Actualitate

Cum a reuşit Timp Online să determine demisia lui Botiş

Oamenii din acest oraş, la fel ca toţi românii cinstiţi, o duc foarte greu de la o zi la alta. Au salarii mici, rate mari, copii la şcoală. Unii şi-au pierdut locurile de muncă, alţii s-au trezit cu posturile de la stat restructurate şi, fără să cârtească, fiindcă orice cârtire ar fi dus la eliminarea lor din start, s-au prezentat la concurs.

O persoană pe care nu o cunosc nu a mai îndurat. Sub protecţia anonimatului, mi-a spus că Ioan Iany Moroşanu, fost director adjunct al AJOFM (cu salariu lunar de zeci de milioane de lei vechi), a refuzat să se prezinte la concursul pe postul lui restructurat. Drept premiu, a ajuns consilier al ministrului demisionar Ioan Botiş şi s-a dus direct la minister. Am scris povestea lui Moroşanu în Bistriţa 24. Textul îl puteţi lectura aici. Ulterior, am continuat să urmăresc acest caz şi am ajuns aici.

Sursa mea m-a informat corect. Nu ştiu nici în ziua de astăzi cine este şi nici nu vreau să ştiu. Ce-mi dă speranţă este că oamenii au decis să nu mai tacă. Cu orice risc, au început să spună ce nu e drept şi corect.

Am aflat ulterior că Asociaţia Parteneriat Euroactiv Bistriţa are legături cu familia Botiş, dar nu m-am documentat foarte bine aşa că mi-am înghiţi limba la o conferinţă de presă cu ministrul Botiş. Ştiam subiectul, dar nu voiam să-mi închidă el mie gura cu un răspuns în doi peri şi cu vreun citat adaptat din Biblie „Să tacă cei neinformaţi…”.

Aşa că am aşteptat. Întâmplarea face că am mers la bursa locurilor de muncă săptămâna trecută, am discutat cu un om foarte necăjit de 53 de ani care nu mai câştigase un leu din noiembrie şi, în timp ce vorbeam cu acest om, vedeam cu coada ochiului cum Alina Căpraru, fosta şefă de cabinet a lui Botiş, nu se mai oprea din făcut fotografii pe care să le posteze probabil pe undeva şi să se laude cu reuşitele. În timp ce vedeam toată maimuţăreala din colţul Asociaţiei Parteneriat Euroactiv, am simţit că mi se urcă sângele în cap. Era mult prea aproape şi mult prea evidentă discrepanţa între cele două lumi, lumea şmecherilor cu proiecte şi lumea amărâţilor fraieriţi de ei. Atunci mi-am spus că sunt obligată să aflu adevărul. De-asta sunt jurnalist, să aflu ADEVĂRUL.

Am venit acasă şi l-am căutat. Pe site-uri, prin pliante, peste tot unde am ştiut că există ceva. Cu informaţiile pe care le aveam, nu am putut dovedi că soţia lui Botiş ia bani de la Euroactiv, dar mi s-a părut suspect că are o firmă cu acest nume, că Alina Căpraru a mai înfiinţat o asociaţie „Şansa la demnitate”.

Lipsa de imaginaţie a acestor oameni care au folosit până la obsesie două cuvinte: „euroactiv” şi „demnitate” m-a ajutat să le dau foarte uşor de urmă. Luni seara, subiectul a fost preluat de Realitatea TV şi s-a pornit furtuna.

Motorul acestui taifun e un om simplu care s-a uitat în ochii mei şi a plâns în timp ce vorbea. Dacă nu era el, poate că aş fi trecut pe lângă standul Euroactiv şi mi-aş fi spus că nu are sens chiar dacă aş scrie. În fond, nimănui nu pare să-i mai pese. Noi lătrăm, caravana trece. Nimeni nu ne bagă în seamă. Aş fi plecat de acolo convinsă că e inutil să fii jurnalist în zilele acestea şi că e mai bine să-mi caut o meserie onorabilă. Dar omul acela pe care simt că mi l-a scos Dumnezeu în cale m-a făcut să gândesc altfel.  M-a făcut să mă simt OBLIGATĂ să strig în gura mare, pe site-ul acesta la început de drum şi poate deloc interesant la prima vedere, că e NEDREPT.

M-am gândit apoi la toţi oamenii care sunt obligaţi să muncească pe bani puţini, tot mai puţini, şi să-i vadă pe oamenii lui Botiş cum intră triumfal în Agenţie şi intră în baza lor de date ca să ia toate informaţiile cu care să deconteze bani europeni, să vadă „gaşca lui Botiş” plătită cusume între 2500 şi 9200 de lei fiecare lunar ca să facă nimic.

M-am mai gândit şi la tupeul pe care îl au aceşti oameni din gaşca lui Botiş. Să vii şi să faci un lucru ilegal obligând alţi funcţionari să-şi pună job-urile în pericol fiindcă, de teama ministrului Muncii, cel mai mare şef al lor, nu au avut ce face decât să execute ordinele? Să te mai şi mândreşti cu asta, să te fotografiezi în delir în faţa unui panou în timp ce pe lângă tine trec râuri întregi de oameni necăjiţi? Cum e posibil aşa ceva? Cum puteţi să vă mai uitaţi în oglindă, cum puteţi să mai dormiţi noaptea? Cum?

Nu-mi dau seama cum. Ce ştiu este că nu am mai putut suporta atât de multă nedreptate, dar nu aş fi reuşit absolut nimic dacă nu obţineam informaţii de la oameni care au crezut în mine cu toată puterea lor, informaţii esenţiale pentru ca acest demers jurnalistic să nu fie un alt lătrat degeaba. Lor le mulţumesc aici pentru încredere şi le spun că nu am avut de partea noastră decât ADEVĂRUL, dar adevărul ne face liberi.

Dragii mei, cred că e vremea ca Botiş şi ai lui să conceapă proiecte la fel ca şi alţii, să aştepte cu anii o aprobare şi să piardă finanţările din cauza unei virgule. E vremea ca Botiş şi ai lui să nu mai primească salarii de 8400 de lei lunar pentru lecţii de făcut CV-uri, să se întoarcă acolo unde le este locul, să ia la rând mesele cu angajatorii de la bursă (cu locuri de muncă fictive) şi să încerce să se angajeze şi să muncească cu 600 de lei lunar. A venit vremea ca noi să nu mai suportăm nedreptatea şi impertinenţa acestor oameni care au făcut din nesimţire icoana la care se închină zi de zi.

Există Dumnezeu, iar dreptatea lui niciodată nu se lasă aşteptată! Să nu uitaţi asta niciodată.

Cu respect pentru toţi cei care credeţi în adevăr şi în puterea lui,

Cristiana Sabău

65 comentarii

 • BRAVO d-na CRISTIANA SABAU! Un nou demers jurnalistic excelent, cu urmari vizibile pentru moralitatea societatii romanesti actuale. Investigatia Dvs. a punctat inca odata pozitiv! FELICITARI! Pacat ca asemenea momente de implinire si satisfactie sunt putine in media romaneasca. Masurile de austeritate legiferate de PDL, Guvernul BOC si presedintele BASESCU au fost necesare, dar punerea lor in aplicare a fost gresita. Pentru ca cetatenii de rand sa te sustina in reforme, tu ca guvernant trebuie sa ii dai un exemplu pe masura, lucru pe care dl. Botis nu l-a facut in totalitate, cel putin din punct de vedere moral. Nu reducerea salariilor si posturilor celor de la baza societatii trebuiau sa rezolve criza financiara ci reforma profunda a institutiilor publice, restructurarea posturilor de conducere (paralele sau inutile) platite cu multi bani de la buget si gestionarea corecta a fondurilor bugetare. Pentru ceea ce a facut PDL va plati la vremea cuvenita, in 2012. Trist este, insa faptul ca nu avem o alternativa viabila a Opozitiei pentru iesirea din criza. Pentru ca in fapt, romanii obisnuiti, cei care sustin de fapt viata social-economica, nu considera ca au iesit din criza… Sanatate si Paste fericit tuturor, acolo unde sunteti!

 • Bravo pentru probitatea jurnalistica si pentru nervul si flerul de jurnalist de care ati dat dovada. Sper sa se infiinteze si un premiu pentru jurnalisti care scot in evidenta astfel de cazuri.

  • @Dan.Eu sper altceva. Ca oamenii sa prinda curaj si sa ne spuna ce e in neregula acolo unde traiesc si muncesc. Iata ca nu e totul in zadar, ca exista speranta.

 • Felicitari Cristina! Excelenta ancheta ta. Si modul in care te-ai straduit sa ajungi la adevar. Ma gandesc ce trebuie sa simta acei oameni din Bistrita care l-au vazut la televizor pe domnul Nelu cum isi cere scuze fara sa spuna pentru ce. Oare poti sa ceri iertare in abstract?

 • Am vazut una dintre putinele actiuni de presa profi din ultimii 20 de ani. A inceput cu o ocheada (in coada ochiului) si a sfarsit cu cu demiterea unui ministru!Mi-a placut, de fapt, profesionalismul pasilor marunti si tenacitatea ta, Cristiana!Mi-a placut arta investigarii unui caz , prin care ne-ai dat o lectie demna de viata si morala!Insa nu omit si diplomatia aratata de ex-ministrul Botis si cred ca e primul si singurul ministru PD-L cu bun simt, cu onoare si cu demnitate!felicitari profesionalismului oriunde ar fi el!

  • @Irinel Eu cred ca presa trebuie sa-si aminteasca faptul ca nu trebuie sa fie o potaie care da fericita din coada de cate ori ii arunca cineva un covrig uscat. Chiar daca si noua ne e greu, si salariile noastre au scazut, si pe noi ne/au dat afara unii si altii de a trebuit sa ne gasim alte cai in care sa ne exprimam, trebuie sa ne ridicam si sa fim dulai care apara bruma de democratie si libertate pe care o mai avem. Daca nu noi, atunci cine?

 • Felicitar si sincer am pastele mai fericit acuma, Botis asta a nenorocit pe multi, si e si un tip care intotdeauna s-a dat cu cei la putere plimbandu-se din partid in partid numai pentru fuctii!
  De ce oare nu a divortat, numai sa scape si sa nu sii de-a demisia!
  Era in stare!
  BV pentru atitudine TIMP ONLINE!

 • FELICITARI.Orice alt cuvant ar fi de prisos.Iata cum si de aici de departe poate razbate adevarul catre varful piramidei, atata timp cat acest adevar se afla in varful stiloului unui jurnalist de incredere, care stie sa se increada in oamenii simpli si care stie sa lupte pentru ei.BRAVO!!!!

  • @kinga Stiti, suntem in Saptamana Patimilor. Acest lucru ma face sa va reamintesc faptul ca Dumnezeu lucreaza prin oameni simpli pe care, in mod normal, nimeni nu ii ia in seama. De aceea, biruinta e cu adevarat a Lui. Fiindca exista dreptate si adevar, iar aceste doua cuvinte au fost mult prea mult plasate in contexte care nu au facut altceva decat sa le devalorizeze. Wow! Cred ca am scris ca si cel care mi-a compus textul din Mesagerul. Iertati-ma. E un lucru la care nici nu am indraznit sa cred ca e posibil, nu am crezut ca un ziar atat de neinsemnat precum acesta va fi o buturuga mica. Nu am crezut si nici acum nu-mi vine sa cred.

 • Cristiana, bravo, așa se face gazetărie. Toată lumea știa de multe luni despre acest subiect. Nu știu dacă Botiș este cel mai vinovat, dar apropiații lui, cu siguranță sunt. Mă întreb ce aș fi făcut în situația lui, ce subalterni mi-aș fi ales, cum aș fi recompensat munca lor? Partidul (oricare dintre partide) are liste cu membrii pentru diferite posturi (așa e peste tot în lume). Problema la noi este că, „specialiștii” sunt de tipul doamnei în cauză. Forme fără fond. Aici e drama sistemului și din păcate nu se va rezolva nimic cu plecarea lui Botiș. Va veni un altul, care va face la fel, cu o singura diferență. În momentul inevitabil, al călcatului pe bec, se va lamenta că este victima unei ….(lista e lungă). Crede cineva că, instituțiile cu denumiri extrem de europene, au un obiect al muncii bine definit? Crede cineva că, banii europeni aduc rezultate? Sunt simple himere. Proiectul care a generat scandalul se referea la „Afaceri sociale”, l-a citit cineva dintre cei care au propus acest proiect, pe „inventatorul ” conceptului Social Business- prof. Muhamad Junus? Mă îndoiesc. Pentru bătrânelul tău, totul va rămâne la fel, el nu face parte din „grupul țintă” definit de către „pseudo specialiștii” în resurse umane. Este doar o victimă colaterală. Dacă s-ar fi punctat vârsta și nu etnia (rroma), ar fi fost parte a acestui proiect care, rămână vorba între noi, este total inutil.

  Până atunci, jale mare pe Traian Banciu, dar cam atât. Paște Fericit!

  • @Cristian. Din pacate, mult adevar in spusele dumneavoastra. Ce-mi doresc eu este sa nu mai acceptam nedreptatile ca si cum acestea ar fi „crucea” noastra. Imi doresc sa fim mai curajosi daca avem dreptatea de partea noastra. Imi doresc sa spunem lucrurilor pe nume, nu minciuni, nu calomnii. Adevar. Toti suntem vulnerabili, stiu. Nimeni nu are dreptul sa ridice piatra. Dar avem de ales intre a cara bolvanul pe care stau coruptii acestei lumi in spate sau a tipa in gura mare ca nu mai putem sa-l ducem nici daca am vrea.

  • Domnule Mihai, nu cred ca ma cunoasteti prea bine. In 2004, cand PSD era la guvernare, am fost printre putinii care m-am luptat cu ei pana la sange. De unde m-am ales si cu acuzatia ca sunt „de-a PDL”, de-a liberalilor. Eu cred ca rolul jurnalistilor este sa critice puterea care are painea si cutitul. Cand PSD va ajunge la putere, dar nu e obligatoriu sa asteptam acest moment, si se va ocupa de mizerii, nu voi ezita sa le sar la beregata. Daca voi ezita, va rog sa sariti dvs la a mea. Chiar insist.

 • Stimata doamna Cristiana Sabau, nu pot decat sa va felicit pentru acst demers. Acesta este cursul normal intr-o democratie care functioneaza. Insa, stau si ma intreb in totii acesti ani scursi de la revolutie, oare cate anchete trebuiau facute pana la capat, cate demisii trebuia sa vedem??? Stau si observ ca nici jurnalistii (unii) nu vor sa se afle unele adevaruri, nici opozitia nu vrea cu adevarat sa demonstreze coruptia si ineficienta celor de la putere. Vorbe goale aud din gutra tuturor, (jurnalisti, politicieni de top, comentatori, formatori de opinie). Este un demers incununat de succes, insa cam singuratic in jungla coruptiei, ineficientei, baronilor, in care traim. Inca o data va felicit si va urez sarbatori fericite!

 • Cristiana Sabau, aveti toata admiratia mea pentru curajul de care ati dat dovada, pentru modul excelent in care faceti ziaristica. Ati ramas de partea ADEVARULUI de cand va stiu. Daca s-ar ridica mai multi oameni ca dumneavoastra care sa demaste caracterul corupt, egoist, inganfat si calauzit doar de interese meschine al politicianului roman s-ar putea ca proliferarea lui sa fie mai lenta.
  Doar reintoarcerea spre Dumnezeu si spre valorile crestine a natiunii noastre ne mai poate salva. Doar credinta crestina autentica poate sa dea oameni politici de vocatie care sa serveasca interesului public care sa promoveze demnitatea umna, solidaritatea si justitia mai presus decat propriile interese.
  Guvernantii actuali au terfelit semnificatia unor cuvinte frumoase cum ar fi aceea de demnitate. Sa spui „Sansa la demnitate”, tu care te porti atat de nedemn, tu care infrupti din bani publici crezand ca ti se cuvin pentru smecheriile pe care le faci, este sfidatori si batjocoritor.
  Suma de 8000 lei pe care au luat-o acesti profitori este mai mare decat cea pe care o primesc multe dintre Cabinetele de Medicina de familie, care au de platit asistente, contabil, femeie de serviciu, intretinerea cabinetului, chirie, toata maculatura sofisticata si scumpa, toate consumabile. Dupa ce plateste tot, medicul care are o munca atat de grea, plina de raspundere si pe deasupra incarcata de birocratie nu ramane cu 2000 lei. Iar guvernantii actuali vor sa mai ia bani si de la medicii de familie.

  • @ Medic de familie cuvintele dumneavoastra imi dau speranta si incredere. Va multumesc pentru ca nu va indoiti de mine asa cum multi o fac in zilele acestea cand, ca de obicei (nu stiu de ce am uitat ca asa se intampla), de condamnat e cel care a descoperit si care a indraznit sa scrie. De laudat sunt cei care procedeaza precum fac oamenii acestia. Asta este. Suntem o societate atat de bolnava incat nu ne mai poate trata decat moartea.

 • Aseară, la Realitatea, scria mare pe crawl: L-AM DEMIS PE BOTIŞ.
  Vreau să înţeleg şi eu: există vreo legătură între Timp Online/Cristiana Sabău şi Realitatea TV/trustul Realitatea.
  Pentru că, dacă această legătură nu există, e păcat să-i lăsaţi să se umfle-n pene pe munca dumneavoastră. Investigaţia a fost excelentă, textbook, cum se zice. Nu vreau să-i văd pe Cătălin Striblea şi Corina Dragotescu la TV cum fac pe jurnaliştii…
  Felicitări pentru material, dar n-o vă ţină nimeni minte, din păcate.

  • @Ego Eu am lucrat la Realitatea TV ca si corespondent pana in anul 2009 cand s-a deschis statia locala Realitatea TV Bistrita, iar eu am fost numita producator general. Am demisionat doua luni mai tarziu din statie (care a fost luata in franciza) din cauza unor conflicte cu firma care administra statia si care nu a respectat procedura stabilita, respectiv a incercat sa influenteze politica editoriala. Cativa colegi din staitia centrala au fost extraordinari si si-au pus pozitiile in joc ca sa ma sustina, Din pacate, nu m-au putut ajuta. Conducerea postului nu si-a periclitat relatiile comerciale cu firma ce se ocupa de franciza ca sa ma apere pe mine. Asa ca, per ansamblu, sunt cam dezamagita de cum s-a terminat colaborarea mea cu Realitatea TV fiindca mi-a placut foarte mult sa fiu jurnalist de televiziune. A fost o perioada minunata din viata mea.
   Acum, revenind la acest subiect. Cei de al Realitatea TV Bucuresti l-au preluat si i-au dat amploare. Pe baza informatiilor obtinute de ei, a intrarii in direct a lui Ioan Botis la emisiunea lui Radu Soviani s-au obtinut date noi care au condus la rezultatul final. Realitatea TV Bucuresti are, in realitate ca sa zic asa, meritul de a fi dus subiectul pana la capat. Eu nu as fi avut nicio putere, de aici, din orasul nostru cu dou[ bulevarde.

 • @Ego nu vreau sa ma tina minte nimeni. Chiar nu vreau. Nu am facut nimic pentru glorie sau celebritate. Am scos la iveala mizeria asta din pura revolta si pentru ca si mie, ca si multora care muncim, imi este greu in vremurile acestea. Chiar acesta este adevarul.

 • Aberatii de provincie. Doamna sau domnisoara Cristiana, de ce nu incetati cu prostiile astea, tot ceea ce se intampla la nivel de pdl este dinainte calculat si nu are cum un amarat de ziar ca bistrita24 sau timp online sa schimbe ceva. Off, mentalitatea de reporter de provincie intr-un oras de 20 case, 5 blocuri, 1 biserica si un bar. Oricum apreciez munca si efortul depus pentru a scrie articolul. O zi placuta !!!

  • Bine. V-as fi recunoscatoare daca nu ati aprecia nimic. „Prostiile” nu au nevoie de aprecierea dvs. Va spune un „reporter de provincie”.

  • Radu Soviani a spus de cate ori a avut ocazia ca Timp Online a descoperit subiectul. Nu am motive sa fiu suparata. Nu e niciun concurs de merite aici. E o lupta pentru adevar si fiecare a avut contributia lui.

 • Acum cateva zile am scris un comentariu referitor la articolul tau.Astazi, am remarcat cu stupoare ca respectiva observatie sau opinie (cum vrei sa o iei) , a disparut..ma intreb oare DE CE? Am crezut si sperat ca fiecare persoana are dreptul la opinie, are dreptul la libera exprimare.Mass Media chiar a dus o campanie in forta pentru a nu i se mai pune pumnul in gura presei, iar acum constat ca tocmai acei oameni care militeaza pentru cele mentionate mai sus, cenzureaza parerile noastre ale poporului. Pana la urma in slujba cui te afli? Un jurnalist nu are obligatia de a relata cu exactitate intamplarile si de a nu distorsiona adevarul? Sau unii dintre cei care se cred oameni de presa sunt prea mandri si se simt atacati atunci cand altii au opinii diferite?
  Incearca sa-ti respecti cititorii, indiferent de pozitia in are se afla ei, indiferent de culoarea politica ,indiferent de opinie.Daca vei ajunge sa inveti acest lucru, poti aspira sa devi ceea ce pretinzi ca esti si anume un jurnalist bun.

  • Ati observat prost.Sunt doua pagini de comentarii. Trebuia sa intrati pe „cele mai noi”. Apoi emiteti, va rog, judecati de valoare. Observ ca principala dvs. grija e sa jigniti, dar asta nu e problema mea. Sunteti liber sa o faceti.

  • @Liviana, draga mea. Eu sunt cu adevarat onorata ca am avut ocazia sa invat lucruri esentiale pentru meseria asta de la un om ca tine. Fara tine, fara Cristi, fara curajul vostru si puterea de a spune lucrurilor pe nume m-as fi simtit probabil si astazi un biet corespondent dintr-un fund de lume. Voi si puterea noastra de a face oamenii sa aiba incredere in ei si-n adevar ati pus o piatra de temelie la formarea mea. Si eu sunt cea care va multumesc azi si cate zile voi mai avea.

 • Bravo Cristina! Esti o buna pledoarie pentru obrazul si sufletul meseriei noastre. Si nu-s vorbe mari. Doar realiste.

 • Trist, dar e adevarat….
  In același timp, ziaristi platiti cu sute de mii de euro,nu greșesc,sute de mii,nu știu sa dea un raspuns simplu, a fost achitata factura la care sa cerut rambursare de TVA de 60.000.000 euro?NU sunt basist. nu sunt trepanat. nu sunt gibon!(recunoasteti formularile nu?)dar cu părere de rau. este vorba de ziaristi si invitati de la emisiunea Sinteza zilei!
  si exempele ar putea continua…

  • In toate emisiunile pe tema vestitului tva de 60 milioane de euro,nimeni nu a specificat nici macar o singura data daca factura, imensa de altfel, a fost achitata vreodata.
   Iar aluzia la ziaristi platiti cu sute de mii de euro,era pentru ziaristi trustului Intact.care intr-o editie a „Sintezei”moderata de, imbatabilul Mihai Gîdea,au raspuns nonsalant: Nu stim!

  • Va multumesc, domnule Ciutacu. E onorant pentru mine sa vad ca oameni care au un cuvant foarte important de spus in media romaneasca s-au gandit si la mine, un jurnalist neinsemnat dintr-un colt de tara si dintr-un judet in care nu se intampla mai nimic… la vedere.

 • draga cristiana,
  te felicit pentru demersul jurnalistic atat de documentat.
  dar toataaceasta ancheta, cat si rezultatele obtinute sunt doar capacul de la cutia pandorei.
  vreau sa stii ca aceasta veriga rezolvata de ancheta ta este.. doar o veriga. cred ca ar trebui sa sapi mai adanc, in asa mod in care sa demonstrezi, si exista elemente reale, unde inceputul lucrurilor incepe cu agentia de somaj’
  iti spun din experienta proprie..
  este evident ca asociatia familiara botis avea experienta la data infiintariii. si e evident ca era asociatia lui botis, doar ca, era pe numele nevestii, sau a prietenilor… ca a devenit acest lucreu, uzual….
  si resursa umana, sala de conferinte, baza de date , bursele organizate erau de la ajofm, cu salariatii ajofm si angajatorii botanisti, sau din gasca..
  banii luati pe proiect erau BONUS

 • Felicitari!
  Ma scuzati, nu am citit decit articolul, fara comentarii, si e posibil ca intrebarea mea sa fi fost pusa deja. Asadar, asta e tot ce se intimpla? Demisia si atit? Lumea se multumeste cu putin, o demisie de onoare a zis tovarasul in cauza, care onoare?!
  Normal ar fi sa fie anchetat si sa raspunda de activitatea si faptele sale. Dar omul scapa doar cu demisia si noi ne bucuram ca nu mai ia banii aia degeaba. Nu. Nu e destul. Trebuie sa si raspunda pt faptele sale.
  Cu stima, doamna, va urez succes si sanatate!

 • @Maria. Eu am inteles ca va fi cercetat de DNA. ANI si-a facut exemplar treaba. Eu am citit raportul lor si mi s-a parut ca e o ancheta adevarata. Daca toata lumea ar proceda ca ANI nu ar ramane un simplu subiect tratat intr-un ziar obscur.

 • Felicitari, Cristiana! Am aflat povestea acestei investigatii via tolo.ro si ma bucur ca am aflat-o (initial nici nu mi-am pus problema cum a ajuns acest subiect in presa, am ratat inceputul scandalului si banuiam ca, pur si simplu, „dusmanii” le-au dat un pont celor de la realitatea). Ma bucur pentru ca am aflat despre o investigatie jurnalistica asa cum nu se mai prea face, despre motivatie si despre respect pentru o profesie care in Romania a ajuns „un job” la indemana analfabetilor si veleitarilor. Ma bucur pentru tine. Succes!

 • astazi am avut o mare bucurie intalnindu-te… FELICITARI CRISTIANA SABAU !!!
  Succesul tau este o speranta pentru milioanele de romani care nu mai au incredere in politica de astazi ce i-a adus in sapa de lemn…

 • Hristos a inviat! Felicitari, sunt alaturi de tine, pentru acest gen activitate jurnalistica…..vezi ca asfel de indivizi mai sunt si la voi in Bistrita si la noi….Succes…

 • Sunt super dezamagit. M-ai cenzurat. Jenant ! Esti din acelasi aluat cu toti jegosii din presa. Cred ca nu ai avut parte de felia ta si atunci ai facut marea „dezvaluire” .

  • Daca va uitati atent la toate paginile de comentarii, veti vedea ca nu v-am cenzurat, asa cum pretindeti. Poate ca nu ar strica sa va cereti scuze acum pentru „aprecierile” facute. In mod normal, daca dumneavoastra considerati ca noi, jurnalistii, suntem niste „jegosi”, ar trebui sa cititi carti de literatura, nu ziare. Cand vi se va face o nedreptate, sa nu uitati cum v-ati permis sa ne catalogati pe toti, fara nicio jena si la gramada.

  • felicitari pentru perseverenta si mult succes in continuare; va rog sa aceptati scuzele mele in numele nesimtitului de mai sus; nu merita sa va pierdeti timpul si nervii cu oameni de felul lui horea stamate; dimpotriva, n-ar strica nimanui daca i-ati cenzura.

 • Imediat ce in presa a aparut stirea despre dl. Botis am aplicat online pe http://www.euroactivbn.ro/formular-de-inscriere pentru un curs de stivuitorist. Locuiesc la tara insa am citit pe site ca asta nu ar fi un impediment. Astept in continuare sa fiu contactat pe adresa de e-mail sau pe numarul de telefon pe care le-am trecut in formular. De aproape doi ani de zile nu am un serviciu si nadejdea mea e ca, o noua calificare ma v-a ajuta in gasirea unui loc de munca.
  Fac un apel catre dumneavoastra sa verificati modul in care aceasta asociatie desfasoara cursurile.
  Va multumesc anticipat.

  • Domnule Adrian, va sfatuiesc sa va adresati AJOFM. tare mi-e teama ca asteptati degeaba. O sa ma interesez. Multumesc de pont

 • e adevarat ca Magda Carmen a fost pusa pe liber de la Leoni?? asa se aude din interiorul fabricii.doar ca nu vor sa afle presa.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.