Actualitate

Cu cât au fost ”premiați” unii dintre cei care s-au vaccinat împotriva Covid-19 cu schemă completă

Locuitorii județului Bistrița-Năsăud care s-au vaccinat cu schema completă au primit tichete de masă în valoare de circa un milion și jumătate de lei, informează Direcția de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud.

În 2022, un număr de 47 medici de familie au încheiat cu CJAS contracte de vaccinare împotriva Covid 19 (19 în mediul urban și 48 în mediul rural). La începutul anului 2022 au funcționat în județ 10 centre de vaccinare impotriva Covid 19 (7 în mediul urban și 3 în mediul rural), însă acestea s-au închis începând cu luna februarie 2022, ultimul funcționând până în luna iunie 2022.

1.449.500 lei reprezintă valoarea tichetelor de masă alocate centrelor de vaccinare pentru persoanele vaccinate cu schema completă.

Au fost administrate un număr de 12 220 doze de vaccin, din care:

 • Pfizer BionTech – 9235 doze,
 • Pfizer-P – 168 doze,
 • CominartyOriginal/Omicron – 36 doze,
 • Moderna – 816 doze
 • Johnson&Johnson – 1965 doze

În anul 2022 s-au efectuat un număr de 16036 testări RT-PCR standard și 53050 teste rapide pentru identificarea virusului SARS-Cov-2 și au fost confirmate un număr de 14711 cazuri de infecție, cu pondere mai mare în mediul urban față de mediul rural. S-au înregistrat, de asemenea, 1538 reinfecții și 98 decese.

15 comentarii

 • 👍🏻
  Eu complet, tot ce mi-a spus medicul am făcut când ma chemat m-am dus, nu am avut nicio problemă cu Covid-ul.
  L-am trecut fără simptome, nu mi-a fost frică de el dar respect da și mult.
  Sunt dintre care au încredere în meseria fiecăruia.

  22
  31
  • kedves Levi la dumneavoastra nestapânirea de a comenta la orice poate fi un efect Cola tera l al nenumaratelor doze
   Sa fim sānatosi

   29
   17
 • Fiecare este liber sa comenteze. Aici nu sunt baremuri. Art. 30 si 31 din Constitutia Romaniei ne da acest drep. Fiecare are intelepciunea lui, de unde eu am de invatat sau auzim poante noi. Multumesc redactiei pentru articolele prezentate si libertatea de exprimare. In final, fiecare ne prezentam cartea de vizita si ne dezvaluim…

  19
  4
  • M-am vaccinat cu doza completa si nu am primit nici un tichet.O mare minciuna.Tichetul meu e la vreun cadru medical ca au cistigat unii in pandemie de parca au pus ei coada la cireasa.

   9
   2
 • Doctorul vestit de la Casa Alba FAUCI, presedintele Frantei Macron compania Pfizer si alti multi dastepti de la DAVOS sunt cercetati si chemati in judecata ca au facut propaganda la vaccinuri insuficient studiate si care se pare duc la morti subite mai ales la tineri.
  Vpi urmariti stirile acestea s-au adaugati povesti de pe sant ?
  Sunt curios cand va fi premiat un anti vaccinist.
  Pana una alta se pare ca povestile despre ocultism si resetarea mondiala cu farinuri de greieri si lacuste cu virusi scapati intentionat,cu carne sintetica de laborator cu bombe si rachete de 2-5 ori viteza mai mare decat sunetul etc. incepe sa dea roade si televiziunile si medicii lumii incep sa vorbeasca.

  26
  17
 • Ca norocul, fix acum un an s-a premiat si Lazany cu 12 ventilatoare de 8 milioane de euro. Tocmai se ridicaseră toate restrictiile în 9 martie și campania de vaccinare era moarta pe năsălie. Asta baftă, să bagi pe ultima sută de mm banii de un spital întreg în niște echipamente inutile! O dată în viața te întâlnești cu asta. Sau, de 2, de trei… Dar cine stă să numere.

  26
  3
  • Despre utilitatea acestor ventilatoare ne pot spune numai medicii si asistentele din sectii. Sa fim seriosi. In spital este un C.A. care aproba cumparaturile si nu este cazul sa-i tot punem in spatele managerului. Specific romanului putin educat, opozitia politica clantane si la alb si la negru…

   13
   17
  • @Gavrila N. Moldovan De parcă medicii și asistentele din secții fac achizițiile! Dacă 1 singur bolnav Covid ar fi fost intubat după 30.03.2022 fiți sigur că am fi aflat. Dar, nu a fost cazul. Epidemia se încheiase și ventilatoarele suplimentare pentru bolnavii Covid, peste alea existente, nu au fost folosite niciodată. Dacă mai adăugăm că cele cumpărate la SJU BN au fost de 20 de ori mai scumpe decât prețul pieței și că în CA făcea parte și domnul prefect care trebuie să asigure legalitatea o să avem tabloul aproape complet al mișcării de ventilație. Înțeleg din remarca finală că dvs. faceți parte din puterea politică actuală, puțin educată și ea dar extrem de tupeistă și profitabilă.

   https://timponline.ro/12-aparate-pentru-ventilatie-pulmonara-puse-in-functiune-la-sju-bistrita/

   16
   2
 • Spuneți asta celor care au făcut campanie puternică anti-vaccin si au mierlit-o. Brusc îmi vine în minte Emil Neia-Lăcătuș, Jackie și celebrul pompier care și-a făcut un scop în viață din campania anti-vaccin. Și ce să vezi, s-a întors împotriva lor. Acum miroase florile de la rădăcină. Anti-vacciniștii acum s-au metamorfozat în experți militari și specialiști în geo-politică.

  15
  21
 • Serios? Cine? Exemple? Sa posteze experiența lor. Nu poveștile tale!
  Aia 3 nevaccinatii nu mai povestesc.
  Aia cu stiu eu pe unul care cunoaște pe altul ați tot scris-o. Nimic concret, dar o țineți înainte că vaccinul a fost nașpa. Atâta știți, atâta vi se dictează în cască!

  8
  12
  • Domnu doctor si-a schimbat numele de postac propagandist …Augustus vine de la sluga casei de hohenzollern? Sau ți-ai descoperit vreu stramos verisor cu Charlie ?

   4
   1
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.