Actualitate Recomandări

Cum marchează Bistrița ”Săptămâna europeană a mobilității”, 16-22 septembrie

Bistrița se alătură și în acest an comunității internaționale (2.330 orașe din 45 țări) care marchează în perioada 16-22 septembrie ”Săptămâna europeană a mobilității”, cu tema ”Conexiuni mai bune”.

Ediția 2022 se desfășoară sub sloganul ”Combină și deplasează-te!”, care promovează mobilitatea activă și încurajează utilizarea prin combinare a mijloacelor verzi de deplasare în oraș, ca alternative la autoturismul personal.

Activitățile care au loc la Bistrița cu această ocazie:

Vineri 16 septembrie

● ”Schimbă PET-ul cu biletul”

Campania încurajează folosirea transportului public și promovarea colectării și reciclării deșeurilor. În schimbul a 5 deșeuri: PET-uri, sticle sau doze de aluminiu, participanții beneficiază de bilete de autobuz valabile pe orice linie de transport public. Campania este dezvoltată la nivel național de Asociația Act for Tomorrow și Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, în parteneriat cu Kaufland România.

În data de 16 septembrie, locuitorii din Bistrița vor putea călători cu mijloacele de transport în comun în schimbul deșeurilor, alături de locuitorii din alte 64 de orașe din țară!

În municipiul Bistrița, campania se desfășoară în parcările celor 2 magazine Kaufland din localitate situate pe: Calea Moldovei nr. 40 și Str. Independenţei nr. 97-99.

Cei dornici să participe trebuie să aibă la ei 5 deșeuri (PET-uri, doze de aluminiu, sticlă) și să le introducă în aparatele automate de colectare Tomra, puse la dispoziție de Kaufland România. În urma acestui proces, pentru cei ce au colectat deșeurile separat, automatele vor elibera un cupon în baza căruia vor primi biletul de autobuz pentru două călătorii de la voluntarii prezenți la fiecare punct de colectare.

Campania se desfășoară pe 16 septembrie, în intervalul 09:00-17:00, în 134 de magazine Kaufland România.

● Start ”Traffic Snake Game”, ediția 2022

Campania se desfășoară în 7 şcoli bistriţene, cu participarea unui nr. de 2271 elevi din clasele primare și încurajează copiii și părinții deopotrivă să ia în considerare consecințele modului lor de deplasare, propunându-le ca alternative mersul pe jos, cu bicicleta, transportul în comun sau împreună cu alți copii în aceeași mașină.

Sâmbătă 17 septembrie

● Ora 12.00: Cercetaș pe bicicletă

Acțiune de încurajare a utilizării bicicletei ca mijloc de transport în oraș prin intermediul unui tur de vizitare a principalelor obiective turistice din Bistrița folosind bicicleta, promovată de către Organizația Națională Cercetașii României – Filiala Oscar Skrabel Bistrița în cadrul proiectului ”Think Green, Live Green”, cofinanţat din bugetul local al municipiului Bistriţa pe anul 2022

● Ora 14.00: Concursul Treasure Hunt

Acțiune de promovare a mersului pe jos în centrul istoric al orașului, desfășurată de către Organizația Națională Cercetașii României – Filiala Oscar Skrabel Bistrița în cadrul proiectului ”Think Green, Live Green”, cofinanţat din bugetul local al municipiului Bistriţa pe anul 2022.

Joi 22 septembrie – ”Ziua Europeană Fără Autoturism”

● ”Alege bicicleta!”

Oferirea spre utilizare a 3 biciclete pentru doritorii de o plimbare în oraș și împrejurimi. Înscrieri la ”Copacul de cafea” din Piața Unirii, nr. 49

● Promovare proiecte locale de transport și mobilitate durabilă:

Linia Verde (autobuz electric), Piste cicliști

● Ora 17.30 : ”Pedalez pentru un oraș verde – #Musai să pedalez. Traseul: Podul Jelnei – str. Ghinzii – str. Valea Ghinzii – Pădurea Ghinda – retur Podul Jelnei

Acțiune de încurajare a utilizării bicicletei ca mijloc de transport în oraș și împrejurimi, promovată de clubul pasionaților de plimbări cu bicicleta ”Copacul de cafea”, în cadrul proiectului ”Pedalez pentru un oraș verde – #Musai să pedalez” cofinanţat din bugetul local al municipiului Bistriţa pe anul 2022

1 comentariu

  • Bistrita si bistritenii sarbatoresc mobilitatea doar cu curu in masina la Lidl, Kaufland si la KFC daca se poate intra cu masina pana in restaurant si intre rafturi.Mare scofala !

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS