Economie

Cum se va interveni la rețele de apă și canal pe Bd. Decebal și pe str. Andrei Mureșanu

Pe Bulevardul Decebal și pe strada Andrei Mureșanu, unde s-au făcut investiții pe axa de transport, Primăria Bistrița nu va mai permite spargerea carosabilului nou pentru intervenții la rețeaua de apă și canal.

”Așteptăm ca ADI Apă-Canal, Aquabis, Consiliul Județean să rezolve problema Masterplanului de apă-canal pentru municipiul Bistrița. Am avut discuții și le-am spus ca e inacceptabil ca, după lucrări de zeci de milioane de euro, să vină Aquabis și să spargă pentru lucrări la apă și canalizare. O parte din conducte au fost schimbate prin efortul Primăriei Bistrița, parte al Aquabis. Proprietarul acestor rețele este în primul rând CJ pentru că are 96% din acțiunile Aquabis. Am convenit cu cei de la CJ, ADI Apă-Canal și Aquabis că intervențiile care se vor face în urma unei proceduri pe care ne-o dorim câștigătoare în alt mod. Pe zona Decebal – Andrei Mureșanu nu se va mai merge pe zona de carosabil, ci pe spațiul verde. Nu avem nimic împotrivă, este o soluție pe care o agreăm. Important este să le dea cu plus din punct de vedere tehnic. Noi pentru zona Andrei Mureșanu și Independenței Nord vom veni și cu un proiect de regenerare urbană. De acee nu ne deranjează să se meargă pe această soluție – prin spațiul verde – în zonele unde noi deja am intervenit”, a spus Ioan Turc la Bistrița FM.

Primarul a menționat că, din discuțiile purtate, a aflat că Aquabis va ridica valoarea contractului pentru a avea un câștigător al licitației întrucât la primele patru organizate până acum nu s-a prezentat nimeni.

Ultima licitație pentru Bistrița a fost ridicată pe site-ul de licitații publice în data de 25 mai a.c., fiind ulterior anulată. Valoarea contractului a fost atunci de 115,3 milioane de lei fără TVA.

5 comentarii

 • De ce nu preia Primăria Municipiului Bistrița administrarea rețelelor de apă și canalizare?
  În alte județe, rețelele de apă aparțin de Primărie și nu umflă prețul /mc se achită doar o sumă modică la taxe și impozite pe când ,,AQUABIS” ne taxează de două ori/mc de exemplu: apă de robinet/mc și apă pluvială(meteorică)/mc.

  Problema e că ne pune suprataxă fără număr și nu investesc nimic în reînnoirea rețelelor de apă și canalizare.

  Hoție pe față!!!

  27
 • Poate nu am inteles eu bine! Utilitatile apartine in mare majoritatea consiliului judetean,atunci domnul presedinte Radu Moldovan de ce nu face ceva sí pentru bistriteni, el nu locuieste ín bistrita? Inteleg foarte bine CA nu trebuie neglijate nici satele din judet ,mai ales zona de campie unde apa este o problema acuta,dar cand vezi ca se investesc miliarde intrun loc unde ar trebuie sa se intervina sí nu intervin aici e O problema foarte mare . Lipsa de interes sí rea vointa. Domnu presedinte Moldovan stim ca puteti trage sforile dar nu vreti. Cea ce priveste doar pe bistriteni va lasa rece. Bistriteni de pe urma dumneavoastra doar de spital se pot mandri acolo daca ati vrut se poate! Ce dumnezeu santeti bistritean!

  8
  1
 • Daca primaria nu permite lucrarile la canalizare, atunci de ce nu se face ceva ca macar pietonii sa circule in conditii normale pe trotuarele orasului? De un an de zile, toate trotuarele de pe principalel artere arata ca dupa razboi, nici urma de muncitori, dar se tot spune ca se vor termina si sa avem rabdare. Cata rabdare sa mai avem oare?

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS