Actualitate

Cum puteți completa și salva direct pe telefon/calculator declarația și adeverința

O platformă electronică operaționalizată pe site-ul Serviciului de Telecomunicații Speciale le permite cetățenilor să completeze online, de pe telefon sau calculator, câmpurile predefinite din declarația pe proprie răspundere și din adeverința de angajator și, ulterior, să salveze documentele în format PDF.

Așadar, click pe formular.sts.ro de pe telefon sau calculator pentru a completa direct declarația sau adeverința și pentru a genera salvarea fișierului.

Documentele necesită semnătura olografă pentru autentificarea acestora. Pe timpul verificărilor făcute de autorități, persoanele pot prezenta declarația pe proprie răspundere/adeverința de angajator direct de pe telefon (cu semnătură olografă aplicată) împreună cu actul de identitate, pe care personalul abilitat cu verificarea acestora le va putea fotografia, anunță Grupul de Comunicare Strategică.

Datele personale nu sunt prelucrate de către STS, acestea rămânând în telefonul/calculatorul utilizatorului, se mai arată în comunicat.

formular.sts.ro este singura platformă electronică avizată pentru completarea declarațiilor pe proprie răspundere/adeverințe de angajator. Orice alte astfel de platforme online nu beneficiază de acordul autorităților guvernamentale și nu se realizează în colaborare cu acestea. În acest sens, avertizăm asupra riscului folosirii, în mod nejustificat, a unor astfel de instrumente electronice pentru prelucrarea și folosirea fără drept a datelor personale.

În baza colaborării cu Guvernul României, platforma formular.sts.ro a fost dezvoltată de compania IT Binovate Labs, cu suportul juridic din partea RTPR și cu sprijinul Serviciului de Telecomunicații Speciale.

VEZI ȘI:

Condițiile în care vă puteți deplasa

Începând de miercuri 25 martie, ora 12.00, se interzice circulația tuturor persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, cu următoarele excepții:

a) deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi;

b) deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor și animalelor de companie/domestice, precum și bunuri necesare desfășurării activității profesionale;

c) deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță;

d) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/ însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori deces al unui membru de familie;

e) deplasările scurte, în apropierea locuinței/gospodăriei, legate de activitatea fizică individuală a persoanelor (cu excluderea oricăror activități sportive de echipă), cât și pentru nevoile animalelor de companie/domestice;

f) deplasarea în scopul donării de sânge, la centrele de transfuzie sanguină;

g) deplasarea în scop umanitar sau de voluntariat;

h) deplasarea pentru realizarea de activități agricole;

i) deplasarea producătorilor agricoli pentru comercializarea de produse agroalimentare.

Totodată, circulația persoanelor care au împlinit vârsta de 65 de ani, în afara locuinței/gospodăriei, este permisă numai în intervalul orar 11.00 – 13.00, strict pentru următoarele motive: deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor și animalelor de companie/domestice, deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță, deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/ însoțirea unui minor, asistența altor persoanevârstnice, bolnave sau cu dizabilități, ori în cazul decesului unui membru de familie, deplasări scurte, în apropierea locuinței/gospodăriei, legate de activitatea fizică individuală a persoanelor (cu excluderea oricăror activități fizice colective), cât și pentru nevoile animalelor de companie/domestice. Circulația persoanelor peste 65 de ani, în exteriorul locuinței/ gospodăriei, este permisă și în afara intervalului orar 11.00 – 13.00, dacă aceasta se face în interes profesional ori pentru realizarea de activități agricole.

Persoanele cu vârste mai mari de 65 de ani, care prezintă urgențe medicale, vor apela numărul unic de urgență 112, pentru a fi preluate de serviciile de ambulanță.

Pentru verificarea motivului deplasării, angajații prezintă legitimația de serviciu sau adeverința eliberată de angajator, persoanele fizice autorizate, titularii întreprinderilor individuale, membrii întreprinderilor familiale, liber profesioniștii și persoanele care practică activități agricole prezintă o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil, iar pentru verificarea motivului deplasării în alte situații, se prezintă o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil. Pentru toate situațiile prevăzute în Ordonanța Militară nr. 3, persoanele vor prezenta și documentul de identitate.

14 comentarii

 • Da este o tâmpenie și niște prostălăi bolșevici care se joacă cu mințile oamenilor, era o mană cerească aplicația, dar deh ! ăștia gândesc mai mult să încurce lucrurile, decât să le descurce !!! De ce au nevoie de hârtii cu semnătură olograf atâta timp cât poți prezenta documentele de identitate și aplicația completată pe telefon, nu știu probabil încearcă să adune cât mai multe amenzi că nu ai completat și hârțoagele !!!

 • Calmati-va, s-a explicat clar de ce se procedeaza asa:
  Datele personale sunt confidentiale deci nu este recomandat sa fie introduse informatic in niciun sistem pentru ca pot fi fraudate. Din acest motiv declaratia trebuie completata si semnata olograf, apoi scanata ca document de sine statator si salvata in telefon – daca vreti sa nu umblati cu hartia in buzunar. Cine nu are telefon trebuie sa aiba declaratia pe hartie asupra sa.
  Sanatate si responsabilitate !

 • Exact. Eu nu am imprimanta, cu ce naiba ma incalzeste pe mine ca mi-am completat adeverinta online daca trebuie sa o tiparesc apoi si sa o semnez?????? Pai asa o scriu de mana si gata. Mama ei de logica!!!!

 • Unde-i Balan sa faca scandal ca tone de hartie se arunca pt declaratii cand normal ar fi sa se poata semna pe telefon…

  • E nevoie sa fie scanata declaratia ,pentru ca ne invartim printre idioti si mai mult se dau drept ministri.Niccu.

  • Se poate semna pe telefon, numai ca am inteles ca nu se accepta .
   Eu pana acum asa am circulat cu declarația completată pe telefon si semnata tot pe telefon, bine ca nu ma oprit nimeni

 • Inteleg sa ai o declaratie pe proprie raspundere in urmatoarele cazuri:
  – pt toate persoanele atunci cand se deplaseaza in intervalul orar 22 – 6;
  – pt persoanele de peste 65 de ani atunci cand se deplaseaza inafara intervalului 11 – 13.
  In rest este complet inutil si nu te fereste de o eventuala contractare de virus. De altfel se remarca inutilitatea acestei declaratii si din cazurile amintite de Ordonanta ca fiind exceptii (agricultura, plimbatul animalelor de companie, etc)

 • De ce naiba a mai aparut informatia ca declaratia pe proprie raspundere e valabila si completata pe telefon ?!!! Daca se cere semnatura olografa, poata sa faca ceva pe aceasta informatie de kkt ! Mai bine completez de mana .

 • Asta-i România,cea plină de corupți, mafioți și interlopi iar birocrația e foarte bună pentru rude, cunoștințe și alte încrengături

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.