Actualitate

Cum stau partidele în pandemie. PNL conduce în preferințele electoratului, ALDE e în cădere liberă

PNL este cotat cu 31,3% din intenţia de vot pentru alegerile parlamentare, PSD cu 22,9% iar USR-PLUS cu 19,9%, arată sondajul de opinie intitulat Credinţă, sănătate şi politică în vremea pandemiei de COVID-19”.

Potrivit studiului de piață, Pro România lui Victor Ponta este cotat cu 8,8% din intenţia de vot, PMP e cu 6,7%, UDMR cu 3,6% iar ALDE cu 2,5%.

În ceea ce priveşte intenţia de vot pentru candidatul la alegerile locale, topul este următorul: PNL – 34%, PSD – 25,8%, USR-PLUS – 16,5%, PMP – 6%, Pro România – 5,8%, UDMR – 4,2%, ALDE – 2,1%.

Sondajul a fost realizat în perioada 11-15 aprilie pe un eşantion de 1.008 persoane, sub coordonarea sociologului Bruno Ştefan, a lui Eugen Galitu şi Călin Roşu.

Finanţat de Asociaţia Tinerilor Împreună – IUSTUM, studiul are la bază interviuri realizate în 116 localităţi urbane şi rurale din toate judeţele ţării, scrie psnews.ro.

8 comentarii

 • Ce fain ar fi un parlament din 3 partide USR PNL PSD, ar fi drumul spre normalitate in România, ar dispărea toți oportuniștii gen ALDE PRO ROMÂNIA UDMR, după cum arata sondajele încă puțin si rămân pe dinafara.

 • De ce nu un singur partid? De ce să se certe mereu în parlament, de ce să nu fie consens general, să se poată concentra pe dezvoltarea multilaterală a socialismului? Dar de fapt de ce să ținem parlamentul, să plătim cu salarii nesimțite 800 de parlamentari și să ținem clădirea aia ocupată? Guvernul poate lua hotărâri, adopte legi, de ce să mai tărăgăneze parlamentul, că doar tot ei sunt? Și odată la 4 ani să convocăm membri de partid, să-i spunem Marea Adunare Națională? Sunt sigur că lucrurile ar merge mult mai bine, am putea realiza planul cincinal în 4 ani!

 • Cetatene ! Dar Ecologistii si VERZII de ce sa dispara ?Stiai ca VERZII EUROPENI sunt pe locul trei in UE si in tarile civilizate unde nu te caci in Natura cum te taie capul.

 • Pragul electoral trebuie redus la 2% pt. ca cât mai multe partide să fie reprezentate in Parlament.
  1.Partid naționalist (Noua dreaptă)
  2. Partid ultra liberal
  3. Partid liberal
  4. Partid de centru dreapta
  5. Partid de centru
  6. Partid de centru stânga
  7. Partid de stânga
  8. Partid socialist
  9. Partid nationalist (anti UE)
  10. Partid Verde
  11. Partid Creștin Democrat
  12. UDMR
  etc.
  Așa ceva există in Parlamentele altor țări și funcționează foarte bine.
  Oamenii nu sunt doar de dreapta sau doar de stânga, sunt mult mai complecși.

 • Sau în locul minorităților naționale puse far nicio noimă 1257 de macedoneni în Ro cu reprezentare în parlament (un deputat roman trebuind sa strângă 50000 de voturi pentru a fii reprezentat) ar putea introduce locuri obligatorii pentru partidele enumerate de tine dar, după nu o sa mai aibă pe cine sa manipuleze conducere (sarcasm). Nesimțire din partea legii electorale totul ar trebuii schimbat în Ro de la Legea Educației, Organizarea administrativ-teritorială, Organizarea Organului Legislativ, la Constituției deci tot.

 • Partidul Socialist Roman este cel mai potrivit pentru a conduce tara. Votati-mă pe mine si voi scapa tara de corupti si trădători. Voi introduce din nou învățământul gratis voi îndepărta corporațiile si voi deschide locuri de muncă pentru toată lumea.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS