Sport

Cu sania pe uscat (FOTO)

40 de sportivi s-au întrecut luni la Bistriţa, pe pista din spatele terenului sintetic din incinta Stadionului ”Jean Pădureanu”, la “Cupa speranţelor” pentru cadeţi, copii, juniori, fete şi băieţi (12-16 ani), contând pentru etapa a III-a a Campionatului Naţional de starturi cu sania pe role. ”Este ceva inedit, sper să devină o tradiţie”, a spus directorul CSM Bistriţa, Adrian Moldovan.

Competiţiile oficiale de starturi cu sania pe role se desfăşoară pe o pistă cu suprafaţă netedă de rulare. Cronometrajul se realizează cu celulă fotoelectrică instalată în aşa fel încât spotul fantei de lumină să fie întrerupt doar de rola saniei. Săniile pentru competiţiile de starturi trebuie să îndeplinească caracteristicile săniilor pentru pistele de gheaţă, patinele fiind înlocuite cu role.

Directorul CSM Bistriţa, Adrian Moldovan, a declarat că ”este ceva inedit”. ”Este pentru al doilea an consecutiv în care organizăm ”Cupa speranţelor”, etapă de campionat naţional la starturi sanie. Noi încercăm să ne implicăm în organizarea oricărui fel de competiţie care are corespondent în cadrul clubului nostru. Este o prezenţă destul de numeroasă pentru acest sport, circa 40 de copii prezenţi, de la mai multe cluburi din ţară. Este ceva inedit pentru organizarea sportului din judeţul nostru şi sper să devină o tradiţie pentru Bistriţa această competiţie. CSM Bistriţa s-a înscris în competiţie cu doi sportivi la nivel de juniori”, a precizat Moldovan.

”Se cronometrează pe fotocelulă, care se montează la plecare şi la sosire, pe lungimea de 10 metri. Diferenţele sunt foarte mici, la miime de secundă, la fir de păr cum se spune. Se verifică practic trasul şi împinsul din bloc-start, numai pe rampa de cădere. Pregătirea sportivilor presupune multă muncă, pregătire fizică generală, dar în special forţă specifică, adică braţe, abdomen şi picioare”, a explicat Lucian Cotfas, antrenor la CSM Bistriţa.

Pe pagina noastră de Facebook puteţi vedea mai multe fotografii!

1 sanie role 2 sanie role 3 sanie role 4 sanie role

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS