Social

Cum a ajuns o profesoară din Beclean cel mai talentat decorator de torturi

Cel mai talentat decorator de torturi, în opinia cititorilor „Amazing Cake Ideas”, este Marinela Mureşan din Beclean, profesoară de franceză, ulterior traducător autorizat de italiană şi franceză.

Tortul creat de Marinela Mureşan, un trunchi de copac decorat cu dalie şi volbură, a adunat cele mai tortul-premiatmulte voturi, 1100, la un concurs organizat de către site. Cu toate că premiul nu a constat în nimic altceva decât în recunoaşterea publică a talentului, autoarea le-a mulţumit, călduros, numeroşilor săi fani care au contribuit cu voturi la această reuşită. „Sunt onorată şi încântată şi, în acelaşi timp, vă sunt recunoscătoare pentru suport. Încă o dată, din inimă, mulţumesc”, a scris Marinela Mureşan.

Timp Online a întrebat-o cum a ajuns să decoreze torturi.

„Am predat limba franceză până în 2007. După 20 de ani am renunţat și am făcut traduceri. Am ieşit din sistemul de învăţământ pentru că eram destul de dezamăgită. Mi-au plăcut mereu lucrurile non-conformiste, am și lucrat în felul acesta. De data aceasta, parcă m-am regăsit pe mine, deși nu am studii de profil.  Prin 2011 am început să fac ceva decor modelat pentru torturi, apoi m-am limitat la flori și am renunțat la celelalte tipuri de modelaj. Ideea să decorez torturi mi-a venit după ce am văzut odată un filmuleț pe YouTube. Făcea cineva un trandafir. Mi-am zis că aș încerca și eu. Apoi mi-am procurat pastă de zahăr, iar restul a venit de la sine. Am lucrat la început exclusiv pentru rude și prieteni, am făcut cadouri. Abia așteptăm o aniversare ca să mai fac o surpriză şi apoi am început să am solicitări și de la alte persoane. Acum mi-am făcut un SRL și încerc să transmit altora ceea ce eu am învățat. Ţin cursuri şi prea puțin fac flori la comandă. E multă manoperă, prețul ar urca destul de mult. E destul de greu să obții prețul corect pe handmade”, a povestit Marinela Mureşan.

La concursul la care a fost declarată câştigătoare nici măcar nu s-a înscris.

„Site-ul respectiv a făcut o selecție proprie. Eu nici nu știam de ei. M-au informat doar că au selectat machetă respectivă. Nici criteriile nu le cunosc, am luat-o ca pe o joacă. Macheta aceea a fost făcută în timp. Ideea de a le combina în acel fel a fost așa, pentru o temă nouă de curs. Nu e complicat, dar e migălos. E nevoie de răbdare. Pentru cine are răbdare, e o adevărată relaxare. E terapie”, a adăugat ea.

La sfârşitul lunii trecute, comunitatea #Sugar Flowers made by Marinela Mureșan a depășit 5000 de fani. În semn de mulțumire, Marinela Mureşan a organizat pentru cei care o urmăresc un concurs cu premii, câştigătoarea având posibilitatea să participe, gratuit, la un curs.

Marinela Mureşan (54 de ani) a studiat franceza şi italiana la Universitatea Al. Ioan Cuza Iaşi.

9 comentarii

    • Va mulțumesc foarte mult! Citesc cuvinte atat de frumoase in articol si in comentarii si nu pot fi decât emoționată și recunoscătoare pentru ele!

  • Modestia e punctul fortre a Marinelei Muresan !!! Cei 5000 de fani sunt de fapt 5000 de prieteni pe care Marinela ii ajuta in domeniul pe care il stapaneste atat de bine .Sunt multi care in tacere ii poarta respect …si admiratie pentru tot ce face .cu putin timp in urma am numit-o „Doamna florilor din zahar „…pentruca este o „doamna „in tot ce face si cum se comporta .Respect Marinela Muresan si imbratisarile mele !!!!

  • Felicitări,doamna Marinela!Oamenii asemenea dumneavoastră sunt cei care fac lumea mai bună și viața mai frumoasă.Sunteți o persoană deosebită,UN OM FRUMOS.Multe,multe realizări vă doresc!Și multă sănătate!!

  • Am spus, spun si voi mai spune ca pt mine Marinela Muresan este un punct in univers la care visez mereu. Cu siguranta ca realizarea florilor constituie si un stres, dar sa visezi la ele, sa te trezesti si sa adormi cu ele in gand si apoi sa le si realizezi asa cum face Marinela, iti da o stare sufleteasca de bine pe care reuseste sa ne-o transmita si noua. Este superb tot ce face! Dupa mine a meritat din plin acest loc intai.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.