Actualitate

Cum merg lucrările la pasajul pietonal subteran din Decebal

Sunt în toi lucrările la pasajul pietonal subteran din zona Pieței Decebal, aflat pe Axa reconfigurată de transport str. Gării – bd. Decebal – str. Andrei Mureșanu – str. Năsăudului din Bistrița.

”Acțiune în viitorul pasaj pietonal subteran Decebal! Au fost realizați pereții camerelor pentru lifturi la accesul 1 (strada Ursului spre Seliza) și accesul 4 (strada Cuza Vodă spre farmacie). Totodată, la ultimul acces se armează placa tunelului monolitic”, spune primarul Ioan Turc.

În două-trei luni, va putea fi turnată placa în vederea deschiderii circulației auto și pe direcția nord-sud. Întreaga zonă din jurul pasajului va fi amenajată pentru o circulație pietonală corespunzătoare. Pasajul va avea patru lifturi, câte unul pentru fiecare acces, și scări rulante pe componenta de urcare. Pentru 2024 au fost fazate intervenții în valoare de aproximativ 10 milioane de lei.

Proiectul cu fonduri europene ”Reconfigurarea axei de transport public pe traseul str. Gării – b-dul Decebal – str. Andrei Mureșanu – str. Năsăudului” (14,2 milioane euro) constă în: realizarea de benzi dedicate transportului public, realizarea pistelor pentru bicicliști, reabilitarea trotuarelor, realizarea unui sistem rutier nou la partea carosabilă, realizarea unui pasaj pietonal subteran pe B-dul Decebal în zona pieței, iluminat public cu sistem de telegestiune, modernizarea stațiilor de transport public existente, realizarea de sisteme de monitorizare video. Constructor este M.I.S. Grup.

@ioan.turc1

#pasaj #decebal #sepoate #bistrita #ioanturc #dezvoltare #modern #oras #pasaj #subteran #primar #exemplu

♬ Epic Disaster – Kidmada

30 comentarii

 • Cine, *** ***, dintre bistrițeni, fără a pune la socoteală aici căpeteniile găștilor de politruci și-a dorit vreodata așa ceva?!! Cui folosește enormitatea aia. La ce bun să cobori în subteran și să urci înapoi ca să traversezi strada Ursului? Cine a fost atât de bolnav încât să lase așa ceva să se întâmple?!!
  Cine poate crede că se „fluidizează” ceva trafic când ai treceri de pietoni pe Decebal la intersecția cu Zimbrului și incă doua la intersectia cu Crinilor?!! În plus „fluidizează” îngustând drumul, anulând o bandă de circulație pentru autoturisme și benzile de preselecție!!
  Această imbecilitate a blocat orașul trei ani de zile și în va bloca în continuare pe costul nostru. Și-au bătut joc de noi!!!

  103
  14
  • Cand ploua mult va lucra ca un bazin de acumulare pentru udat ….strazile !!!

   61
   11
 • Este proiectul de suflet al primarului , o rana sangeranda pe „trupul” orasului. In ciuda tuturor apelurilor de bun simt care au aratat ca acest pasaj nu-si merita banii si trebuie stopat s-au continuat lucrarile , mai ales din ambitie electorala si din infumurarea acestui primar „estet”. O sa vedem in scurt timp daca il vor ajuta sau il vor aduce in groapa.

  59
  15
  • vrei sa zici al primarului Cretzu, ca el l-a creionat, fara lifturi, fara scari rulante, asa, mai din beton, cum stia el

   30
   52
  • @ gabi Nu mai ventilați prostii electorale!!! Turc și l-a asumat 100% încă din campania electorală trecută și l-a sustinut și il sustine în continuare. Dacă nu era 100% de acord cu el renunța cu totul așa cum a renunțat la pasajul „intermodal” de trecere peste calea ferata intre str. Garii și Tarpiului. Tot ce s-a făcut în timpul lui Turc este responsabilitatea lui!!! Punct!
   Nu merge așa să vă asumați creditul pentru ce e bun din ce v-au lăsat alții moștenire – toate contractele de finațare – și să aruncați blamul pe alții pentru prostiile pe care l-ați făcut. Primarul Turc nu a adus nici un singur Euro în Bistrița pe proiectele lui. Nu vreți să-i pupați mâna lui Crețu pentru că v-a lăsat contractele de finanțare?! Ce ați făcut cu ele e exclusiv responsabilitatea voastră!
   Așa cum ați renunțat la pasajul de la Gara puteati sa renuntați si la groapa din Decebal. Dar nu, voi v-ati lacomit la dat contracte la MIS in loc sa-i presati sa termine lucrările la CNLR! Așa cum ati modificat proiecte adaugand scari rulante, lifturi si ati inlocuit inutil troatuare bune, se puteau modifica traseele pistelor de biciclete pentru a le face funcționale nu sa avem avem acum o situatie de blocaj in tot orasul.
   La minciuni pe post de propagandă și dat vina pe alții vă pricepeți toți. Dați-i înainte! Realitatea însă e una și oamenii o văd cu ochii lor și o percep cu mintea lor. Minciunile n-o să vă servească la nimic în afara cercului vostru strâmt. O să ajungeți în curând să vă sufocați în el și să vă isterizați între voi cu minciunile, pretențiile și datul de vină. O să aveți însă loc să vă răcoriți din Octombrie după ce primarul vostru va pleca de la primarie cu coada între picioare. În pasajul din Decebal la o cafea cum ne îndemna vicele liberal.

   57
   14
  • Şi pasajul ăsta subteran pe care nu-l doreşte nimeni este făcut la propunerea lui Bălan.

   76
   9
  • Intersecția de la Hală era foarte bună cum era înainte, oraşul nu avea nevoie de încă o groapă bani ăştia irosiți degeaba puteau fi folisiți pentru lucruri utile de exemplu asfatarea străzilor de pământ că suntem ca la țară.

   57
   7
 • Dacă tot au vrut să facă un pasaj, trebuiau să-l facă pentru mașini și deasupra să fi fost un mic parc cu bănci, arbori ornamentali, ceva frumos! Atât se poate cere de la toată clasa politică.

  21
  45
  • În primul rând aceste lucrări trebuie să fie utile , să fluidizeze circulația pentru toți participați la trafic , pentru şoferi, pietoni şi biciclişti că pentru aceea se cheltuies o mulțime de banii nu ca la fuşăreala de PUZ Gării – Tărpiului după care ne putem gândi şi la panseluțe , băncuțe şi alte lucruri inutile.

   45
   5
  • Onor primarul si ai lui trebuiau sa mearga sa ia lectii de la colegul lor de la Oradea. Acolo sa vedeti pasaje subterane (deja date in circulatie). Din pacate aceste orgolii „ca eu sunt mai destept” ne costa pe noi bistritenii. Sper si cred ca votul ne mai salveaza. Vorba „Omul sfinteste locul” nu culoarea politica – se vede la Oradea. Ma doare dar acesta este adevarul.

   2
   3
 • Românul dacă nu-i fudul parcă nu ie prost destul ! Pe înțelesul postacilor fuduli finanțarea vine în proporție de 88% de la UE deci ar fii păcat să nu profităm dacă tot plătim cotizația UE ! Aici m-am născut în urmă cu 70 ani la 50 m de această intersecție , deci ie o realizare mare pentru orașul Bistrița .

  11
  52
  • Deci după părerea ta daca UE ne da bani sa punem un rahat in mijlocul drumului, noi îl punem, profitam. Acest pasaj e inutil, nu fluidizează traficul aproape cu nimic pentru că la intersecția cu zimbrului și cea cu Slavici sunt alte 2 treceri de pietoni, care vor bloca circulația. Mai trebuie și întreținut, curent și mentenanță pentru lift…

   28
   6
 • Unele comentarii chiar sunt interesante! Ma intreb,de ce nu v-ati implicat in politica administrativa ….sa puteti sa va implementati ideile…..Toata ziua sariti si il criticati pe domnul primar in loc sa fi avut prilejul, sa”‘ asezati o caramida”‘la edificarea Bistritei moderne….Zau,solidaritatea umana si intrajutorarea ar trebui sa inceapa sa functioneze! Optimismul si incurajarile sa primeze cand sunt in slujba comunitatii! Cu respect,MNPop

  8
  43
  • Lasă doctore mangleala asta de politruc.Primarul și-a asumat mandatul cu toate obiectivele.A avut la dispozitie fonduri europene si bugetul local,firme careau lucrari foarte immortante in alte judete ,unde performează.Asta mai lipsea… sa mearga cetatenii care platesc taxe si de 3 ani inghit praf ,inoata prin bălti si noroi,isi rup picioarele prin gropi si santuri ,la munca patriotica in folosul primăriei .Dacă tot esti trompeta lui ca a schimbat numele parcului municipal,ia pe toți hohențolăristii si mergeți la cofrat betoane in tunelul din Decebal,că se lauda primarul ca ,,undeva in aprilie o sa fie gata”.Lasă aerele astea de miștocăreală superioară că noi comentatorii,nu ne am asumat rolul de primar ,nici nu avem firme care participă la dezastrul care e de 3 ani in oras.Profitam de libertatea de exprimare pe care ne-o ofera acest ziar on line,mergem la muncă ,ne ducem copiii la scoală ,îi ingrijim și platim taxe .

   26
   6
  • Doctore,eu zic să il intrebi pe primar care e termenul de predare definitivă a lucrărilor.Există un termen de finalizare a lucrăriloŕ finantate din bani europeni .Dacă nu s-au finalizat pâna la 31 dec 2023 ,ce a ramas se finanteaza din bugetul local .vreo 12 milioane de euro.Dacă nici termenul acestor lucrari nu se respecta banii europeni vor trebui dati inapoi.

   10
   3
  • @Common Low
   mai lasă minciunile Ciolacule 🙂 minți cum respiri bașca mai ești și nesimțit!!
   finalizare proiect = 31.12.2024
   la cum arată lucrările ..se vor finaliza iar tu vei rămâne un mincinos notoriu (ca mulți alți prostaci anonimi)
   cu buza umflată .. Low Low Low

   3
   11
 • Un lucru e sigur.
  Pasajul Decebal o sa fie folosit de trubaduri si barzi pentru ca acest spatiu ofera o acustica fara avea nevoie de amplificator. Cei care mergeti in vacante pentru cateva zile prin Paris, BXL, Londra o sa vedeti cat de vibranta poate sa fie viata cotidiana in astfel de locuri. Daca exista o atitudine binevoitoare din partea politiei locale atunci acel punct poate sa fie un hub cultural spontan.

  https://www.youtube.com/watch?v=vNm22gml39o

  https://www.youtube.com/watch?v=OpJlhcj92T4

  7
  13
  • Domnule Common low, nu sunt trompeta nimănui, nici măcar a ta….Sunt lucruri pe care nu le înțelegi ,așadar nu am așteptări! Sau nu dorești sa le înțelegi! Pasajul se va face,tu și familia ta o să-l folosiți și o sa va obișnuiți cu el ! Parcul va exista și după ce noi vom dispare,dar va rămâne cu un nume celebru! Ce te deranjează? În apropierea Tour Eiffel în Paris ,exista Promenade Regina Maria a Romaniei! Și parizienii se revolta? Deloc! Domnule și aici, este vorba de educație,estetica urbana,deschiderea minților….Eu ma bucur ca nu sunteți de acord cu mine….Va respect opinia chiar dacă este contrara!Încercati sa faceți la fel! Cu respect,MNPop

   6
   22
  • @ Mihai , Cum ?! Care este motivul de mândrie că deschizi o porcărie cu bani mulți cu politruci din PNL sau PSD că sunteți împreună aceeaşi ………?!

   29
   4
  • @Uau
   tu zici că Crețu e la fel cu Turc și la fel Lazany cu Moldovan sau Rusu?
   bă frate ..termina dracului cu voma asta reîncălzită .. o aud de 30 de ani
   ”toți sunt la fel” adică proști/hoți/incapabili?
   argumentează ..altfel ești un spălat pe creier și nici măcar nu sesizezi!
   în altă ordine de idei ..ai votat vreodată?
   la cum te exprimi (1) ai votat cu ochii închiși sau (2) n-ai votat defel!
   idem pentru prostacii PSD-iști lista lungă Alex-primar-comasat!

   4
   31
  • @Miligram-IQ
   te-ai autosesizat securistule/nomenclaturistule?
   plimbă ursu` n-ai lexic!
   hai pe subiect sau stai pe avarii.

   3
   15
  • @ Magelan ( cu un l ) scuză-mă că intervin şi eu însă dacă nu ai aflat atunci îți spun eu asta mă sunteți în aceeaşi COALIȚIE.

   20
   1
 • Proiectul Pasajului subteran Gării – Tărpiului nu este o fuşăreală este cel mai bine gândit proiect din Europa, ce spun eu din Europa este cel mai bine gândit proiect din lume. 😂 Acest proiect nu este deloc periculos, rezolvă conectatea eficentă a tuturor străzilor, rezolvă în mod armonios traficul pietonilor şi nu în ultimul rând rezolvă conectarea pistelor de biciclete deo parte a căi ferate cu pistele de biciclete de pe partea cealaltă. 😂
  https://timponline.ro/cum-va-arata-pasajul-rutier-subteran-garii-tarpiului-investitie-de-85-mil-euro/

  12
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS