Social

Cum arată drumul între Parva și Sângeorz-Băi. Imagini spectaculoase

(VIDEO) Asfaltarea drumului forestier care leagă Parva de Sângeorz-Băi nu s-a încheiat deocamdată, dar, chiar și așa, se poate vedea, de la înălțime, frumusețea zonei pe care o străbate. Cel puțin din imaginile pe care le-a surprins, cu o dronă, Florin M și pe care le-a postat apoi pe canalul lui de youtube.

În urmă cu circa o lună, primarul din Parva, Ioan Strugari, scria pe Facebook: ”Din cele mai vechi timpuri, oamenii au fost fascinați de construcțiile impunătoare. Timp de sute de ani, civilizațiile din întreaga lume au construit cetăți, situri, monumente și alte structuri care și în zilele noastre stârnesc uimire. Azi minunea localități Parva înseamnă asfalt la 1400 m altitudine. Felicitări constructorilor! Un vis, o idee, poate oricând deveni realitate.. După 10 ani de așteptare.. drumul forestier care face legătura cu Sângeorz-Băi”.

Investiția se face prin Programul Național de Dezvoltare Rurală, comuna Parva obținând, în 2019, suma de 1,48 milioane de euro (6,95 mil.lei) pentru modernizarea a 7,9 km de drumuri forestiere: Varnița (6,45 km) și Smiti (1,49 km).

11 comentarii

 • Ma, da mari ecologiști mai sunteti voi, blochistilor! Va dati cu parerea si va „doare sufletul” de pădure și animale sălbatice. Hai trăiți voi in inima munților și să vi se spună ca ar trebui să trăiți ca strămoșii vostri doar ca nu aveti voie să tăiați copaci pentru foc, nu aveti voie să culegeri afine că-i zona protejată , nu aveti voie să vânati, nu aveti voie să puneți termopane ca stricați arhitectura tradițională. La voi la bloc nu vine ursul, nu? Mie-mi sparge stupii, îmi ia porcul din coteț și oaia din staul si nu am voie să fac nimic pentru ca asa hotărâți voi, blochistii! Pica pădurea pe mine dar nu gasesc lemne de cumpărat pentru ca asa hotărâți voi, blochistii! Voi va sufocați în propriul rahat si gunoi in orase, dar va doare sufletul de pădurea in care trăim noi. Hai sictir!

  10
  2
  • Mai…da afectați sunteti…
   Țăranul român exploatează cel mai sustenabil resursele, însă trebuie să „joace” după regulile impuse de oameni din afara comunității. Cunoașteți care este impactul ecologic asupra ecosistemului? Tinde spre zero. Dar impactul economic asupra zonei poate fi unul benefic. Credeti ca Xulescu cu un cal si o drujba a defrisat un versant intreg? Repet: este usor sa ne dam ecologiști din mijlocul orașului!

   5
   1
 • O investitei facuta sa-i ajute pe cei ce expolateaza padurile (doar e drum forestier) , pentru care trebuie sa multumim primarului din Parv si consilierilor locali.

  Oare de ce nu a accesat primaria din PNDR , sectiunea de ,,Impaduriri si creerea de suprafete impadurite „? Nu e greu de gasit , e pe pagina principala.
  Ar fi creat locuri de muca pentru cei din zona iar peste ani ar fi avut lemne de foc .
  Cei drept firmele de casa (care stiu sa faca doar drumuri si poduri ) ramaneau pe dinafara ,
  Asa si peste peste un an ,doi au de lucru, la reparatii, consolidari, etc, ca asa e in tenis.

  6
  2
 • Față de Strâmba unde n-ai refugii, aici ai opriri câte vrea inima ta. Până nu urci nu merită să te arunci în comentarii stufoase fără pic de noimă.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.