Social

Cu cât cresc salariile angajaților Poștei Române. Pensiile, livrate la timp

”Compania Naţională “Poşta Română” a anunțat că a ajuns la un acord cu Sindicatul Lucrătorilor Poştali din România pentru semnarea unui nou Contract colectiv de muncă, astfel că greva a ajuns la final. Angajaţii vor primi o creştere salarială cuprinsă între 350 şi 370 de lei net, care va fi acordată în două tranşe, de la 1 iunie şi de la 1 septembrie.

Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Bogdan Ivan, a declarat că după zeci de ore de negocieri s-a ajuns la o formă finală a Contractului colectiv de muncă: ”Contractul colectiv de muncă trebuia să fie semnat acum 114 zile. A fost semnat după îndelungi negocieri şi discuţii. Ideea de bază este următoarea. În calitatea de reprezentant majoritar, în speţă ministerul, am un interes foarte clar şi specific ca oamenii din Poşta Românăsă ştie că au predictibilitate atunci când vorbim despre salariile lor, iar în acelaşi timp ca toţi oamenii de acasă, pensionarii, persoanele care aşteaptă diferite prestaţii să aibă garanţia că o să le primească la timp”, a spus ministrul.

Comunicatul Poștei Române:

”Compania Națională “Poșta Română” anunță că a ajuns la un acord cu Sindicatul Lucrătorilor Poștali din România pentru semnarea unui nou Contract Colectiv de Muncă. Astfel, SLPR și-a asumat încetarea grevei generale imediat ce CCM va fi înregistrat la Inspectoratul Teritorial de Muncă. Toți angajații care au luat parte la conflictul colectiv de muncă își vor relua atunci atribuțiile de serviciu.

Compania Națională “Poșta Română” anunță măsurile asumate împreună cu liderii de sindicat ai SLPR în urma negocierilor de astăzi, după cum urmează:

  • angajații Companiei Naționale “Poșta Română” vor beneficia de o majorare salarială în două etape:
  1. creșterea salariului minim în Compania Națională “Poșta Română” la 3.700 lei brut, începând cu 1 iulie 2024;
  2. o majorare a veniturilor în cuantum de 420 lei brut (salariu de bază + spor de loialitate), în medie, începând cu 1 septembrie 2024;

În ceea ce privește greva generală declanșată de Sindicatul Lucrătorilor Poștali din România în data de 01 aprilie 2024, Compania Națională ”Poșta Română” face următoarele precizări:

  • numărul maxim al salariaților aflați în grevă a reprezentat 20% din salariații Companiei;
  • persoanele aflate în grevă nu vor primi salariul aferent zilelor în care s-au aflat în grevă, potrivit art. 160, alin. (1) din Legea nr. 367/2022 a dialogului social;
  • aproximativ 70% din drepturile sociale (pensii) care erau programate pentru livrare în data de 1 aprilie 2024 au fost distribuite către beneficiari, în condițiile în care, în prima parte a zilei, în unele unități, activitatea a fost îngreunată de refuzul angajaților aflați în grevă de a preda gestiunea personalului delegat să distribuie drepturile sociale sau angajaților care nu au aderat la greva general;
  • activitatea Poștei Române s-a desfășurat în condiții normale, de la primele ore ale dimineții, în majoritatea covârșitoare a județelor țării, inclusiv în cea mai mare structură a companiei – Oficiul Poștă Curierat București, la fel ca în celelalte hub-uri regionale. În unitățile unde activitatea a fost afectată de conflictul colectiv de muncă a fost suplimentat personalul cu angajați din alte unități care nu au participat la grevă;
  • distribuirea drepturilor sociale (pensii) a început în 1 aprilie, conform calendarului obișnuit, și se va încheia până la 15 aprilie, în termenul asumat cu Ministerul Muncii;

Menționăm că nu au existat incidente care să escaladeze situația generată de greva generală. Ca măsură preventivă, conducerea Companiei Naționale “Poșta Română” a solicitat prezența reprezentanților Poliției Române și a Jandarmeriei acolo unde salariații care au vrut să muncească au fost împiedicați de greviști să facă acest lucru”.

2 comentarii

  • Guvernul are o ţintă de deficit bugetar de 5% din PIB, dar deja la două luni cheltuielile depăşesc veniturile cu 1,7% din PIB.

    Deci, deficitul la 12 luni va fi de 10,2% din PIB, dublu față de ce și-au propus si cu mult peste regulile UE care permit deficit de Max. 3% din PIB.

    Ce masuri va lua Poșta Romana, pentru a finanța creșterea salariilor angajaților ? Crește cifra de afaceri? Scad cheltuielile de funcționare, etc.
    Sau stau cu mâna întinsă să le dea statul, așa ca la cerșetori.
    Cu vocea plangacioasa și cu måna întinsă, în genunchi pe pietonal, cu capul plecat , “ajutați-ne vã rog” “ fie-vă milă” “nu avem ce pune pe masa copiilor”,
    Asigurați-vă salariile singuri, din activitatea proprie, din încasările Poștei, nu din banii pe care românii îi dădu imprumut statului, prin programul Tezaur, cu dobândă de 6,75%.

    Frumos, statul falit, ia bani împrumut de la pipulatie,(cu dobândă de 6,75%) ca să-i dea Poștei Ramolite!

    9
    2
    • Deci, statul se împrumută cu 100 miliarde de lei de la populație , (Tezaur, dobânda de 7% pe an), iar când trece anul și are de dat banii înapoi, nu are de unde, așa că se împrumută din nou cu 107 miliarde ca să plătească datoria mai veche.
      După aceea se împrumută cu 114 miliarde , (să plătească datoria de 107 miliarde + dobânda de 7 miliarde).

      4
      1
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS