Actualitate

Ordinului Asistenților Medicali din județ: Risipirea inutilă a timpului se va deconta în vieți pierdute

”Risipirea inutilă a timpului – pe care încă pare că îl avem – se va deconta, din păcate, în vieți pierdute”, a transmis Cristina Mușină, președintele filialei Bistrița-Năsăud a Ordinului Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România (OAMGMAMR) care încă mai așteaptă de la autorități un semn pentru a se implica în organizarea sistemului medical pentru scenariul patru.

”Stimaţi reprezentanţi ai autorităţilor,

Îngrijorarea nu mai este doar o stare pe care o trăim cu toţii, izbucneşte deja în cuvinte, în semnale de alarmă şi uneori chiar în strigăte disperate! De la îngijorare la panică drumul nu este foarte lung! Ne putem opri aici, la îngrijorare şi să nu ne pierdem cumpătul, dacă factorii de decizie, indiferent de poziţie, culoare politică sau alte aprtenenţe vor înţelege (măcar acum!!!) că oamenii au nevoie de conducători pricepuţi şi lucizi, care se gândesc şi acţionează DOAR spre binele OAMENILOR!

În aceste vremuri se va face diferenţa între liderii adevăraţi şi ocupanţii de scaune, ajunşi doar conjunctural acolo.

RISIPIREA INUTILĂ a timpului pe care încă pare că-l mai avem se va deconta, din păcate, ÎN VIEŢI PIERDUTE!!!

Fiecare dintre noi va da seama în faţa propriei conştiinţe, a lui Dumnezeu şi a legii pentru TOT CE-AM FĂCUT sau N-AM FĂCUT!

Aşteptăm să ne spuneţi limpede CE SE ÎNTÂMPLĂ, CE AVEM DE FĂCUT şi CUM SĂ FACEM şi fiţi convinşi că răspunsul pozitiv din partea noastră nu va întârzia să apară!

Suntem permanent în legătură cu colegii noştri, putem să ajutăm în organizare, e nevoie doar să ştim direcţiile spre care eforturile noastre pot să fie/devină UTILE!

Cu îngrijorare, dar cu speranţă încă, Cristina Muşină, preşedinte OAMGMAMR Filiala Bistriţa-Năsăud”

https://www.facebook.com/oamgmamr.bn/posts/1668079586690327

4 comentarii

 • Nu văd o problemă în faptul că FMI-ul ne va „organiza” din nou economia. Dacă se vor tăia pensiile speciale, dacă prin limitarea numărului bugetarilor se înțelege eliberarea din funcții a trântorilor, amantelor, cărătorilor de țidule dintr-un birou în altul, atunci n-am ce obiecta cu privire la a cere ajutorul FMI-ului. Dar tare mi-e că pensiile speciale vor rămâne „în picioare”, bugetarii piloși, cei de lux și de rang înalt vor rămâne pe poziții, Catedrala Mânturii Neamului va înghiți alte și alte zeci de milioane de lei de la buget, iar povara economică va pica din nou pe sectorul privat, pe cei cu pensii de 1000-1200-1500 de RON și pe categoriile de bugetari slab remunerate.

 • În opinia mea sunt două mentalități majore de a combate virusul.
  Sunt legate de accesul la elemente esențiale cum ar fi accesul la tehnologie.
  Şi ambele ilustrează slăbiciunea majoră a lanțului economic mondial care se bazează pe concentrarea unor clustere de producție specifice în anumite țări, exemplu clasic China.
  80% din producția de măşti n95 se face acolo chiar dacă proprietarii sunt nord americani..
  Puțini ştiu că la ora actuală de exemplu depistajele întârziate din lipsa bețişoarelor nazale nasal swabs- e o criză datorată că unul dintre cei mai mari producători e situat într-o regiune foarte afectată din Italia.
  Producătorii de ventilatoare…văzute ca şi esențiale în procesul de însănătoşire..
  Lanțurile logistice ale autorităților au fost depăşite de viteza de propagare.
  Țări care au avut experiențe anterioare cu SARS şi MERS ( Coreea de Sud, Singapore, Taiwan) par mai bine pregătite, depistaj rapid timpuriu.unde apare şi reducerea la zero a focarelor de infecție( tratarea clusterelor) măsuri medicale şi de izolare.
  Alte țări mizau foarte mult pe controlul propagării vitezei de contagiune, măsuri treptate mai puțin radicale mizând pe faptul că pt 80% din populație va fi o gripă relativ uşoară. E greşit cred , conceptul pentru că nu ia în considerare capacitatea naturală a virusului de a evolua şi adapta , are o mare varietate de gazde şi mediuri. Unii spun că virusul îşi reduce virulența ( dacă toate gazdele mor, virusul moare cu ele) natural pentru a fi tolerat.
  Dar până atunci vedem ca şi oameni limitele gândirii magice ” statul protejează” şi interdependența extraordinară pe care o avem în satul global.
  Mai vedem că acolo unde religia a fost şi.este parte a sistemului educațional şi politic, decidenții au făcut greşeli majore.
  Mai vedem ascensiunea autotarismului dar şi o reacție a populației împotriva unor forme. Algoritmilor şi supravegherii masive Al în China se opun acum gesturi de renunțare masivă La abonamente de telefonie inteligentă. 22 milioane au renunțat. În fond fără smartphone nu există geolocație posibilă etc.
  Naționalismul va reveni ca ideologie politică din lipsa măsurilor de solidaritate concrete percepute de populație în momentul crizei.
  U.E ar fi trebuit să iasă cu un mesaj de solidaritate economică la nivel de uniune. Fiecare cetățean U.E va avea acces la o sumă de subzistență pe o perioadă limitată timp de 2-3 luni, mai multe mesaje comune ale liderilor , solidaritate..( transferarea unor resurse din zone mai puțin solicitate spre zone calde). Italia a fost lovită datorită modelului familial foarte social , interacțiuni între membrii familiei de diferite vârste. Culturi mai individualiste, considerate reci ( alea care îşi dau rendez-vous ca să se vadă) vor ieşi mai bine…obiceiul de depinde de persoanele în vârstă nu e frecvent.
  După criza epidemicā va fi un clash între diasporenii repatriați care acum sunt în poziția de a fi arătați ca principalii vinovați vs localii cu „cutumele lor”? Sau se vor reintegra conform sistemulu local?
  Oricum în fața virusului din punct de vedere strict biologic suntem fiecare singuri. Cu imunitatea individuală. Ce am mâncat sau n-am mâncat, ce am practicat ca sport mIşcare sau nu. Cu obiceiurile proaste care vor atârna în balanță -fumatul, băutura..
  Cu accesul facil, sau mai dificil a cele 1500-2500 calorii..mai bune pe care fiecare organism uman trebuie să şi-l asigure pentru a vedea un alt răsărit de soare..
  Restul..nu sunt necesități.
  Ci invenții sociale.

 • Sa terminat,sfarsitul e aproape si atunci de ce sa mai auzim de salari nesimtite ,pensi nesimtite,sa asteptam ca acesti domni sa devina simtiti.Pai de la revolutie cand iuda de iliescu a bagat inmormant mii de tineri ,acest cadavru viu inca traeste ,nu a patit nimic ,si cine e de vina dni judecatori,care au iesit in stada nerusinati,odrasele lor toti au toge negre ,la notariate din tata in fiu se transmite aceasta ‘grea ‘meserie’.Cat sa mai asteptam ,tot cei politic au salari mari ,bugetari sunt ca frunza,pensi speciale de opt sute de milione,pensi date la oameni tineri de catre dr pe lei ,sute de mii de popi fiecare cu biserica lui,pe salari babane,ocolurile silvice in cardasie cu patroni ne tau padurile,copii nostri au trebuit sa plece in occident acuma vin bolnavi acasa,ce dracu mai avem de pierdut,trebuie sa ne unim si sa facem ceva ,cele 2 partide unul ros si unul galben nea dus la sapa de lemn ,un partid albastru nu se vede la orizont,asa ca o sa trebuiasca sa ne unim si sa facem ce nu au facut acesti nesimtiti.

 • Nu-i o nebunie sa tot faceti referire la cate Biserici si cate spitale s-au construit in aceasta perioada?Cine e de vina ca nu s-au ridicat spitale?PREOTII?!Dar pt ca ,timp de vre 50 de ani nu s-au ridicat Biserici sunt de vina medicii?Iar venim cu deviza nebuna:DIVIDE ET IMPERA!Mai ales acum!

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS