ,trebuie sa aiba elevii drepturi,dar mi se pare ca unele duc la dezordine,neascultare. Oricum multi elevi au un tupeu nemasurat care duce pana la obraznicie.Se vede ca place asta mai marilor.

  • „explica, motiva nota”?? Aici depinde foarte mult de profesor. Daca respectivul profesor are ceva in minte si nu vrea sa-ti dea raspunsul, il ocoleste pana renunti sa mai faci ceva in privinta aceasta!! Sunt multi profesori care efectiv nu stiu cum sa traga elevul asupra materiei pe care o preda, din contra, ii inhiba prin simplul fapt. Raspund o data la ceva ce l a intrebat profesorul, iar acesta ia in ras si nu o data de mult mai multe ori. In loc sa sprijine, ei fac sa ne inchidem in noi. Nu stiu cat de bun este exemplul, dar nu este normal ceea ce fac ei, nu sunt toti asa, dar asta e ii bagi in aceiasi „oala’!!

  • Motivează nota? Asta sa o crezi tu. Profesoara de romana când am rugat-o sa imi citească compunerea din teza ca mi.a acordat putin punctaj a zis :bun,sa vedem. A citit 3 rânduri dintr-o compunere de 2 pagini si a zis „eh asta e,mai sunt si altii”. Următorul care a venit a fost unu care a concurat la olimpiada(nici sa citească nu citeste cursiv) si i.a citit toata compunerea de 2 pagini si l.a punctat in plus. In cacat de profesori retarzi,numai drepturi vreti,nu si obligatii. Si in pana ma.sii,daca un plod nu e in clasa ii pui absenta si profesorul este scutit de toate căcaturile alea de acuzatii care i s.ar fii adus daca patea copilu ceva. P.S. Am folosit . In locul cratimei pentru a scrie mai repede pe telefon

 • Bau oameni buni eu cand eram Elev Nici macar gard Nu avea scoala Si Nu isses nimeni afara si jucam fotbal in fiecare pauza si faceam multe prostii war respectul de profesor era tot timpul dar acum nu mai exista pacat ca parinti le ofera copiilor asa multe dar foarte putina educatie adica Cei 7 Ani de acasa

  • Bine ca ai fost tu educat si ai cei 7 ani de acasa…
   Dar a trebuie sa citesc de vreo 3 ori ca sa imi dau seama ce scrie acolo.

  • Prefer o generatie viitoare de „tupeisti” decat sa ma chinui sa-i inteleg pe strada. Incearca si tu o lectura, ceva, poate te ajuta.

  • Problema adevarata e in faptul ca la scoala profesorii nu fac absolut nimic in ceea ce priveste comportamentul elevilor. Felul in care ei trateaza copiii este intr-un cuvant, depasit. Totul, in ceea ce priveste materia, profesorii, scolile, este invechit. Daca cineva de la minister chiar vrea sa faca un pas catre modernitate, toata lumea e nemultumita deoarece parintii chiar isi doresc ca noi sa memoram Bacovia, Eminescu sau Stanescu. Daca ma pune sa memorez pentru o nota nu ma plang, dar in comditiile in care bacalaureatul meu depinde de acest poeti, deja este o absurditate. Poate parintii sunt invidiosi ca noi nu primim acelasi tratament ca si ei. Dar din ce imi povestesc proprii mei parinti, liceul meu, cu toata defectele lui, este mult mai bun decat orice a creat comunismul vreodata. Copiii trebuie invatati sa fie curiosi si sa puna intreba fara rusine si mai ales sa nu taca din gura atunci cand isi doresc ceva si stiu ca il merita. (Iar notele de 10 nu se iau niciodata decat daca le meriti, indiferent de profesori. La liceu nota de 10 este pentru munca)

 • Mereti ma cu legea voastra de gunoaie ce stati pe scaune si dati leginde pomana inloc sa dati legi pt a ajuta elevu cu burse si alte minuni voi ca sa nu mai fumeze da faceti un fumuar in plm. Si bagati anafu peste magazinele din curtea scoli ca e o bomba cu ces preturi mari si jev vai nu. Var ajutat domnu de gunoie ca o bomba vas pune si cand ati fi toti la un loc sa o detonez de jegosi ce profesori ma ca de zbieri la unu ii gata de el ca stie elevu mai mult ca el ca a facut pe banii scoala sa va frec in nas de gunoaie

 • Sunt bune marea parte si nu am ce sa comentez, dar problema e ca sigur nu o sa se puna in aplicare in marea parte a scolilor. Profesorii mai in varsta vor ramane la metodele de a da palme, iar cei noi ori nu au interes, ori nu au voie pentru ca asa le spune directorul. E trist ca desi exista din 2013 sau 2014 o lege cum ca profesorii nu au voie sa ridice in picioare un elev sau sa il scoată din clasa, desi lucrurile astea se intampla mereu. E trist ca se dau legi care nu se pun in aplicare…

  • Știi ce este trist? Faptul că din cauza legilor de acest fel elevii și-o iau în cap și se cred stăpâni, deoarece ajung a fi interzise metodele de disciplinare. Școala, ca să știi, nu este numai despre învățat, ci și despre disciplină, care, din păcate, parcă este „combătută”. Profesorii „de modă veche” rămân la dat palme pt. că, în cazul în care văd că nu merge cu vorba bună, procedează ca la animale.

  • Unii suntem. Noi suntem obligați să purtăm tot anul un tricou sintetic, material în care efectiv te şi încingi, e inconfortabil şi se şi murdăreşte repede pentru că e alb. Pentru abateri minore, gen nerespectarea uniformei unii elevi din şcoală au avut nota la purtare scăzută

 • E o porcărie cu legea asta, se baga legi peste legi ca cineva să le respecte ? Astea sunt legi de respectat? Sa ne tina pe noi închiși ca la temniță in școală? Sa nu putem ieși pe poarta scolii când vrem noi? Sa facă legile astea la ei acasă, nu la toată România. Daca ei stiu sa stea in casa ca la pușcărie, asta e treaba lor. Nu îi înțeleg.
  Sa fim ochi pentru ochi si dinte pentru dinte.

 • Statutul a fost elaborat de Ministerul Educaţiei în colaborare cu Consiliul Naţional al Elevilor şi alte organizaţii reprezentative ale elevilor şi este fundamentat pe respectarea valorilor comunităţii şcolare şi ale sistemului educaţional.

 • Ce legătură are magazinul din centru cu școala ? Băi fraților ,poate unii nu au timp să își pună de acasă ,sau nu are ce ,si ce face ? Stă să moară de foame ca elevii trebuie să stea închiși ca la pușcărie. Doamne ,drepturile elevilor , sunt bune ,si in mare parte ce-i care au comentat ca nu le convine ,sunt profesori ,nu toți .Si la faza cu magazinul poți zice că sunt porții ,Dar cum să stai 6-7 ore numa’ cu porția ? Și aceea fiind biscuiți cu lapte ,oricum la noi Diriginta nici nu mai voia să ni le de-a. Bine ,am greșit și noi ,Dar nu trebuia să le ea de tot .

 • Daca dintre cei care au comentat aici majoritatea sunt elevi de liceu atunci este destul de trista situatia. Ma refer la faptul ca nici nu stiu sa scrie corect in limba romana si au pretentii. Ai ajuns la liceu si nu stii cand se foloseste sau nu cratima si nu esti in stare sa formulezi o fraza coerenta. Va luati bacul cu nota 5 si apoi va laudati ca vai ce inteligenti sunteti voi ca ati luat bacul. Este normal sa il iei si nu e nimic de laudat ca ai luat 5, te lauzi atunci cand iei 9 sau 10. Ce sa mai zic ca apoi mergeti la facultate si nu stiti sa scrieti o cerere. Cu toate acestea voi va ingrijorati ca nu o sa aveti de unde sa va luati mancare in pauza cand probabil aveti n magazine in drum spre liceu de unde va puteti lua ce vreti voi. Da aceasta este intradevar o problema majora, la ce sa ne stresam sa invatam si sa fim niste oameni cultivati doar este mai important sa avem unde fuma sau de unde sa ne cumparam o sticla de cola.

  • Nu e cazul tuturor elevilor, eu sunt elev in clasa a XI- a si din cate vedeti pot lasa un comentariu coerent.
   Din pacate se pare ca nu avem comentarii care sa ne reprezinte, ma refer la noi, elevii care cunoastem cu adevarat valoarea acestor noi drepturi si restrictii.
   Din punctul meu de vedere, toate sunt binevenite, deoarece, chiar si in ziua de azi sunt profesori care abuzeaza de functia pe care o au.
   O sa va dau un exemplu concret: la mine in scoala exista un „profesor” care detine case de pariuri sportive si s-a angajat in aceasta functie doar pentru a obtine vechime. Cine are de suferit?
   Noi, elevii care nu am facut niciodata o lectie adevarata la ora respectiva si care cu toate acestea primeam teste periodic, rezultatele lor probabil le intuiti dumneavoastra. Am precizat ca domnul profesor era ocupat de multe ori cu afacerea dumnealui si uita sa mai treaca si pe la ora?
   Din pacate nimeni nu lua initiativa impotriva celui in cauza, datorita fricii si faptului ca sansele in a obtine cel putin schimbarea profesorului erau minime.
   Si uite asa doi ani de zile s-au dus in zbor, fara a invata mai nimic. Oare nu ne-ar fi ajutat aceste drepturi?
   Cat despre restrictii, sunt binevenite si acestea, pentru ca sunt multi elevi care in timpul programului scolar isi desfasoara si alte activitati mai putin educative, mai ales in afara institutiei. Insa, probabil va mai trece ceva timp pana se va schimba ceva in aceasta privinta.

  • Tu ai ajuns sa vorbesti de bac? Ce treaba are bacul?? Tu crezi ca la 6-7 dimineata sunt magazine deschise pe drum cu mancare sanatoasa? Sunt multi care invata dimineata si care nu au timp sa-si faca” pachetel” . Era singura metoda de a ne hrani prin simplul fapt de a iesi din curte si de a merge la brutaria (sau fiecare ce are prin apropiere ) de unde ne putem lua ceva proaspat si cat mai bun!!! Repet, despre ce aberai tu, e o prostie!!!

 • Sunt niște Hoții, care nu lăsați nici un drept elevilor ! Cum sa îmi ții copii in școala si cum sa nu iese afara, pai voi vreți sa facă pușcărie ! Legea este de cacat la fel ca cel care a gândit-o, si ce treaba aveți voi cu copii care fumează, fumează ca ii plămânul lui si dacă se face condiții in curtea școlii nu cred ca o sa fie probleme cu fumătorii ! Gândiți ca aveți cap degeaba, Gloabelor ! Voi ne duceți de râpa !

  • Daca elevul iese din incinta scolii si pateste ceva, profesorii de serviciu raspund si risca sa faca si inchisoare, in cazul in care se intampla ceva grav (il calca masina, il bate altul de-l omoara, baga ceva in vena si moare de supradoza, etc.). Din cauza aceasta se interzice parasirea scolii. Cat despre fumat, daca esti minor, n-ai voie sa fumezi! Pai, atunci, cum sa fumezi in scoala? Fumeaza acasa, daca te lasa parintii!
   PS. Pun pariu ca esti/ai fost corigent la romana, la cum scrii.

  • Doamne, cat am putut sa rad la acest comentariu. Am sa-l iau ca batjocura, totusi. Nu-mi inchipui cum un parinte „enraged” ar putea scrie in halul asta. Cat despre parerile tale la adresa fumatului, pastreaza-le! Fumatul pasiv este mai daunator ca cel pasiv. Chiar daca nu ar fi, poate eu n-am chef sa-ti vad fumul iesind din gura. Cat timp vrei sa faci ceva „auxiliar”, ceva ce nu toata lumea e obligata sa-ti suporte, te conformezi cu regulile interne. Cat despre regula cu iesitul din scoala, este o aberatie care oricum nu se va respecta. Ca si elev in clasa a 12-a va garantez ca nimeni si nimic nu o sa ma oblige sa stau in scoala ;).

 • Nu sunteti in stare sa asigurati macar un chiosc in fiecare scoala,ce sa mai spun de cantina sau altceva,dar sa ne inchideti in scoala puteti. Elevul trebuie sa stea in scoala de buna voie. Nimeni nu e obligat sa invete. Daca unii nu au treaba cu scoala nu inseamna ca trebuie si elevii buni sa plateasca pentru ei.

  • Noi avem cantina in renovare de 8 ani…magazin nu avem de doi ani…si cu toate acestea mi se pare normal ca un elev sa nu paraseasca incinta scolii/liceului in timpul cursurilor…

 • Pot sa mă duc singur la liceu sau trebuie sa vin însoțit de mama? Nici la pușcărie nu e așa, parcă sunt în închisoare nu la școală, așa vin absentele din vina unor idioți cu reguli tâmpite și Îți piere tot cheful de școală 🙂

 • Acest Statut da majoritatea drepturilor elevilor, si majoritatea obligatiilor scolii si personalului acesteia. Prevede interdictia folosirii telefonlui mobil in timpul orelor, dar daca un elev face acest lucru profesorul nu-i poate atrage atentia, m nu i-l poate retine pana vine unul din parinti la scoala etc. La fel si daca respectivul elev ridica vocea, injura etc. Nu inteleg de ce se vaieta actualii elevi, cand au majoritatea drepturilor. Ce nu le convine – ca nu mai pot fuma pe trotuar si sa lase gramezi de chistoace in urma? Ca nu mai pot iesi in pauze sa dea fuga la vreun fast-food, sa ia un sandvici si o Coca-Cola?
  Ministerul nu vrea sa faceti prea devreme ateroscleroza si hipertensiune arteriala :P.
  Luati-va unul-doua sandviciuri si o sticla cu apa de acasa, si gata. Cafea gasiti la automatele din scoli.

  • Fiecare are o parere. Ceea ce e bine. Insa sunt destul de multi care habar nu au sa gandeasca sau sa isi argumenteze opinia. Profesorii sunt victime? Profesorii nu pot face nimic cand foloseste un copil telefonul? Habar nu ai in cate feluri se poate razbuna un om in toata firea pe un copil. Chiar si fara motiv. Doar pentru ca poate…
   Poate ca nu stiti, dar in tarile civilizate, profesorul are rolul de a atrage atentia copilului si a il determine sa isi insuseasca materia. Se cheama pedagogie! Pedagogul trebuie sa educe si sa instruiasca tineretul. Daca avem niste copii fara o directie, fara respect si fara responsabilitate este si din vina profesorilor. Nu doar parintii sunt responsabili de educatia tinerilor!
   Treziti-va oameni buni! Profesorii, in mare parte, abuzeaza de puterea pe care o au asupra copiilor. Cand a contat parerea unui parinte? Da, exista parinti care fac scandal aiurea si care fac din tantar armasar… Dar cati din ei au reusit sa schimbe ceva? Intotdeauna puterea si dreptatea ajunge de partea profesorilor. Gasesc ei cum sa faca asta…
   Din fericire exista si profesori in adevaratul sens al cuvantului, la a caror ore copii participa cu drag si care chiar fac copiii sa inteleaga materia predata.
   E timpul sa lasati comentariile lipsite de bun simt legate de gramatica unor comentarii sau sa suspinati dupa vremuri demult apuse. Lasati smecherismele de romani care au impresia ca sunt buricul universului. Postati-va parerea fara sa fiti nesimtiti fata de ceilalti! Sau nu v-au invatat profesorii aia „buni si competenti”, pe care i-ati avut acum 30 de ani, sa fiti oameni?

 • Intrebarea mea este cand se va creea o lege pentru transferuri. Mi se pare o prostie ceea ce se intampla acum. Ca sa te transferi in anumite licee mai nou ori se cer bani ori in cazul meu cum am patit trebuie sa dai un mic test de admitere si sa iei peste 8 ca sa intri in acel liceu. Problema la acel test nu este o problema, dar daca vedem in comparatie cu celelalte licee care nu au, acest test deoarece este pus la sfarsitul cererilor de transfer iti limiteaza sansele de a te muta in alt liceu daca nu reusesti. Mai bine s ar crea o lege comuna pentru fiecare liceu pentru cum s ar face transferurile, nu ca si in momentul actual cum ii taie capul pe fiecare. Acest lucru ar fii unul mai folositor decat limitarea drepturilor de libertate ale unui elev. El paraseste incinta scolii pe buna sa responsabilitate. Normal legea spune ca scoala este responsabila pentru elev atata timp cat este in incinta. Sincer educatia din zilele noastre se pare ca nu se mai bazeaza pe inteligenta elevilor sau pe dezvoltarea lor. Mai bine s ar crea legi care sa imbunatateasca aceasta problema, de exemplu nu inteleg care este vina unui elev de la mate info sa fie lasat corijent de exemplu la istorie, el neavand treaba cu aceasta materie, astfel optand la mate info. O rezolvare la aceeasta problema ar fii sistemul nemtesc de invatamant ( 2 materii de baza la alegere(4 ore pe saptamana), sport obligatoriu (2 ore pe saptamana) si alte 3 fiind tot la alegerea elevului(o ora-2 pe saptamana) , iar o alta materie care sa puna bazele elevilor si sa le daschiva ochii la ceea ce ii asteapta in viitor si cum decurge viata(2 ore pe saptamana)). In acest fel elevul nu va fii obosit dupa fiecare ora de curs si nu va mai fii nevoit sa chiuleasca sau sa gaseasca motive sa nu vina la ore, asa vom ridica si nivelul de inteligenta al tarii, lucratori mai experimentati, o rata mai mica de somaj. In momentul actual scoala nu te indruma pe nici un drum si nu exista nimeni care sa ti explice cu ce se mananca viitorul d asta ajung anumite femei insarcinate si isi abandoneaza copiii si multi se lasa de scoala. Scoala nu ar trebui sa fie un chin pentru elev, el ar trebui sa vina de placere.

 • Deci eu ca elev nu am voie sa ies din curtea scoli in pauza? Am 18 ani si consider ca daca nu pot fuma in curtea scolii merit macar dreptul de a iesi din curte pentru a fuma.

 • Faza cu magazinul e cea mai proasta idee posibila. Eu incep orele de la 12 si le termin pe la 18-19 eu timp de 6-7 ore ce fac ? Stau cu laptele si cornu care nu sunt bune de nimic ? Si da ma duc si imi iau de la 12 un crispy sa zicem pana la ora 15 cand mi.se face foame se raceste si nu il m.ai manac. Si eu ce fac stau flamanda atatea ore? Si daca imi e foame eu o sa ma gandesc la mancare si o sa ma doar fix undeva de orele lor ca poate ma si enervez si plec acasa pt o ora ma duc mananc si ma intorc. Oricum nu o sa se respecte legea asta. Daca vor sa nu iesim din curtea scolii atunci sa ne faca sala de mese cum e in tarilie civilizate. Vrem sa ne modernizam dar nu vedem ce fac alte tari sa le copiem nu noi facem totul pe dos. O sa vedeti ca foarte putini elevi o sa pastreze aceasta lege maxim 1 din 100. Frate cand luati o lege ganditiva vai siguranta noastra crezi ca imi e greu sa sar gardu si sa ma duc sa iau de mancare?

 • Ma bucur ca am gatat scoala , dar acum cu legia asta imi e mila de fostii mei profesori care m-a trimiteau la magazin sa le cumpar cate ceva =))

 • Sunt intr.un liceu unde nu avem uniforma. Iar legat de legea cu iesitul din incinta scolii…noi o aplicam de anul trecut
  Ideea era ca aveam nevoie de „bilet de voie” ca sa iesim.singurul lucru pe care l.au rezolvat a fost sa ne faca sa gasim solutii
  -ne luam rucsacul cu noi si ne prefacem ca plecam acasa
  -fumam dupa amfiteatru (in incinta)
  Nu o sa rezolvati nimic comentand
  Si directorul nu are cum sa va ajute in privinta asta

 • Sunt un elev de clasa a XII a din Romania. Singura intrebare pe care o am este: unde ar trebui ca elevul roman sa fumeze? Am inteles, nu fumam in incinta scolii.. La mine la liceu venea politia aproape in fiecare zi in locul unde pe putin 200 de elevi fumau. Toti stingeau tigarile in momentul in care politia isi facea aparitia, iar dupa ce astia plecau, elevii reaprindeau tigarile de parca nimic nu s-a intamplat.. In ultima pauza, cea de la 12:50, elevii ieseau in fata scolii si fumau linistiti… Acum nu inteleg de ce nu mai avem voie sa facem acest lucru pentru ca pana la urma nu deranjam pe nimeni… De dimineata, trotuarul de langa liceu este plin. Cred ca acesta este singurul lucru care nu se va schimba. In fine, o sa ne „supunem” si de data aceasta.

  • Dacă nu fumezi, rămâi măcar cu banii respectivi în buzunar. Mai ia în calcul faptul că vei fi şi mai sănătos. Nu crezi că e mai bine astfel?

 • Asta este o lege de tot cacatul. Nu vom iesi la gard sa fumam ? Vom umple baile si terenul de sport. Nu vom merge la magazinul de peste drum sa ne luam mancare ? Multi nu vor manca de la magazinul scolii, vor manca doar cei care mancau si inainte. In magazinul scolii nu este deloc avantajos raportul pret/ calitate, macar de le-ar mai ieftini si de ar aduce mai multe lucruri. Parerea mea sincera si personala e ca mai bine vin in uniforma, dar pot sa ma duc sa fumez la gard si sa mananc la nea Vasi decat sa vin cum vreau si sa nu pot iesi din curtea scolii.

  • Unele şcoli,spre exemplu a mea, nici cantină nu are, şi dacă nu ai magazin sau ceva la tine mori de foame. Plus că jumătate din profesorii care îmi predau fumează, unii chiar de față cu noi, ceea ce mi se pare sfidător. Oricum nu o să se respecte nimic…

 • Sunt de parere ca aceasta lege nu este gandita absolut deloc, partile rele din prisma mea de vedere ar fi ca baile s ar umple din nou de fum, o sa se fumeze in incinta.
  Cei care au scris aceasta lege nu se gandesc ca poate unii nu isi permit sa isi cumpere de la magazinul din curte, acum o sa mi sara in cap vreun destept si o sa mi zica ” da poti sa ti iei de acasa pachetel „, poate il uiti, se mai intampla suntem oameni (cred).
  Mi e absolut scarba sa dau 3.5 lei pe o sticla de 0.5L apa din curtea liceului, o sa mi se zica ca s sarac, ma doare n 14.
  O lege proasta scrisa de oameni prosti.

 • Părerea mea este că aceştia primesc prea multe privilegii, fără a le merita. Şi aşa statutul nostru şcolar era unul josnic, acum, cu aceste legi noi, vor ajunge elevi să conducă şcoala.
  Copilul trebuie educat, corectat şi învăţat! Este o lege penibilă!

 • Auzi, daca si asta-i comunsim, asta-i educatie pentru o generatie needucata, asta o spun ca elev, ba inca e prea bine pentru elevi! Comentati ca sa va aflati si voi in treaba in loc sa intelegeti ca sunteti dependenti de fumat. Acu’ sariti-mi in cap, oricum nu-mi pasa de perspectiva voastra…
  PS: fetele, sa stiti ca scrie fara uniforma, dar mai apare si cuvantul „decent” pe acolo!

 • În primul rand mi se pare o prostie ca elevii să nu mai iasă din școală să meargă la magazin, unele școli nu au magazin și în ca uzul liceului meu care are au prețuri umflate nu toți elevi au bani să își cumpere mâncare/pardon porcarii și nu toată lumea are timp dimineața sau seara să își facă pachețelul după ce stai să înveți sau faci teme și apoi adormi instant iar a doua zi și de prins tramvai/autobuz mai gol să nu întârzii pentru că babele și mosnegii au liber pe transportul în comun și se plimba la prima oră să meargă la piața unde dracu merg ei, când elevii trebuie să ajungă la școala, ca nu pot sta naibii acasă între ora 7-8 până plec elevii la școala și după să își facă de cap nu ei fix atunci să nu fugă alimentele din piața să fim serioși și tot elevii sunt nesimțiți și nu au cei 7 ani de acasă, nu zic că nu sunt și alții care ar trebui bătuți ca întrec măsură în anumite cazuri.

 • O sa fie un cacat !
  Tot ce vor ei o sa facă.
  Profesoara ieșia de 25 de ani la pensie dar încă preda, frustrata care S lăsat-o bărbatul si are ceva in general cu baieti băgându-i pe toți in aceiași oala.
  Director al dracu care te bate ori cand are ocazia.
  Profesor care vorbește educați si sa nu ne mai petrecem timpul prin pub-uri/cluburi dar fica acestuia dansează rupta de beata prin ele + …
  Dar avem si profesori de nota 20.
  Concursuri (parada Europei ) si premiul nu ne mai da din lipsa de fonduri. (Hai PSD). Hai CNU.

 • M-am cam saturat sa vad cum va plangeti si nici unu din voi nu vede partea plina a paharului.Sunteti o generatie de pesimisti si va ganditi doar la porcarii! Nu puteti rezista 6-7 ore fara sa bagati niste monoxid de carbon in plamani? Logic ca nu puteti ca e la moda sa fumati si sa stati cu cafeluta in cealalta mana,aveti impresia ca pareti mai atragatori si periculosi. Nu este asa,stati linistiti. Plangeti ca nu mai puteti sa mergeti sa va cumparati „mancare sanatoasa” de la mega image. Si lasand asta la o parte,va plangeti ca nu aveti timp sa va faceti pachet de acasa,pai ia treziti.va cu 15 minute maxim mai devreme si o sa vedeti ca o sa aveti timp sa va taiati paine si niste sunca. Cred ca e cazul sa va maturizati si sa nu va mai complaceti in pozitia de victima. Mai stati si pe la scoala ca va prinde bine si nu mai aruncati cu noroi in profesori,lasati cafenelele si fast food.urile,astea sunt doar niste fite de care ar trebui sa scapati! Si ca sfat prietenesc cititi despre empatie si invatati s.o folositi,aveti incredere in mine ca va este de folos. Nu va ganditi ca am 50 de ani si sunt comunista,am 20 si m-am saturat sa vad cum va victimizati si va plangeti pentru niste chestii care sunt temporare. Bucurati-va de anii acestia si profitati de ei pana nu e prea tarziu si pana la urma „problemele” acestea ar trebui sa fie irelevante dar cum am spus mai sus,va ganditi doar la prostii!:) Puneti mana si invatati pentru voi si luati.va bacul,invatati in asa fel incat sa ramaneti cu ceva in minte indiferent ca e Mihai Eminescu sau Bacovia,operele lor sunt comori si merita citite si pastrate in memoria voastra.Nu va vor ajuta in viata probabil dar fiti mandrii ca le.ati citit si inteles si fiti mandrii ca sunteti romani,fiti patrioti frati si surori si lasati ura si invidia la o parte! Va doresc un an scolar minunat,plin de inspiratie si motivatie!

 • O porcărie. Nu mai mergeți la școală. Și așa nu vă ajută la nimic. Lăsați-i pe proferori să-și predea unul la celălalt. Oricum regulile sunt făcute ca să ne manipuleze. Făcute de oamenii care nu știu să rezolve problemele. Niște parveniți. Așa că eu nu vreau să trăiesc după așa ceva. Nu după regulile cuiva.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.