Actualitate

Cum sunt reparate conductele sparte. Cine plătește apa care a curs pe străzi, la Telciu

Într-o conductă magistrală de apă de la Beclean, care s-a spart din cauza frigului, s-a pus un dop de lemn pentru că ”așa se repară o conductă”, potrivit directorului general al companiei Aquabis, Ion Șandru.

”La Beclean s-a spart conducta care urmează să fie înlocuită. Au apărut niște găuri și colegii de acolo au bătut un dop de lemn. Într-adevăr, așa se repară o conductă: bați un dop din brad, dar pe urmă trebuie să pui colier peste, ceea ce nu s-a mai întâmplat din două motive. Unul că era pusă scara în cupa unui buldoexcavator și rezemată de estacadă și e cam greu de urcat dacă îți cam tremură genunchii. În al doilea rând nu le-au avut pregătite. Le vor monta acolo unde se pot monta. Dacă gaura este pe circumferința unde e sprijinul nu au cum să o monteze decât dacă sudează. Ca să sudezi cu aparatul e și mai greu să ajungi. Dacă am avea și ceva cascadori, poate că le rezolvam mai repede acolo. Ca să dai ordin unui angajat ca să urce acolo – cum s-a și întâmplat – ca să nu mai curgă apa, cineva și-a asumat responsabilitatea, dar, de moment s-a rezolvat. Au ajuns și colierele și se va rezolva până la capăt”, a declarat Ion Șandru, directorul general al Aquabis.

”La Telciu, cineva dăduse jos contorul și li s-a spart mosorul pus în locul contorului. Dacă vă uitați la imagini vedeți că nu exista acolo contor. Între timp, am acționat în judecată comuna Telciu pentru că trebuie să ne recuperăm banii investiți acolo. Apa care curge (la marginea străzii – n.r.) nu o plătește nimeni. Serviciul nu este preluat de Aquabis, este la Primăria Telciu care a fixat și o taxă pe care, dacă o achită 5% din populația Telciului e mult. Canalizarea nu e pornită nici în ziua de azi. Câtă vreme nu e preluată de operatorul regional nu îi caută nimeni, nu-i verifică și nici nu îi amendează nimeni. A doua zi după ce preia Aquabis avem controale și plătim zeci de milioane dacă nu funcționează în parametri”, a explicat Ion Șandru.


Potrivit directorului general, înainte să se demareze investiții în comuna Telciu a fost adoptată o hotărâre de consiliu local prin care comunitatea și-a dat acordul. Ulterior, ”vreo trei persoane” s-au răzgândit, dar acestea au mobilizat întreaga comunitate, care a dovedit că nu se mai simte reprezentată de actuala administrație condusă de Sever Mureșan, fost primar ALDE.

Aquabis cere Primăriei Telciu despăgubiri de 1,6 milioane de lei, iar Guvernul va cere la rândul lui 5 milioane de lei.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS