Actualitate

Cum îşi începe ziua de lucru primarul Creţu. ”În fiecare dimineaţă la 7.10 sunt aici!”

Înainte de a se îndrepta spre biroul său de la Primărie, edilul Bistriţei merge pe unul dintre şantierele oraşului unde se lucrează de zor la un obiectiv de investiţii pentru care s-au alocat anul acesta de la bugetul local peste 500.000 de lei, finalizarea proiectului fiind prevăzută în luna iunie. ”Sunt unele probleme tehnice, dar încercăm să găsim soluţii”, spune primarul Ovidiu Creţu.

”La 7.10, în fiecare dimineaţă, fac prezenţa la şantierul de pe Panait Cerna, unde se lucrează la fântâna arteziană. Există un proiect aprobat prin hotărâre de Consiliu Local pe baza studiului de fezabilitate şi lucrările se desfăşoară conform contractului. Am nişte mulţumiri legate de faptul că e plin de cămine, ba de apă, ba de canalizare, care ies din spaţiul verde. Încercăm să acoperim cu ce se poate, ornamental, ca să iasă bine. Suprafaţa apei nu e momentan în conformitate cu proiectul, dar lucrurile se vor rezolva. Are doi ani garanţie după execuţia lucrărilor. Am solicitat şi prezenţa unui arhitect să vedem cum mascăm casa pompelor şi filtrelor, care ies afară din spaţiul verde. Încercăm să găsim soluţii”, a spus primarul Ovidiu Creţu în ultima şedinţă de Consiliu Local.

Edilul anunţa nu de mult că în luna iunie se va da drumul la apă şi fântâna arteziană va fi funcţională.

Lucrările la obiectivul de investiţii ”Amenajare fântână arteziană şi spaţii verzi pe str. Panait Cerna” au început anul trecut, fiind apoi blocate. Firma CML, care a câştigat contractul de execuţie, lucrează acum de zor, de la bugetul local pe 2014 fiind alocaţi în acest sens 502.000 lei.

Conform proiectului, la intersecţia străzilor Axente Sever, Mărăşeşti, Panait Cerna şi Gheorghe Pop de Băseşti se doreşte amenajarea unui sens giratoriu cu un diametru de 30 metri cu destinaţia de spaţiu de odihnă, a unei treceri de pietoni pentru acces, precum şi a patru scuaruri ce se vor afla în imediata vecinătate. În sensul giratoriu va fi amenajată o fântână arteziană cu un diametru de 9,30 m ce va conţine o lucrare de artă/sculptură, în armonie cu jocuri de apă şi lumină.

Intersecţia, cu o suprafaţă destul de generoasă, va fi reamenajată prin crearea mai multor spaţii verzi în formă de arc de cerc, care urmăresc conturul elementului principal, respectiv fântâna, completate de o compoziţie cu arbori de înălţime medie şi de câteva băncuţe din lemn, conform proiectului (ultimele două imagini).

1 lucrari fantana panait cerna 2 fantana panait cerna lucrari fanatana panait cerna 1 fantana panait cerna 2

4 comentarii

  • dl.Primar aceste fintini sint frumoase si aspectuoase dar atunci cind ai o casa luata pe fredit de 30 de ani , nu te apuci si iti montezi in ea lift si nici nu-ti faci piscina cu apa calda ,toate pe credit binenteles. nu e posibil asa ceva solvabilitatea Bistritei se apropie de alarmanta cifra de 60% , unde vreti sa o duceti ????

  • din moment ce primarita are cabinet medical peste drum e normal ca aici sa fie santierul numarul 1 al patriei .

  • cind bolnavul merge la dna. doctor si este programat peste 1luna la consultatie singura lui posibilitate va fi sa sara in piscina (fintina).

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.